17 Februari 2009 - Badpunk!

Så ska barnen på dagis imorgon. De har gått lättare att ha dem hemma än jag trodde de skulle gå. Hoppas detta håller i sig nu när de bara ska gå 15h/v.
Vi får hoppas på bra väder alla lör-tis hehe! Om de är fint väder i helgen ska vi vara ute o leka iaf, sen på måndag hade vi tänkt gå till bibblan en sväng o låna en bok eller två. På tisdag ska pappa vakta Jonathan och Felicia så jag, Kim o Cornelia kan fara o storhandla. Dels till oss själva sen till middagen vi ska ha här den 28e. Ska bli skojjsigt!

Haha.. Överskriften på dagens inlägg är juh "Badpunk".. så jag får väl visa er varför hehe

Kram!







15 Februari 2009

Så var denna helgen över.

Igår var det alla hjärtansdag så vi åt en super god middag och myste hela familjen. Under dagen var vi ute och lekte tillsammans efter att Felicia hade sovit lunch. De va strålande fint väder och super skönt ute. Vi hade de riktigt kul, åkte spark, Jonathan åkte skidor, jag drog Felicia runt i pulkan, Kim knäppte kort och Cornelia.. ja.. hon sov i vagnen hela tiden hehe (Nån som verkar älska att sova ute) :D

Idag så fick Felicia följa med Kim på hans dagliga prommenad, som idag blev fram och tillbaka till Coop för att shoppa lite nödvändigheter. Hon hade visst sovit hela vägen dit och halva handlingen och varit super snäll, så de skulle ta en promenad tillsammans imorgon igen.
Under tiden de var borta satt jag och Jonathan och spelade lite World of Warcraft tillsammans -haha!-
Han va så söt.. "Gå åt det hållet älskling så kommer mamma".. sen vände jag bort huvudet en stund för att flytta min gubbe oxå, sen när jag kollade tillbaka hade han gått åt motsatt håll ner mot en "sjö". De svar jag fick av honom när jag frågade va han gjorde va "jag ville gå och bada lite". Haha!! Så är min lilleman, går sin egen väg :P (Vilket gjorde de lite.. utmanande att springa omkring och göra nått "vettigt" i spelet.. samtidigt som han kutar på en massa fiender. hehe)
Men kul hade vi och vi ska nog göra samma imorgon om han får bestämma, annars om jag får bestämma blir det lite pyssel och klippning med hans coola saxar :) Kanske ska passa på att baka med Felicias play-doh.

Och Cornelia växer så det knakar! Hon blev en månad veckovist sett i onsdags, men enligt datumet så blev hon det igår. (14 jan föddes hon på en onsdag) Det är inte klokt va stor hon har blivit. Hon har i princip växt ur stlk 50, hon kan ha vissa byxor fortf. Annars är de stlk 56 som gäller. Hon fyller faktiskt ut byxor och sånt i midjan nu än fast vissa av de är lite stora på längden. Hon hade på sig ett set som Felicia fick av Siv och Bror (kims mormor o morfar) när hon var nyfödd, gud va söt hon var i det! Gud va liten Felicia har varit!!
Vi skulle ha varit iväg i onsdags och vägt henne, men det var -22grader och vår bil har pajat så vi ställde in det då de kändes för kallt att prommenera i det med en nyföding. Vi ska dit på fredag nu denna vecka istället. Ska bli skoj o se hur stor hon blivit, och att hon går upp i vikt som hon ska så man får svart på vitt att ammningen funkar näringsvist sett.

Nu till veckan börjar barnen deras 15h/vecka istället för 25h/vecka. Så de är lediga på måndag o tisdag, ska bli ganska skoj faktiskt att få se lite mer av dem. Ska planera in aktiviteter med dem så man sätter en vana att komma ut och göra saker tillsammans så fort som möjligt så de inte blir understimulerade.
Nått de nog skulle tycka vara roligt är att fara till biblioteket, kanske en sväng till öppna förskolan osv. Men nån som inte alls ser fram emot det är Kim. Han vill nog mest bara vara hemma tror jag. Men jag ska tvinga ut honom, kan va bra för min egen skull oxå att komma ut bland folk och tillsammans med Kim så känner jag mig inte så utsatt heller.
De två äldsta har blivit förkylda. Jonathan klagade på att han hade ont i ena örat idag, sen fick han feber så vi ska se om han har feber imorgon och fortf. ont så ringer vi VC om en tid o kolla upp det. Kan vara öroninflammation.
Båda har hosta, snuva och feber. Felicia låter inte alls bra då hon hostar. Jonathan har förkylnings astma, så han sover hos oss inatt.. hur nu det ska gå. Är som van att amma och låt Cornelia sova med mig i sängen, men inatt är första natten på LÄNGE hon ska sova helt själv i sin vagga bredvid mig. Lite jobbigt då hon är så gnällig på nätterna. Jag somnar inte förän runt 04 på nätterna men då kan jag sova till kl12 ist, så de går rätt bra. Men jag är som ett lik hela dagarna. Och så undrar Kim varför jag är på dåligt humör ibland.. "you do the math". *Lite sur*
Hoppas hon kommer att börja sova längre perioder snart, samt bli en snäll bebis på nätterna oxå. Annars får kim ta 1-2 nätter i veckan med urpumpad mjölk o ge henne för jag lär dö om jag inte får sova ordentligt snart! "Om hon fortfarande är som hon är på nätterna och om jag ammar då när jag fyller 26, så  önskar jag mig i födelsedagspresent en hel natts sömn" sa jag till Kim härom dagen... och ack så sant.

Nä, ska prova sova lite. Sätter in lite mysiga bilder!

Kram!



Beskyddaren!
<3

Jag (ser ut som en sån där michelin gubbe, men jag måste klä mig så mkt för att inte få mjölkstockning *suckar*) och Felicia på sparken, Jonathan på skidor och Kim fotar.. Cornelia sover.
Ute och leker med barnen (kul att ha en ursäkt för att få leka ibland ;) )

Barnen busar med sparken :)
Barnen leker

Min stora sessa :)
14 Februari 2009 - Utelek hemma

4e februari 2009 - BVC, ammning

Glömde skriva i förra inlägget att Cornelias sköterska från BVC var hem till oss i fredags. Hon hade då med sig en våg, så vi kunde väga henne.

Nyfödd: 3095g
3 dagar gammal: 3008g
6 dagar gammal: 3123g
16 dagar gammal: 3570g (förra fredagen)

Så hon går stadigt uppåt, så jag behöver då inte vara orolig att jag har för lite mjölk eller näringsfattig.

Hon va förvånad över hur hon fixerade blicken och verkligen följde med en :) Och hon tyckte hon var sååå söt :D

Har fått lite trubbel med ena bröstet ang ammning.. det gör som ont i mjölkgångarna. Inte knöligt, ej rött bara ömmt i som jag ser "framför mig" mjölkgångarna.. helt skumt.. Om de är samma imorgon tänker jag ringa ammningshjälpen. De känns inte som mjölkstocking.. dock känner jag mig lite febrig på kvällen igår och nu och huvudvärk. Men vi får väl se.
Kanske är de för hon satt i bärselen och mjölken blev stoppad och gången för trång så jag är öm nu.. vem vet.
Men annars funkar ammningen super bra! Hon äter och jag producerar.
Jag sa till Jonathan idag att "Pappa lagar mat 2 gånger per dag, men mamma lagar mat hela tiden åt Cornelia - Visst är jag superhäftig?!" haha... och han svarade "Jahahaaa mamma!" :D

Nä, nu hör jag att de snart är matdags så jag ska hämta papper och penna så jag kan skriva ner när hon äter för på nätterna är de en dimma och jag har ingen aning ibland om vad som händer :P
Ska hänga lite tvätt oxå innan sängdags! Syster yster kommer imorgon :D

Kram!


4e Februari 2009

Hejsvejs!

Idag skulle egentligen ha varit vårat BF (beräknad förlossningsdag) enligt Ultraljud. Men så "Fyller" hon 3 veckor (REDAN!) istället!
Hon har börjat vara mer vaken nu, hon har oxå blivit väldigt gasig i magen på sistone så älsklingen är just nu iväg och köper minifom så får vi se om magen blir bättre. Annars får jag prova att utesluta vissa saker... *suckar* Mjölk är väl nr1 på den listan.

Äntligen börjar jag komma ur en Koma som de känns som att jag varit i.. jag hinner till och med duscha varje förmiddag nu ;) Än fast man är van att ha små, så blir de en väldig omställning såhär i början. Och man känner sig låst när man är den enda som kan stå för maten samtigt som jag verkligen älskar våra matstunder! (Önskar bara hon kunde äta typ 23.. sen vid 07 haha! Inte 2-4ggr mellan 00-08) Men ibland blir man allt bra sugen på att stöta i henne lite ersättning.. i hopp om att få sova en natts ostörd sömn... men de kommer de kommer! Man blir hur som mer och mer van att Inte få sova en hel natt hehe Tyvärr påverkar "sömnbristen" min matlust, men jag kämpar på. Väger under 60 kg redan, typ 57 (gått ner typ 10kg sen hon föddes - varav 7kg de senaste 2 v), och jag hade som mål att väga 60kg under tiden jag ammar i allafall. Men förhoppningsvis blir det bättre snart. Det blev de med Felicia i allafall.. har kanske 5 "jobbiga" veckor kvar om hon följer i storasysters fotspår.

Gud vilken tur de är att Kim är föräldraledig alltså för jag skulle aldrig hinna med alla 3 barnen själv.. och J o F skulle aldrig komma i tid på dagis på morgonen eller bli hämtad i tid! haha Sen hinna laga alla måltider, städa, tvätta och hinna med sig själv varje dag.. de skulle bli ett totalt jäkla kaos och jag skulle fan bryta ihop!
Så den som sa att "Skillnaden är störst mellan 0-1 barn, sen kan man det mellan 1-2 barn. Och nr 3 H*N flyter som bara med" ljög. För nr 3 konkurerar mest om uppmärksamhet helt ärligt! Jag upplevde de lättare att ha två barn än bara ett, men att va själv med 3 är en mardröm just nu när hon e så liten hehe Fast mest bara om nr 1 och 2 är på tjafs humör, annars går de rätt bra.
Så ni som väljer att skaffa en tredje - minns mina ord: 3an flyter Inte bara med.. den härskar. hehe
Fast hos oss går de super iof, då vi är hemma båda två och då en är med bebis är den andra med storasyskonen :)
Sen är de så himla söt med henne, vill krama - pussa - hålla - leka med henne jämt :) Jonathan ger henne säkert 300 pussar och kramar innan han kan gå isäng och sova och Felicia ropar åt oss då Cornelia gnyr "komma upp mamma! Nelia lessen!" Så de är väldigt mån om sin lillasyster :)

Jonathan skulle fått åka skridskor idag på dagis, men de va en unge som hade gjort illa sig så de ställde in det för de övriga 11 barnen som såg fram emot det -_-
Så vi lovade Jonathan att vi skulle fara hela familjen och lära honom åka nu i helgen istället. Hatar när barn blir lovade saker som vuxna inte håller..
Ska ta med sparken så Felicia har nått att göra där på isen oxå.

Nä, nu kom älsklingen tillbaka från sin prommenad till Coop Forum, så jag ska logga.

2 bilder sätts in idag oxå - En där lillan ligger i mormors famn, tagen för 1v sedan.
Den andra bilden är från nån dag sen bara, då hon har på sig sin kusin idas stickade lilla tröja samt hennes små sockor! (Se söta gropen i hennes haka! :D)

Kram!






RSS 2.0