Januari's sista dag


Skulle vara passande att säga "God natt" som hälsning, men jag vet inte om det passar sig egentligen. Klockan är 03.35, så snart kan man väl säga god morgon till en del.

Såg ett avsnitt (första) av serien Spartacus - Blood and sand... snacka om att jag blev besviken! Kim berättade att skit många på hans jobb tyckte den var bra så vi tänkte att vi skulle ge den en chans, då True Blood va riktigt bra som också va ett serie tips därifrån.
Den hade coola scener där blodet sprutade åt alla håll, huvuden flög och det viftades hej vilt med svärd. Handlingen var dock så 'gles' så dem verkade ha behövt fylla ut 90% av den med mer eller mindre väldigt detaljerade sexscener vilket genast gjorde serien i sig dålig. Det kändes bara så smaklöst och tragiskt. En del sexscener kan göra en film/serie väldigt bra, men i lagom mängd - som det var i Spartacus var på gränsen till pinsamt löjligt.
Men sex säljer och folk som inte har tillgång till det IRL uppskattar säker denna typ av serie, eller dem som behöver det för att krydda upp sexlivet. Men varför se när man kan få? Det ger ju så mycket mer! ]:)
Så den serien får en tumme ner och jag tänker inte slösa bort en sekund till på den.

Annars då?
kan berätta att Felicia sov 17.50 igår kväll. Hon hade gått och bäddat ner sig i sängen sin medans jag gjorde mat så när Jonathan gick för att hämta henne för middag så sov hon. Hon kom in i köket, gnällde "Men är det de där, då vill jag inte ha!" sen gick hon och somnade om igen. Hon kom in till oss 04.30 och somnade om för att sedan vakna kl 09. Så hon har varit på ett super bra humör idag! :)
Barnen har städat rummet, så de fick en belöning i form av speltid på datorn. Så dem har spelat 'Bygg raketer med Mulle Meck' samt 'Lek och Lär - Husdjurs akuten'. Felicia är skit duktig på det sistnämna! Jonathans favorit visade sig vara Mulle Meck.
Sedan då Kim for på jobbet efter att vi åt en sen lunch/ tidig middag så kröp jag och barnen ner under en filt i sängen med chips och läsk och såg den gamla filmen "Resan till Melonia". Felicia va rädd för trädgårdsmästaren som var gjord av grönsaker haha! Mys pys var det.
Sen har vi bara lekt jag och barnen, spelat lite mer datorspel tillsammans och tjejerna fick duscha/bada.

Hur går det med suget efter större lägenhet?
Vi slopade den idén. Jag blev nog så sugen bara för att de är lägenheten jag 'alltid' velat ha, nu när det gått ett par dagar och man har kommit i ro med allt så känns det ganska okey att bo kvar här.
Säg att vi bor kvar här i 5 år till och lägger pengarna på renoveringen under denna tid som det enbart skulle öka i hyra för oss varje månad (2000kr/mån), lägg sedan till ökat värde generellt på lägenheterna på området som verkar stiga bara sen vi flyttade hit så lär vi få en redig slant mer då vi säljer denna än om vi skulle sälja "den andra". För att få den som vi vill skulle de säkert kosta oss 50.000-70.000 i renoveringar. Den var ju helt klart fräsch men inte alls i det stuk som vi gillar. Skulle vi lägga 50.000-70.000 kr i renovering här då jävlar skulle det nog bli den fräschaste lägenheten på hela umehus31!
Så vi blir kvar :)

Imorgon är det en ny dag, eller den nya dagen har varit i 3h och 57 minuter just nu. Är inte så imponerad av den, men den kanske blir bättre. Med tanke på att jag inte somnat än så lär jag va trött imorgon. Jag kan ju vila en stund på sängen om barnen vill se film då Cornelia sover, att få ligga ner och vila kroppen är jätte skönt, att blunda samtidigt och känna hur man ligger och typ.. 'dvalar'. :) Iof så borde Kim vara hemma en stund av hennes vila då han börjar kl 14.30 så jag hinner nog till och med sova en stund innan han far om jag är riiiiiiktigt snäll och duktig på förmiddan ;)
Sitter och funderar på vad vi ska hitta på när Kim far till jobbet.. jag ska då sätta ut soffan på blocket, vagnen också iom att M aldrig var förbi och hämtade den idag - Kan ja vara trevligt om du messa att du INTE skulle komma så man kunde ha fått bort den redan då :/ Sen ska jag sätta ut lekhagen, ståbrädan till vagnen, bärselen och gåstolen också. Tror jag ska passa på att ta bilderna på det när Kim är hemma så han kan hålla koll på barnen. Sen blir det nog 'frilek' för dem, middag när andan faller på och sängdags vid kl 18.30 för Felicia och Jonathan får krypa isäng när hon sover. Hon gick isäng utan större problem före Jonathan idag, visst så testade hon mig men det vara bara ett försök hon gav sen somnade hon snällt. ♥

Ska prova lägga mig och se om jag däckar eller stiger upp igen.

kram


Stackars mig :(


God kväll
Nu fattar jag varför jag varit som en jävla häxa de senaste 2 dagarna och kännt mig sjuk, jag fick mens för 2½ timme sen så nu har jag världens mensvärk. Det hjälper att sjunka ner i datastolen konstigt nog, men härligt är det inte i allafall. Och som vanligt biter inte värktabletter på mensvärken heller! *suckar*

Så nu ska jag inta fosterställning i sängen och kolla på när Kim spelar DAO... hoppas jag somnar, ska upp kl 08 imorgon.

Kram


Torsdag den 28 januari


God eftermiddag!

Strax efter att klockan pep i morse klev Kim upp och inspekterade vädret, sen kommer han in i sovrummet och frågar barnen om de ska vara hemma idag. "Jaaaaaaa" vrålar båda två som svar. Så lilleman och prinsessan har spenderat sin dag hemma med oss. Kim började jobba kl 14 idag, men for på banken innan det. Så jag och barnen har spendarat dagen framför TVn samt plockat ihop leksaker och städat lite här hemma.

Jag vaknade kl 04 i natt då Jonathan kom in och ville ha sällskap på toan, egentligen ville han väl sova hos oss också men Felicia hade vaknat timmen innan och sov redan här. Så ett kort toabesök sen lade han sig i Felicias säng och somnade om. "Då slipper ju Cornelia sova ensam" sa han innan han somnade.. Mmm de var för hennes skull ;)
Fattar inte men jag kände mig helt utsjuk och förkyld, helt tät i näsan och mojsig i huvudet samt huvudvärk. I morse när jag vaknade va det inte alls lika farlig och nu är jag helt frisk men trött och slut i kroppen, dock nyser jag säkert 10 ggr i timmen vilket Cornelia har haft väldigt roligt åt!

Just nu ligger Jonathan i våran säng och ser Planet Hulk. Den var lite läskig för Fifi så hon ville se Disney Playhouse istället, så just nu ser hon på Musses Klubbhus i vardagsrummet. Cornelia har precis vaknat så hon ska alldeles strax få komma upp till oss andra. Hon hade slitit av sig blöjan efter lunchvilan så den låg på golvet.. full med bajs... så det var bara att kasta in henne i duschen och tvätten i tvättmaskinen. Efter duschen åkte det på en body så nu får hon gärna prova slita hur mycket hon vill hehe

Sitter och funderar på vad man ska göra till middag.. har inte tagit fram nått ur frysen så de mesta är djupfryst. Men de blir nog köttbullar och spagetti med ketchup och majskorn. En favorit hos dem små!

Nu ska jag ta och ringa mamma och fråga vad hon ville när hon ringde 06.33 från mobilen i morse *morr* Troligtvis nån liten kille som hade lekt med telefonen hos dem eftersom hon aldrig ringt efter det. Som tur va så vaknade inte barnen, men Kim hade svårt att somna om efter det så han lär va tröööött idag på jobbet.

Kram


Hoppet är det sista som dör

God kväll!

Barnen sover och Kim är med jobbet på megazone så då sitter jag och tråkar framför datorn. Mitt under mitt tråkande så tänkte jag kika igenom bilderna på kameran och fann dessa bilder från förra veckan som jag helt hade glömt bort! Så jag tänkte då att jag kunde posta dem så jag fick nått att göra så jag håller mig vaken.

Jag var till Annika idag, Cornelia och Kim följde med. Idag var det vettigaste mötet på 1½ år i allafall, skönt det.

Sen var vi och kikade på en lägenhet tvärs över gården, alldeles mitt emot sandlådan. En fyra med hobbyrum var det, men jag tror aldrig att banken ger oss lån på den summan dem begär för den. Vi fick inte lån på 200tusen för 5an förut eftersom min aktivitetsersättning inte får räknas som en inkomst då den inte är SGI grundad, så jag tvivlar att vi får nått lån på 250tusen. Jag hörde om de var intresserad av våran iom att de tyckte deras var för stor och att månadskostnaden är för hög, men dem ville utanför stan. Kanske trodde hon jag menade 'intresserad av att köpa våran', men innan jag gick så sa jag att om de vill så byter vi gärna lägenhet om dem skulle vara intresserad av det.
Vi får större som vi behöver och dem får mindre månadskostnad varje månad. Tror de skulle få 2000kr/månad att betala i 'hyra'. Men jag vet inte om hon verkade så intresserad, för hon trodde inte de skulle få plats med sina möbler.. Men vi skulle alla bli nöjd med bytet, det är jag då helt säker på - Även dem så klart!
Jag pratade med Kim då vi kom hem och i värsta fall om det skulle vara lösningen på problemet, så skulle vi kunna erbjuda dem att låna vårat förråd om vi kör upp grejerna till garaget vårat i stugan så de kan ställa in ev. överblivna möbler och dylikt. Men vi får väl se hur det går.. Sen kanske vi måste ha grönt ljus från styrelsen om en sån sak, men det kan man ju diskutera om det blir aktuellt.

Det som känns jobbigt att den lägenheten vi blir erbjudna att köpa nu är lägenheten jag har kännt så starkt för ända sedan vi köpte denna, och det är över tre år sen. A som bodde i den här, hade tidigare bott i den som vi blivit tillfrågade om nu, och jag sa till Kim då vi köpte denna att "synd hon inte bodde kvar i 4an på samma gård".. Får lite ont i magen för jag tror/vet tillfället kommer att gå oss förbi då vi inte har råd med lån på min drömlägenhet. Det skulle vara helt perfekt för barnen att inte behöva flytta från gården heller för att få egna rum (tänkte att vi lär behöva flytta då de börjar bli bråk när kompisar följer hem och "han ska inte va i mitt rum" osv), sen ur säkerhets synvinkel så är det säkrare där för dem än här.. om man ska vara 'petig' alltså.
Så enda lösningen skulle vara att få byta dem, men det hänger ju helt på dem de.. vi kan va nerpackade och klar för flytt på 2 dagar typ hehe
Håll tummarna för att de tycker de låter som en bra ide nästa gång jag pratar med dem.. Nu blev jag lite deppig.. min vilja är så oerhört stark, samma med mitt hopp men sen har jag den där lilla känslan av att dem nog inte vill.
Men "Hoppet är det sista som dör".

Bjuder som sagt på lite bilder jag fann i kameran.


Mammas lilla helper



Sorterar sockar   Felicia hade sminkat   Jonathans jobb
   

Lillan och gubben höll på att leka.



          

Födelsedags fikat för prinsessorna Dahlberg!


Klockan pep 8.00 i morse, jag klev upp på en gång och fixade disken. Sedan gick jag in i sovrummet och kittlade upp min morgonmuntra älskling Kim. ♥ Han klev upp, vi fikade sen började vi röja det sista som vi lämnat igår kväll.

10.40 for han och Jonathan iväg till Coop Forum/Hm och shoppade, dels till tårtan men också lite presenter till tjejerna. Han kom hem runt 12, började med chokladkakan och tårtorna. Jag hoppade in i duschen, Anita, Ida och Robert kom vid 13.30 så syster yster slog in tjejernas presenter och Jonathans bil.

Runt kl 14 kom barnens gammel mormor/morfar, farmor/farfar och farbror tobias förbi och barnen började öppna alla sina presenter! Dem fick jätte mycket saker och fina! Felicia var jätte nöjd med sina gåvor :) Cornelia blev riktigt förtjust i en gul Volvo c30 tror jag det var, "brrrrrrrrrrrrr" har hon låtit och kört omkring med. Efter det så tände vi ljusen på tårtan sen var det fika för hela slanten!
Lillill och Nenne kom en snutt efter det, kanske runt 14.40 så då fick tjejerna mer presenter =) Felicia fick en Pony med tillhörande Älva tror jag och Cornelia fick en stor mysig Nasse. Jätte fina saker :)

Då gästerna farit hem lekte barnen med sina saker medans jag och Kim sjönk ihop i soffan hehe

Lite Bilder
Felicia 3 år

Jonathan Prinsessan! 

Försökte ta ett fin kort på födelsedags barnen, men det gick dem inte riktigt med på så resultatet blev:


Haha, surpuppan!

Söta prinsessor

En nästan lyckad bild.. om hon ändå hade suttit stilla!

Det kommer bild på presenterna imorgon.

Tack alla som kom för att ni gav oss, framför allt barnen en underbar dag!

Kram


Stackars Kim ♥


Hans telefon gick sönder idag.. Så han for nu för att köpa en ny på expert då de hade kampanjpris också. Huvudsaken den fungerar..

"Samsung GT-C3050 Midnight black
Smidig GSM-telefon med stor färgskärm, utskjutbar knappsats, MP3-spelare och expanderbart minne.
 
En telefon för dig som sätter stil och funktionalitet i första rummet. Med sin tydliga 2" display och den utskjutbara knappsatsen får du en liten telefon med stora möjligheter. GT-C3050 är utrustad med alla de nödvändigaste funktionerna för underhållning och kommunikation. Med VGA-kameran tar du bilder eller spelar in film. Telefonens MP3-spelare hanterar uppspelning av de flesta musikfilerna och med ett extra minneskort kan telefonens lagringskapacitet utökas till hela 8GB. Musik, bilder och filmer överförs enkelt mellan telefonen och en dator via USB eller Bluetooth.
  • GSM-telefon med Quad-band
  • USB och Bluetooth
  • Extern minneskortplats
  • MP3-spelare och FM-radio
  • 2" Färgskärm, utskjutbar knappsats
  • VGA-kamera med videoinspelning "

  • Ordinarie pris 890:- men kampanj erbjudandet gör att den bara kostar 599:-.

    Sen hittade Jonathan min också.. "Men jag packade ner den i stugan" sa han, sen försvann han och kom tillbaka med min mobil i ena handen och necessären i den andra! ♥

    Kram


    Jonathans data/läxhörna


    Jag/Vi har nu kikat på www.IKEA.se och vi tror att vi hittat det datorbord vi ska ha och en stol till den för bara 149kr.

    MIKAEL datorbord med hjul i röd/vit, pris 399kr
     Utdragbar skiva; gör det lätt att komma åt tangentbord och mus.
     Medföljande hjul, de främre låsbara, gör bordet lätt att flytta runt.
     Skivan nertill kan monteras till höger eller vänster; anpassa själv efter behov.

    Bredd: 77 cm
    Djup: 50 cm
    Höjd: 76 cm
    Max. belastning: 25 kg

    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60151053 http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30142692
    Det känns lagomt kostamt nu medans han är liten och i åldern då allt ska skruvas och fifflas med, så går den sönder är det inte hela världen. Han får använda en av 'fet'-skärmarna tills vidare så har vi då skaffat en flatscreen till att han börjar få läxor som vi kan sätta upp på väggen så han har en ordentlig arbetsyta.
    Sen hade vi tänkt köpa en lackhylla i vitt som han kan ha på väggen mot tjejerna med spotlights som lyser nedåt, ett ODDA avlastningsbord för 299kr som TV:n kan stå på ist för det han har nu. Då får han plats med en DVD och ett tvspel där också.
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70120546  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50011015

    Så det blir bra.. funderar på att skaffa ett nytt sängbord till honom också så allt blir fräsch. Det blir nog ett sådant här isåfall tills vidare, 49kr:

    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20011413 
    Nu är det väldigt mycket röda saker, jag skulle egentligen vilja ha det i vitt men det blir så fort fläckar på vita ytor så det kändes bara dumt, även om det är mycket snyggare! Med svart är jag rädd att rummet skulle se så litet ut och björkfärgat är inte min grej.. Lack hyllan är i vit men den fläckar de inte ner så mycket, samt den utdragbara skivan på databordet men den kan man rulla in så ev fläckar inte syns jämt.

    Nu ska jag be Kim föra över lite pengs till min kära syster, så jag önskar er en god natt!

    Kram



    (Alla bilder är 'lånade' av www.ikea.se. Om ni håller över fotona ser ni adresserna)

    Horoskop för Jungfru, IKEA, Dataskärm, Felicia 3 år!

    God eftermiddag!
    Oj, ser att färgen på texten är röd just nu, men hoppas de går att läsa i allafall!

    Idag har varit en lugn dag, förutom i morse då jag bad en stressad Kim släcka lampan efter sig i klädkammaren :P
    Han for med Jonathan och Felicia till förskolan sen åkte han till jobbet.
    Där blev Fifi firad av förskolebarn och fröknar, hon fick ha en prinsesskrona på sig under mellanmålet och sen fick hon 3 ballonger (1 för varje år) samt en liten present av dem som innehöll ett lejon! Han hämtade dem på sin lunch vid 14.30 och tur va då det! Känner mig inge pigg idag heller, nästan lite värre än igår faktiskt.. ska hoppa in i duschen om en stund.

    Jag vaknade av Cornelias rop på mamma vid 13.30 idag.. Då hade hon slitit av sig blöjan och kissat i sängen den lilla busan! Så jag satte på henne en blöja, bytte i sängen och medans jag gjorde välling så lekte hon på sitt rum. ♥ Efter det har hon lekt med en massa leksaker i sin säng :)
    Sen har jag bara legat och vilat.. Barnen kom vid halv tre, men de har suttit och spelat dator så det har varit ganska lugnt hittills. Just nu sitter Jonathan och sminkar Felicia i köket, de ska ändå bada om en stund hade jag tänkt medans jag fixar middag. Det finns kvar korvstroganoff sen igår så jag behöver bara koka lite ris.

    Ska kika på Ikeas hemsida om de har nått fint skrivbord till Jonathan.. Vi har skärmar, dock inga flatscreens, så de måste va en som en 'fet'-skärm ryms på och då ska de finnas plats att rita, så småning om göra läxor på också.. så vi får väl se vad jag hittar. Kan ju sätta ut bilder sen på de jag finner..

    Min lilla prinsessa Felicia fyller hela 3 år idag! ♥ Tänk så fort tiden går. På lördag är de ju kalas/födelsedagsfika som i öppethus från kl. 13 och framåt, tänkte påminna er som glömt :P

    Ska hoppa in i duschen innan mina wildlings ska bada.

    Kram




    Your Love Horoscope (Jungfru)

    The past is taking a role in the present when it comes to your love life, Virgo, and today this will reach an intensity that may be uncomfortable. Whether you are single or attached, this issue from the past is manifesting itself for a reason, so you may want to take a minute to reflect on its higher purpose in your romantic goals. Now is a good time to get rid of the clutter from your history, and toss any emotional baggage you may have been carrying. Nothing is more refreshing than a clean up from the inside out, and today you will be reminded how important to your future those lessons from the past really are.
     
    (Källa: http://apps.facebook.com/dailyhoroscopeapp/?n=1&campaign=878 )

    Tandläkarn, barn och oboy!


    God eftermiddag!
     
    Dagen började med att Kim ringde dagis och sa till att barnen var hemma idag. Jonathan var helt blek, frös och sa att han kände sig sjuk. Och eftersom Kim jobbar så är de lättare att ha Felicia hemma också istället för att dra ut sjuklingen och bebban för att hämta sessan.
    Strax efter det så ringde jag till tandläkaren och sa att jag hade sjukt barn hemma idag och möttes av en trevlig stämma som sa att "Ja men då får han ringa upp dig under dagen och boka in en ny tid för er att träffas, de är ju inte mer än så." HÄRLIGT! Sist så fick jag vänta 3 månader på att bli uppringd, men de va nog för att den jag skulle träffa var en student från tyskland med begränsad tid på sig. Men än fast jag är sjukt rädd för tandläkaren så känns det ändå skönt efteråt när det är gjort så det är de jag går och tänker på. Så på måndag 25/1 kl 8.15-10.00 är jag inbokad!

    Igår skruvade Kim ihop dator delarna som han fick av magura, de lyste ur hans ögon precis som de lyser ur ett ett barns ögon när de öppnar julklappar på julafton! ♥
    Detta skruvande resultera i att han har typ världens snabbaste dator och att jag blev lite avundsjuk på hur bättre hans funkar än min! haha Jonathan ska få ta den gamla datorn och ha på sitt rum sedan då vi köpt in ett skrivbord som passar! Jag berättade det för honom för en stund sen och gud vad glad han blev!

    Ugh, idag är ingen bra dag alls. Har ont i magen, den värker och det känns som det är is i den. Jag mår illa och känner mig helt utslagen!
    Då klockan var 13 så skällde Jonathan på mig för att jag inte hade ätit något så han gick in i köket och bredde en macka till mig, sen värmde han oboy min lilla goding. Mackan och oboyen fick Felicia en stund efteråt för jag får inte i mig nånting, mår för illa för det. Vill bara bädda ner mig i sängen och sova, sova - SOVA!
    Just nu sitter dem och spelar dataspel på datorn som är kopplad till sovrums tv:n så jag tror jag ska lägga mig i sängen en stund och vila kroppen i allafall, Cornelia sover ju ändå så.

    Kim skulle höra om han kunde ta rast en stund senare imorgon på jobbet så skulle han hämta dem på förskolan när de slutar om de känns lika jobbigt imorgon. De finns som bara två alternativ just nu om jag är sjuk imorgon också, 1) det som nyss nämndes om rasten eller 2) vabba hela dagen. Kan ju hända han måste komma hem hur som helst, det ser vi ju imorgon men de vore skönt om de fungerar så han kan jobba - PENGAR ♥
    Jonathan känner sig mycket bättre nu och de märks på honom, så det blir nog förskola för honom imorgon.

    Skriver kanske mer sen, vi ser väl.

    Kram


    Köpes: Ikeas Malm sängbord/byrå x2 i ekfanér


    Missade en annons på blocket idag *sur* En människa som sålde 2x Ikeas Malm sängbord för 300kr för båda. Så då blev jag sugen på att fiska lite, kanske är de någon människa där ute som sitter och klämmer på två stycken Malm sängbord och tänker sälja dem för en vettig slant? Alltså..

    KÖPES Ikeas Malm byrå/sängbord, två stycken.
    Bredd: 40 cm
    Djup: 48 cm
    Höjd: 55 cm

    Söker egentligen också en sån här byrå också i ekfanér. (Klicka för att få upp länken i nytt fönster)

    Ni når mig lättast på min mail, [email protected]

    Kram!


    Barnmat/mat, pengar m.m


    Imorgon kommer de in pengar på kontot igen! *Jublar*
    Jag gillar inte december månaden ur ekonomisk synvinkel, julen har en tendens till att dra iväg långt över planerat! Så idag blir det spagetti, köttbullar och ketchup - BLÄ! Ska lyxa till det för barnen och öppna en burk majs som de får till. *fnissar* Vi ligger lite efter i 'schemat', barnen kommer nog i säng runt kl 20.00 ikväll skulle jag tro.

    Kim är as we speak ute i förrådet och försöker göra plats till nytt skräp som ska ligga där och samla damm. Jag ska börja rensa i kartongerna vilket kommer att gå rätt fort. Så skulle han ta köket och sovrummet och då hinner jag säkert med att ta hallen och toan också, barnens rum är redan städat och fint så där ska de bara dammsugas.
    Har ont i magen och kroppen idag.. nyser och känner mig lite frusen också, men jag har då ingen feber. Jag orkar inte va sjuk just nu för de är en massa annat jag behöver ha energi och ork till. Tror jag hade feber i natt för lederna värkte och ryggraden på ett sånt sätt i allafall.

    Jag ska sätta ut två annonser hade jag tänkt, eller en annons för två saker. De ena är en lekhage med lekmatta, väldigt praktisk. Och den andra saken är en ståbräda till vagnen som inte används längre iom att Felicia går och den passar inte till den nya emmaljungan. Så jag hoppas på att få de sålt så man får mer plats!
    Funderar starkt på att sälja gåstolen också faktiskt för den används aldrig nu mera. Så i kväll ska jag försöka ta kort så man får de fixat så fort som möjligt!

    Skulle till tandläkaren imorgon, men de blir nog inte av. Får ringa imorgon och se om man kan få tiden ombokad, tror inte de iom att de är tandläkarhögskolan, annars får jag skriva upp mig i höst igen. De löser sig nog.

    Nu ska jag gå och sätta lite fart med rensningen så jag hinner de och allt de andra innan Kim är klar så jag får jäklas lite ;)

    Kram!


    Coolt graviditets test!

    Kim såg på tv för några timmar sen och utbrast! "Coolt, de finns digitala graviditetstest med indikator som visar hur länge sen befruktningen skedde!" Sååå jag var naturligtvis tvungen att leta upp information om detta och jag hittade följande!

    Tillhör www.clearblue.se

    Leksaker m.m


    Hittade en hel del saker på http://www.dodde.se/ som jag tror barnen skulle uppskatta :)

    Sopmaskin med Lego figur.  www.dodde.se        Du är polisen med den snabbaste motorcykeln i stan. När du patrullerar i LEGO City kan du köra om och stoppa alla fartsyndare. Ge dig ut på gatorna och se till att ingen bryter mot lagen!     Vädret är perfekt för en spännande tur med den öppna sportbilen. Å nej, punktering! Vilken tur att det finns en nödtelefon i närheten så att man kan ringa efter hjälp.
    I din kraftfulla patrullbil är du gatans hjälte. Att spåra upp bovar i din snabba bil är det du är allra bäst på. Ta fast dem!

    Lilla Starsong ska matas och vaggas till sömns. Hon sjunger vaggvisor, säger meningar på svenska när du trycker på hennes fot och hon kan stänga ögonen. Inklusive nappflaska, napp och batterier. www.dodde.sewww.dodde.se
    Små ponysar   Pedagogisk pysselbok med klistermärken.Pedagogisk pysselbok med klistermärken.

    I övrigt har de inte hänt så mycket idag.. Skulle städa med Kim men han kändes sig illamående och har 37.5C (hans normal temp ligger på 36.6) så han ligger och kollar på Percys tårar som han köpte med aftonbladet igår och vilar. Så de gör vi imorgon när barnen är på förskolan eller så får jag göra det själv. Får se hur de är med Felicia då, hon har 37.5 nu och verkade inte kry idag i allafall.

    Vad gott det skulle vara med mango.. ska nog ta och skala en sån, skiva och lägga mig i sängen och smaska på sen då jag skrivit klart!

    Jag satt och funderade på vad man skulle köpa om man vann så där 80 miljoner, 160 miljoner eller nått. Man skulle nog köpa de mesta :P En nackdel med att vara rik skulle vara att det skulle vara OERHÖRT svårt att köpa nått till Kim i julklapp eller födelsedagspresent för han skulle nog ha allt han som är värt att ha. Men de skulle nog bli att vi for utomlands till Scottland eller liknande om man inte hade varit dit än.

    Sen skulle vi nog ha ett jätte stort bröllop och en jätte fest efteråt, på kvällen åka limo till en lyxig svit och spendera bröllopsnatten tillsammans för att dagen efter åka någonstans romantiskt och avslappnande bara han och jag.. ♥
    Vi skulle nog också köpa oss en..

    Audi Q7 V12
    V12 TDI quattro
    Totalpris:
    1 668 600 SEK


    Grundpris:

    1 355 900 SEK

    Utrustning

    312 700 SEK




    Nä... mangodags nu!

    Kram!




    Vill ha!


    Ska rensa min garderob idag hade jag tänkt... vilken befrielse! Dock lär de bli väldigt lite kläder kvar.. så jag lär måsta tvätta oftare vilket kan vara en bra sak i och för sig.. Jag satt och kikade runt lite på kläder och hittade lite som jag skulle vilja ha.. Så vi får hoppas på slantar över snart innan sommarn ;)

      hm.se
       hm.se
      hm.se
      lindex.com/se

    Annars då?
    Barnen ska på förskolan imorgon, Kim är ledig i morgon och ikväll ska vi röja här hemma. Då det är färdigt ska vi skala lite mango, krypa ner i sängen för att se nån film och bara mysa tillsammans. ♥
    Barnen trivs jätte bra med sina 'nya' rum. De är inte alls lika rastlösa och gnälliga nu som då de var utan, de lägger sig lättare på kvällen också.. nått jag var orolig över att de skulle fortsätta att strula med.

    Kvar på dagens "schema" står:
    14.00 - Fika
    ---Fri Lek---
    16.30 - Middag
    17.00 - Bad
    17.30 - Pyssel
    18.00 - Kvällsfika
    18.30 - Saga innan de ska sova.

    Kim slutar kl 19, sen ska han väl värma middag, duscha och efter de blir det städning för hela slanten. Hoppas det går fort så jag kan lägga mig i ett bad då vi är klara innan vi ska se film.

    Jonathan sa förästen igår att han tycker jag är som en ros, "Mamma du är min ros för du luktar så gott". *fnissar* Min rara lilla hjälte! ♥

    Ska fixa mellis nu så mina små "Wildlings" får sig nått i magen!

    Kram


    Renovation/Renoveringen (English svenskt post/inlägg)

    Före/before  efter 


    Cornelia and Felicias room/rum/huone

    Before/Före/Ennen
     


    During renovation/under renovering/ aikana kunnostaminen



    Result/resultat/tulos
       

    English: Still some things to fix like skirting-board, posters and a wall test in white. Not sure what it will say yet but something like "sweet dreams" above the currently brown bed. It will be painted white this summer if we don't buy them a new bed, one bed at top and one below that.. can't find a word for it but but if u visit www.ikea.se and search for "Kura" you will find it. They got lods of space to play on :)

    Swedish: De är fortfarande några saker som ska fixas som golvlist, affisher och en väggtext i vitt. Inte säker på vad de ska stå men typ "Sweet dreams" ovanför den nuvarande bruna sängen. Ska måla om den i sommar om vi inte köper en lägre våningssäng, typ en Kura från ikea.se. De har massor av golvyta att leka på :)


    Jonathans room/rum/huone

    Before/Före/Ennen
     

    During renovation/under renovering/ aikana kunnostaminen
      


    Result/resultat/tulos
      

    English: We aren't done yet. Still got a few things to arrange like a desk and shelfs for Jonathan, wall paper since it was painted white temporary so they could move in. Posters and skirting-board.

    Swedish: Vi är inte klar än. Fortfarande några saker som ska ordnas som skrivbord med hyllor där bokhyllan står, tapeter eftersom de målades vitt för att han skulle kunna flytta in. Affisher och golvlist saknas också. Sen en sängkappa också + överkast.



    En räkning


    *Morrar* Så kom det en räkning idag då med posten på 150kr från västerbottens läns landsting... för uteblivet besök den 8/1.. som jag avbokade i torsdags den 7/1 kl 12.56!
    På kallelsen till det besöket stog det att man skulle avboka senast 24h innan, på avboknings möjligheten på nätet står det senast dygnet innan och jag klarade båda med några minuter till godo. Jag skickade ett direkt mail till ersboda vc, och det är sparat i mappen 'skickat' på min mail. Glad är jag för det om de börjar strula.

    Jag började med att skicka ett mail til ersboda vc där jag säger att de får fixa detta, får se vad dem säger.

    kram


    Ett år sen, skriver ett nytt inlägg

    För exakt ett år sedan skrev jag det sista inlägget som gravid.. Det var en spännande tid, full av förväntan och undran.. "hur ser hon ut?" "Hur mycket väger hon?" "Undra hur förlossningen går".. många obesvarde frågor var det. Nu sitter jag här.. ett år senare och har alla svaren i min hand och längtar tillbaka till ovissheten..
    Hon var vackrast, hon vägde 3095 gram och förlossningen tog 2h 17min efter att de satt in värkstimulerande medicinen för att starta igång det hela.

    Ultraljud


    Nyfödd


    Ett år senare


    Grattis min älskade prinsessa

    Kalasdags!


    Imorgon fyller Cornelia år.. 1 år. Och den 20e fyller Felicia 3 år.

    ♥ Så på lördag den 23 januari ska vi ha kalas för prinsessorna, 'öppet hus' från kl 13 och framåt. Så du/ni är varmt välkommen! De går i säng runt kl 20-20.30. ♥
    Hör av er om adress om ni inte vet var vi bor men vill komma!
    (msn: [email protected] epost: [email protected] kims mobil: 070 - 777 57 76)

    Angående presenter så är det inget måste, men den stora börjar förstå vad en födelsedag är och älskar att få paket, vad de är i paketet spelar mindre roll. "Det är tanken som räknas" :) Och den lilla hon älskar mest att få prassla med papperet.

    Kram


    kan ändå inte sova..

    .. så jag satt o kikade på hm.se och hittade nått jag tror Jonathan skulle älska! Får köpa dem i vår till honom :)



    Sen såg jag nått sött till Felicia också, Hello Kitty så klart +ett packe med armband som hon skulle älska och solglasögon. Vet dock inte om hon skulle vilja ha Hello Kitty med rosa  istället men..;

       



    Cornelia

    Cornelia.. 2 days before turning 1 year old! Our 'little' princess and bundle of joy! On these three picts she had just woken up.. Theres almost always a smile on her little face ♥
    Hm, I noticed her hair looks pretty red on picts..

      

    IKEA antilop


    Vi ska skaffa en ny matstol till Cornelia, från IKEA. Den vi ska köpa är lättare att hålla ren än den vi har nu. Och så ska vi köpa ett tillbehör till den också, ett sånt där bord man fäster på.

    Ur serien Antilop, håll musen över bilden för mer information.


    Ikeas Antilop bricka till stolen i samma serie. 49kr
    IKEAs Antilop matstol barn. 129 kr

    Ibland skiner solen ändå


    De senate dagarna har varit jobbiga.. väldigt jobbiga. Men så plötsligt skiner de ner en stråle av ljus och man liksom ser saker på ett annat sätt.. Som jag skrev på facebook i statusen, så sa Jonathan något jätte gulligt idag. Jonathan sa helt självsäkert: "Jag är så snygg så jag blänker". Jag svarade med ett litet fniss och "Jonathan du är så söt". Han vänder sig om och börjar traska iväg och då säger han; "Jag är rätt duktig på att kissa också". De va ett sånt där ögonblick som ni skulle ha varit här, han lät så himla tok söt :) ♥ Jag kände något igen, glädje.


    Gravidmage >:( *morrar*

    Väger runt 54 kg.. försöker hålla mig på 55kg, under det finns de risk att jag störtrasar i vikt av nån anledning. Har varit så tidigare i allafall. Kan inte skriva ett så långt inlägg för Cornelia är lös på golvet här inne så jag går rakt på sak.

    Jag hatar min mage, de ser ut som att jag är gravid när jag har tajta tröjor på mig. På riktigt, som i vecka 15 typ. Så jag gömmer mig bakom de fula blå som vanligt, för jag vill inte höra "men grattis när är ni beräknade då?". Jag skulle dö och krypa ner i jorden självmant. Undra om de försvinner om jag gör situps..

    bajs

    Kim: "vi hjälps åt att städa så går de fort"

    sen sitter han och läser tidningen.... *irriterad*

    Edit: Strax efter jag postade det där 'skriva av mig'-inlägget så kommer han in och ger mig en kram :P Så irritationen var snabbt övergående :)


    Renoveringen

    Blir inget golv imorgon.. golvspacklet räckte inte till 1/7 ens, så vi ska köpa 25kg från byggmax imorgon istället.. sen måste de torka så tidigast tisdag kväll sover barnen på sina egna rum då vi fått in möblerna också.. 3 dagar till i detta helvete. Hoppas vi inte stöter på fler komplikationer bara.


    Livlös

    Alla reserver av energi är förbrukade... vad gör man då?
    Har legat i sängen hela dagen, orkar inte höra nånting, orkar inte göra nånting och orkar inte bry mig om nått. Barnen har bråkat varje sekund idag, Kim har fifflat på med renoveringen för att få de klart så vi kan lägga in golvet imorgon. Tur att de va jag som var motiverad i början då han helst gjorde så lite som möjligt med renoveringen nu när de är han som är motiverad och jag inte bryr mig längre, då har jag i allafall hjälpt till för att då de färdigt till imorgon.

    "En macka en macka!!!!!!" är de en unge som skriker, slår aldrig fel. Så fort jag säger att de är sängdags är han hungrig, trots att han precis har ätit.. allt för att få va uppe i 5 minuter till. Men inte ikväll, ikväll får han skrika tills han somnar eller blir hes för nu är det slut med de dumheterna. Tyck att jag är en elak mamma då, jag bryr mig inte för då känner du tydligen inte min son heller. Han väckte precis Cornelia med sitt jävla skrikande. *Suckar*

    Så mycket grubblande, så många tankar. Det känns som jag kvävs, som att nån håller en kudde för ansiktet för att kväva mig och allt jag kämpar för är ett enda andetag som skulle göra att jag kan fortsätta kämpa istället för att falla livlös till golvet.

    Jag har konstant huvudvärk..

    Skriver av mig lite.


    Barnen skulle sitta och se film i vårat sovrum, jag fick voddler att fungera så de skulle se på spöket Casper. Efter 2 minuter:

    Jag sa till Jonathan och Felicia: "sluta hoppas i mammas och pappas säng"

    Jonathan: "Jaa"

    35 sekunder senare: "studs studs studs"

    Efter att ha sagt till 5 gånger åkte han ut ur sovrummet. Då gick han in i vardagsrummet, satte sig i sin säng och började efter 5 sekunder att hoppa där. Vaaaaarför är de så jävla svårt att fatta vad man säger, de är som att han hör nått helt annat än vad man säger. "sluta hoppa i mammas och pappa säng just nu, ni får hoppa om några sekunder igen" Allt man säger till honom åker in i ena örat och ut genom det andra, han skiter totalt i vad man säger efter en stund och kör sitt eget race.
    Jag förstår att han är rastlös och har massor med överskotts energi, men det finns fan gränser!

    Felicia fick sitta på time out i 3 minuter, sen härmade hon Jonathan så de va 3 minutes to waste. Jag provade time out på Jonathan men de funka lika bra som att bara säga till han, inte alls med andra ord.

    Nu låter nog mina inlägg på senaste fruktansvärt arga och hemska, men det känns som en bättre idé att skriva av sig än att gå omkring och svära här hemma åt barnen för det är bara idiotiskt.

    Jag är bara så oerhört less nu.. vi har haft detta KAOS sen mån 28/12, 1½ vecka nu alltså så tålamodet, förståelsen och energin börjar tryta. Hoppet och motivationen fösvinner mer och mer också, allt känns bara så himla jobbigt, inte bara det här med rummet utan livet rent allmänt.
    Det känns som att jag har ett svart stort monster inom mig som försöker slå sig ut och jag hela tiden sparkar på den för att den ska hålla sig inne. Sen känns de idag som ett bakslag de här med att jag inte kunde fara iväg på det där läkarbesöket.. för de lär säkert ta lång tid innan jag får en ny tid, sen är den tiden 1 månad bort också säkert. Orkar bara inte bli sjuk mer.. de får va nog nu.

    Har sån huvudvärk varje dag, ingen motivation till att göra nånting överhuvudtaget och allt känns verkligen jobbigt just nu. Sen blir de inte bättre av att kontakten på team rehab ALDRIG hör av sig heller, så de känns som jag går omkring i en dimma just nu helt vilsen. De är verkligen proffesionella där uppe... NOT! Har aldrig varit  med om maken, de verkar vara helt jävla inkompetenta. *suckar* Hur ska detta sluta.

    ....

    Bajsungar

    SATE VAD LESS JAG ÄR! (Känsliga läsare varnas)

    UUUUUUUGH!
    Jag är så tokless detta totala kaos här hemma så snart går jag ut på baksidan och begraver mig djupt ner i den kalla snön naken, det känns så himla mycket trivsammare än att vara här inne i denna jävla röra! Jag känner mig så arg och irriterad hela tiden, men de är inte så konstigt med tanke på hur ogrejligt det är just nu. Jag går och retar mig på allt, jag hatar allt just nu och om en stund hatar jag allt och lite till ännu mer ska ni se! Just denna sekund känns det som att de där jävla rummen aldrig kommer att bli klar och med tanke på våran tumme mitt i handen så blir de säkert så också eftersom de ska in ett jävla satans klickgolv också! Men innan det roliga projektet så ska vi laga till det där jävla golvet som klåpare till byggarbetare sket i att göra jämt eftersom de ändå bara är en klädkammare. (#¤%&/ morr)

    suckar..

    Vad lessen jag blir...


    Renovering, mens snack, läkarbesök, nostalgi, inredning, barn, m.m


    Hm.. funderar på att göra om min blogg lite. Högst på listan står jadu.. vad heter de nu sådär lite fint.. ääh, texten på mina inlägg för just nu känns de lite plottrigt eller vad tycker ni mina 4 trogna läsare? haha
    Känns lite fjuttigt då alla snackar om rekord på sina bloggar, "wohoo jag hade just rekord: 288 besökare!" och själv säger jag "Yes idag var det rekord, 11 stycken!" *fnissar* Spelar faktiskt inte så stor roll då jag bloggar för min egen skull, skriva av mig lite så man slipper gå och fundera på saker och ting. De funkar rätt bra faktiskt, även om inläggen handlar om meningslöst dravel! :)

    Så vad händer i helgen? För hoppningsvis en massa saker! Önskar att vi hinner så pass långt att det bara är att sätta in golvet och listerna i barnens rum när helgen är över. Hur fasen vi ska få in golvet är en annan femma då ingen av oss kan det! :P Men de löser sig nog, man får väl köpa in lite extra om inte annat ifalla man råkar förstöra nått :)
    Vi ska då spackla golvet, de torkar rätt fort men sen ska de va någorlunda jämt också.. sen är de bara lätta saker kvar, förutom att lägga in golvet. Måla rosa i tjejernas rum, tapetsera i Jonathans rum, Kim ska måla hans tak ikväll och en vända till i the girls room  :) Möjligtvis att vi måste dra på en till vända i tjejernas rum imorgon men de ser vi väl. Jag börjar se ljuset i den eviga tunneln när de gäller de där två rummen! Själv ska jag slipa Felicias säng som inte blev av förut, sen ska den målas vit samt bokhyllan ska målas vit som Jonathan ska ha. Sen ska vi fixa i ordning en skrivbordhörna i Lillemans rum, men de kan vi ta framöver, måste till Ikea och köpa vita Lack hyllor först, de ser så mkt snyggare ut utan konsoller som syns :)

    Om en vecka fyller Cornelia 1 år.. helt ofattbart! Tack så mycket för all hjälp vi fick syster A, vi hade inte klarat det utan dig! Jag sitter och läser i bloggen sen förra året, tänkt så fort man glömmer allt de jobbiga med en graviditet. Känns skönt på ett sätt att vi mer eller mindre bestämt att inte skaffa fler små-pluttar, medans de också kan kännas lite tomt typ. Längtar redan tills vi får barnbarn som man kan köpa små söta kläder till och vara barnvakt åt :) Men de dröjer ett par år..

    Om ca 2 veckor, den 20 januari så fyller Felicia 3 år. Tiden går verkligen jätte fort när man har småbarn, de säger liksom bara tjoff så har ännu ett år gått. Dock känns de rätt bra när man inser hur mycket man har fått uppleva under det gångna året. Kim var föräldraledig 8½ månad, vi har sett barnen växa upp, tillsammans har vi fått uppleva detta tillsammans. Detta år var klart mycket bättre än -08.
    Efter att ha haft den möjligheten själv, så undrar jag varför sverige inte ordnar det så att föräldrar får fler föräldrapenningsdagar OM de tar ut de extra dagarna tillsammans. Skulle va så mycket bättre för barnen och föräldrarna. Men men.. nu äre som de är. Vi har ingen aning riktigt vad vi ska köpa till de små sessorna.. En leksak vet vi i allafall, en bondgård med djur som de får ha tillsammans. Sen blir de nog mest kläder.. kanske nått bäddset till Felicia och en matta till de nya rummet. Får se vad vi hittar.

    Just ja, jag och älsklingen satt och diskuterade sovrummet tillsammans för nån vecka sen.. de känns inte oss riktigt, sen känns de oklart också.. Så vi kikade på möbler osv dit. Detta kom vi fram till.

    Vi ska köpa väggfäste och sätta upp plattvn på väggen, under ska vi ställa en byrå, Malm från ikea i Ek med 6 lådor. Den är 160 cm bred, 48 cm djup och 78 cm hög, så det kommer att se najs ut. I hörnet mellan den och väggen vid fönstret ska de stå en vit lampa. Mellan sängen och den byrån ska det ligga en lagomt stor vit ryamatta. Och till sängbord kommer vi att köpa två små byråar i samma serie fast med två lådor bara som är 40 cm bred, 48 cm djup och 55 cm hög. Sen pratade vi om att köpa nån hylla ovanför tv:n där vi möjligen skulle ha DvD:n på med kabellist ner mellan. Troligtvis en lackhylla i Ek som inte har några synbara konsoller. Vi ska även ta lite kort på oss tillsammans så vi har några fina kort att placera på den stora byrån. På detta viset känns sovrummet varmare och vi får möjlighet till mer förvaring! Hittade inte riktigt lampan vi tänkt oss, men nått liknande som på bilden nedan, runt 160 cm hög.

      

    Jag dog när jag såg på de där inredarna, simon och tomas tror jag de heter, när de hade tapetserat ett par föräldrars garderobs dörrar med en fototapet av barnen, visst så blev de koolt, men jag skulle aldrig vilja ha bilder på barnen i vårat sovrum.. de är liksom föräldrarnas egna krypin där man får vara ifred, så i vårat sovrum kommer de aldrig att finnas bilder på våra barn. Vi har 68 andra kvadratmeter där vi kan placera bilder på dem, de behöver inte just vara på våra egna 12 kvm tycker vi.

    Barnen är verkligen fulla av energi idag, de vill så gärna gå ut men då Jonathan nyss har haft feber och han fortfarande har ont i ena örat och halsen så bestämde jag att vi ska vara inne. Hoppas ryktena stämmer att de skulle bli mildare i helgen så de får gå och ut och göra av med lite energi! För som de är nu är de tungt. Saker över allt i vardagsrummet, svårt o hålla ordning över huvudtaget med detta kaos sen deras överskotts energi hjälper inte situationen heller..! Jag brukar sitta och fundera om lilleman hade haft de lättare med astman om vi bott på landet, om jag hade varit sjuk mindre ofta samt så skulle de ha haft de bättre där de kan gå ut och leka själv när de vill. Här i stan vågar jag inte skicka ut dem själva no no, de lär nog dröja lääänge innan jag vågar det. Vet inte om de är jag som är överbeskyddande eller om de är med rätt jag känner så här, men Kim känner likadant och då kan de väl inte vara helt oberättigat? Får rysningar då jag ser 3-4 åringar springa omkring och leka själva ute, hur de springer och jagar varandra på cykelbanan vid bilvägen där bussarna susar omkring i 50km/h minst i detta väglag. Usch! Jonathan brukar vara duktig på att lyssna, så jag tror inte att han medvetet skulle gå dit han inte får gå osv, däremot så har han så lätt för att glömma saker och bli helt inne i de han sysslar med så han lätt skulle kunna ila iväg. Men men.. nu är det som det är. Man får väl göra de bästa av situationen vilket vi håller på med. Men de skulle va skönt om man vann pengar så vi kunde bygga ett hus hos svärmor, de skulle nog barnen må bäst av och säkert vi också för den delen.

    Fick ställa in läkarbesöket imorgon, Kims chef hade bara skakat på huvudet när han hörde ifall han kunde kila iväg med mig på besöket, de är kl 13 mitt under lunchen på en fredag så de va dömt från början. Dock skulle man ju kunna tro att hon skulle se de som en "investering", att de kunde klura ut varför jag är sjuk så himla ofta vilket skulle leda till i slutändan om de går att 'bota' att Kim inte skulle behöva vabba så ofta som han gjort hittills. Jag sa till Kim att de kan dröja tills de har en ny läkartid och vad vi kan ha att vänta under tiden med div sjukdommar, han visste men vad ska han göra. Jag sa till han att jag bokar om denna, men vi har inte råd att boka om fler gånger iom att vi förlorar en del pengar när han tar vård av barn, samt att de är så slitsamt när kroppen knappt har återhämtat sig från en sjukdom så åker jag på en annan och han förstog. Hoppas hoppas hoppas det faller in på en bättre tid nästa gång, för jag klarar inte av att fara dit själv. Imorgon har jag alla barnen hemma också iom att de är lediga från förskolan och jag drar inte med mig alla tre själv på ett läkarbesök. Dumma chef. :(
    En konstig grej som antingen är en slump, eller så hör de ihop är att 1 vecka innan jag får mens får jag feber och ont i hela kroppen så jag knappt orkar resa mig ur sängen. De har hänt dessa två gånger som jag haft mens nu sen Cornelia föddes, så de känns inte som en slump då jag kännt mig likadant båda gångerna. Sen då mensen kommer försvinner febern, jag har ont i kroppen 1 dag efter åt sen inga spår av febern, men då är de mensvärk delux som gäller istället. Så ont så ont.. Vi lär väl se denna månad om de blir samma.. blir de det så undrar jag personligen om de hänger ihop med infektionen jag fick i samband med Cornelias förlossning.. långsökt kanske, men den enda 'vettiga' förklaring jag kan komma på just nu.

    Barnen ser just nu på Pettson och Findus - Kattonauten. Eller "ser på", de halv ser den och hoppas i sängen samtidgt. *suckar*

    ★ Vill att klockan bli 20 nångång så man får kramas med älsklingen ★

    kram






    Ledig dag


    Idag var älsklingen ledig från jobbet.. så han har målat tjejernas rum. Imorgon ska jag spackla i Jonathans rum om kanske slipa om det är torrt imorgon kväll. Ska be han köpa mera färg så vi kan måla färdigt i taken och ev. på det vi spacklat i lillemans rum.

    Igår när vi blötte upp undertapeten (tapeten delade sig när vi drog av den, dock lossnade den helt på vissa ställen så de kändes bäst att ta bort allt då) jag och barnen och drog bort den, så var de precis som att det gick upp ett ljus för lill-gubben att det skulle bli hans riktiga rum, då han lite tyst frågade mig: "Mamma.. ska det här bli mitt alldeles egna fönster.. i mitt rum?" Fick lite ont i mamma hjärtat över att han blev så glad över det, då man tänker tillbaka på de senaste året då han haft sitt "rum" i klädkammaren. Man förstår nu när man ser vad man inte hade tidigare vilken underbart dålig ide det var att låta han ha klädkammaren som rum. Vi skulle ha fixat de här för länge sen! Usch... men de är lätt att vara efterklok..

    Jonathan har 38.5 graders feber, lätt ögoninflammation, ont i örat, ont i huvudet och ont i halsen. Han är inte kry alls min lilla hjälte. *Kramar om*

    Nä, nu ska jag och min stora hjälte se lite film. ♥

    Kram!


    RSS 2.0