Ledig helg !


Så har denna dag lidit mot sitt slut, inte en sekund för tidigt! Ska snart krypa ner i sängen och se TV medans älsklingen läser, men tänkte bara 'blogga av mig' lite först.

Felicia var hemma idag också, hon och Cornelia har haft 38 graders feber idag så de har varit väldigt lugna. Eller, ja i allafall tills vi hade hämtat hem Jonathan.. då blev Felicia super gnällig och Cornelia jätta busig.
Eftersom de var sjuk så tog vi bilen till förskolan idag, men tjejerna fick snällt sitta och vänta medans jag sprang in och hämtade lilleman.
Han hade varit på trollfest idag, de hade tydligen varit jätte roligt med lekar och ansiktsmålning. De hade även fått var sin trollsvans gjort i tyg. Jätte sött va de hihi.. Så det berättade han om hela vägen från förskolan till nån timme efter att vi hade kommit hem, sen fixade han ett litet trollkalas för mig också. "Ja må hon leva" sjöng han utklädd till ett litet troll. "Jag tänkte att du kunde behöva ett litet kalas nu när du är sjuk mamma" sa han. Han kom bärandes på en massa godis, dricka och kakor :) ♥

Felicia och Cornelia somnade en liten stund i sängen med mig medans jag och Nooni kollade på Bolli.
Sen vips så kom Kim hem och det var SÅ HIMLA SKÖNT! Gud vad jag har saknat han idag! Jag har känt mig så liten och ömtålig idag, ungefär som Nasse i Nalle Puh.
Men nu har han LEDIG HELG!! Egentligen hade vi tänkt överaska barnen och fara upp till stugan i helgen men nu då vi är tre stycken som inte är frisk så kändes de lika bra att ställa in och fara nästa månad i stället.
Längar så efter att tända en brasa, dricka oboy och fika rostade mackor framför den sprakande brasan och känna värmen i ansiktet medans kylan kryper efter väggarna utanför! Men de kommer de kommer.. Då ska vi försöka komma ihåg att ta fler bilder också!

Snart är det Jul.. funderar på att fixa några julklappar redan nu så man slipper sista minuten shoppa! I år ska vi hålla igen en del hade vi tänkt, men får se hur de blir med den saken. :P
Det är så tacksamt att köpa presenter och julklappar för barnen är så tacksam för vad de än får :)) Man skulle kunna slå in en målad toarulle i ett fint paket så skulle de bli lika glad för den som för en bilbana eller talande docka *Fnissar* De är mycket väluppfostrade i de avseendet ;) eller om de bara ligger i deras personlighet kanske. "Det är tanken som räknas", är nått som vi försöker lära dem i allafall. Lika viktigt som att de lär sig tacka för saker imo.

Vi ska nog ta en sväng KANSKE om damerna inte har feber och fara till barnenshus imorgon för att kika lite. Nått lilleman vill ha är en Omnitrix.. hur man nu stavar, en sån där häftig 'förvandla sig till alien'-manick som Ben 10 har. Tyckte jag såg en där på barnenshus, men kommer inte ihåg riktigt. Ska kika på Boobisar till Felicia också, översättning från Felicia språk - Barbisar.
De kommer upp en önskelista till "Tomten" från barnen sen i veckan, tror jag mailar den till honom nu och spar in på papperet - Källsorterar vi kan vi ju spara in på träden också tycker jag :P

Nä, nu är de dags att krypa ner under täcket. Ska gosa upp mig mot Kim så han blir riktigt varm så slipper jag frysa :))

Kram


En kul grej


Hittade denna roliga sak hos http://chamoud.blogg.se/ så jag kopierade den hit :)

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

Skriv er utmaning i era bloggar eller i kommentarsfältet!

1. Vad heter du: Helena
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hela
3. Flicknamn: Hanna
4. Pojknamn: Henrik
5. Yrke: Hantverkare

6. Färg: Havs blå
7. Klädesplagg: Hängeselbyxor
8. Mat: Höst inspirerade viltfärs biffar
9. Sak i badrummet: Handduk
10. Plats/stad: Hammarby

11. En orsak att vara sen: Halsont
12. Något man skriker:  Helevteeee
13. Film: Hajen
14. Något man dricker: Hostmedicin
15. Band: H.E.A.T

16. Djur: Hund 
17. Gatunamn: Hantverksgatan
18. Bil: Hyndai
19. Sång: Halo

Jag utmanar Anita H - Ida W - Svärmor - Stefan - Älsklingen!

Ha det så roligt :)

Kram!




Sjuk.. igen..


Igår kväll kände jag att jag hade lite ont i halsen och imorse va det mycket värre. Nu är de ännu mer än i morse, så jag undrar hur ont jag kommer att ha när det maxats ut. Måste ha fått samma som Jonathan haft, väntar bara in feber nu då. Sen är jag snuvig också plus att jag har huvudvärk. *suckar*
Jag fick ju vara friskt.. vad blir det, en vecka (?) i allafall sen kom det någonting nytt. Så himla typiskt, om lillan ville amma så skulle jag inte vara sjuk så ofta men det har hon som slutat med. Nån gång ibland vill hon snutta men det händer kanske 1-2ggr i veckan.

Felicia är hemma idag med mig och Ida. Stackars liten har också ont i halsen, har feber och är förkyld idag, så vi har mest legat i sängen och myst. Ida hon har sovit, hon och Isse låg i soffan och hade det myys :)
Hon är och hämtar Jonathan nu, känns så himla skönt för jag känner mig mer begravd än levande just nu. (Tack Ida!) Cornelia är snuvig och hostig hon med..
Om det kunde vara så att jag inte blev så himla sjuk när jag är sjuk, så skulle de kännas lättare men det blir alltid så himla kraftigt varje gång oavsett vad det är jag åker på.

Inväntar Ida och barn just nu, då hon kommer ska jag lägga mig i ett ångande hett bad och bara vara en stund.
Ska kila iväg och sätta igång vattnet, för de bör strax vara hemma igen.

Kram!




Den 28e oktober 2009 - Lite bilder och uppdateringar



Denna dag har gått mycket fort.. dock bitvis väääldigt sakta. Jag har varit trött som en gnu, men då Ida varit lika trött så har mycket små ting gjort en på väldigt bra humör! *Skrattar* Hur gick det att dricka Te med ögat Ida? haha!

Haft ont i hela kroppen hela dagen, huvudvärk fick jag också då Jonathan bestämde sig för att gå i säng inte var något han hade tänkt göra. Spännings huvudvärk for the win! *Morrar*

Isse är här oxå, Idas kisse misse. Det går väldigt bra med alla tre katterna än fast man hör nån av dem morra lite då och då. Inget slagsmål eller så har uppkommit i allafall, så de får man se som en positiv sak.
Desiree är så nyfiken på henne, Doris är sur som bara den -mest på oss och inte så mycket Isse. Och Isse hon smyger runt här hemma och utforskar, fräser och ÄTER haha Tror aldrig jag har sett en katt äta så där mycket nånsin!

Barnen har varit oerhört plågsamt trotsiga och gnälliga idag.. Man kan nästan tro att de blev utbytta under dagen mot små skogstokiga, tjurskalliga små troll! Men alla dagar kan ju inte vara bra dagar när man är liten heller, så det får man väl förstå.

Jag längtar något så oerhört tills vi ordnat rummen till dem, ska bli så himla kul att fixa, trixa och inreda så de får det riktigt mysigt och trivsamt!
Tjejernas rum har vi nästan klart för oss nu, om vi inte ändrar oss igen haha.. Gammelrosa rum med vit väggpanel, inredning i de får vi se, men blir nog i vitt/ typ gammal stil möter modern.
Jonathans vet vi inte riktigt. Funderar på att använda denna tapet (klicka) som en fondvägg till ljus grå tapeter, men vi är inte säker alls. Dock ljusgrå skulle vi kanske vilja ha, så de inte blir för mörkt eller för 'sterilt', men ändå lätt att "matcha" med. Han gillar lila väldigt mycket, men vet inte hur man ska få in det på ett snyggt sätt utan att de blir för tjejigt (jaja, nu finns de folk där ute som lär klaga på att jag kallar de för det.. be my guest) Blir ekgolv i båda rummen.
Hmm.. Har ni några ideer? Ett rum som man kan växa med ska de vara..

Nä dags att logga ur och gå isäng, men först två bilder. En på Isse och en på hennes matte :P *Payback time!*

Kram!



 Isse och Ida  



091016 Today's Picture is of......

Dagens Bild,
är tagen på två små busungar som fick sitt efterlängtade skumbad med massa skum :P

091015 - Dagens bild

Dagens bild är på Cornelia's "Hälsokort", som numera är en bok.
Där för man in vikt, längd, vaccinationer osv.

BVC besöket

Hejsan!
Vaknade kl 07.45 av ett Cornelia väckte mig med sitt 'nu-är-de-morgon-och-jag-är-hungrig"- gnäll efter en hemsk natt med hög feber. Hade ont i hela kroppen, trött och kände mig allmänt livlös. MEN(!) åtminstånde feberfri! Klev upp och gjorde välling, satte igång kokhett ångande badvatten och la mig där i för att vakna till.

Efter badet så var det dags att klä barnen och göra frukost, naturligtvis så var de nån av dem som skulle sätta den tjuriga sidan till vilket idag var Jonathan. "JAG TYCKER INTE OM MARMELAD!!!!!!!!!!!!!!!!!"x 50987 ggr. Han åt ingen frukost i slutändan.

Felicia var jätte snäll och hjälpte till att duka av och hämta salvan+blöja till Cornelia, sen klädde hon på sig utan strul, samma gjorde iof Jonathan och så 09.28 klev vi utanför dörren och prominixade iväg ut till bilen.
Fick böka en stund innan jag fick in alla tre fastspända och när de väl var fast och vi skulle fara så såg jag motorvärmarkabeln hänga där.. 'JUST JA!', phew snacka om jag blev tacksam att över att ha ögon ;) Packade in den i bilen och åkte iväg till förskolan med de två större.

"Hej! Kom du ihåg att ta med extra kläder till Felicia?" möttes jag av...... ....  ...... .... *Host* "Ehm.. nä... såklart glömde jag det.. Men jag kommer med dem efter bvc" Tydligen hördes hon inte ha några byxor kvar alls, men fy på dem vad de ljög för de hade hon visst såg jag sen!
Satte på barnen hjälmarna för de ville cykla, sen blev de puss och kramkalas sen var de raka vägen till bvc.

9.45 klev lillan och jag innanför dörrarna där... "De är inte möjligt.. vi är tidig! haha" sa jag till Cornelia som bara titta frågande på mig och sedan sneglade runt på den nya miljön.
Hon var jätte mysig, satt och lutade sig mot mig, tuggade lite på min dragkedja, kikade nyfiket på ett barn som ammades av sin mor.. Sen charmade hon modern som började fråga mig saker som hur gammal hon var, vad hon hette osv.

10.10 kom bvc damen och hämtade in oss, Cornelia satte gensast igång med charmandet och Karin blev helt låst på henne hehe ♥
Sen lekte hon lite på golvet innan de blev dags för väg och mätning. Lite förvånat upptäckte jag att hur ordentlig jag hade varit som till och med hade tagit av mig skorna vid dörren haha! *fniss*
Jag frågade om utslagen Cornelia hade på rumpan, sen penslade sköterskan något som var väldigt lila på hennes lilla stjärt, det var tydligen blöjexem hon har fått. Och de hon penslade på vad svampdödande som skulle hjälpa. Hm.. kom just på att vi skulle ha fått med oss en salva hem som vi inte alls fick. Jaja, får fara på apoteket ikväll.
Frågade om vaccin mot den nya influensan för Jonathan och hon tyckte att de inte lät så tokigt med tanke på hans jobbiga förkylningsastma.

Vägandet och mätandet gick jätte bra, de var värre att klä henne dock hehe, snurrade runt som en liten ååååååål.

Nio månader

Vikt:
8.440 kg

Längd:
70.5 cm

Huvudomfång:
45.3 cm

Allt såg fin fint ut!

Vi fick med oss en tandborste och bok nu oxå.

10.45 satt vi i bilen igen för att åka hem och hämta kläderna till storasyster. Cornelia väntade i bilen medans jag sprang in och hämtade 3x byxor. Sen bar de av till förskolan, hon fick vänta i bilen denna gång också för hon sov lix.
Jag öppnade skåpet och de första jag såg var två par byxor som låg så prydligt där inne.............................. Stoppade in ytterligare tre par och åkte hem.

Grannen kom just som jag höll på att plocka ut Cornelia från bilen, så hon stannade och pratade en stund. 'De är så skönt att ni är hemma igen, de var jätte tomt nu under sommaren då ni har varit borta så mycket'.. De var faktiskt skönt att höra för vi har känt lite som 'Jaha, så är deras husfrid slut'. Men de var tydligen tvärt om! :)) *Glad*

Sen nu.. sitter jag här.. Cornelia ligger och sover i sin säng.. jag skriver blogg och funderar på att ta ibumetin och se om de slutar värka i mina leder..
Kanske ska passa på att sova en stund oxå, så kroppen får vila. För ikväll far Kim på Pablo showen med Magnus, hoppas han får de jätte trevligt! :)
Och hoppas att barnen lägger sig snällt! ;)

Dagens bild kommer i nästa inlägg.

Kram


Dagens bild 091014

Dagens Bild(er),
får tala för sig själv haha!

 


Fundering..

God 11.46!

Om någon tycker att det är svårt att läsa mina inlägg som de ser ut nu så säg gärna till.

Sitter och tänker på hur fruktansvärt elaka ungdomar idag kan vara.. Visst, de fanns väldigt elaka såna på 'min tid' oxå.. men nu har de verkligen gått för långt.
Vem har rätt att säga till någon att dem är ful? Att dom är tjock eller äcklig? Att ingen tycker om dem och att deras föräldrar skulle ha gjort abort? Absolut ingen!
Det är så fruktansvärt elakt sagt och folk som säger såna saker bör tänka till en eller två gånger innan de öppnar munnen och häver ur sig något sådant! Men en dag växer 'dom' upp oxå.. och då kommer de att inse hur illa de har gjort folk.

Och vars håller föräldrarna till såna elaka barn hus? Varför gör de ingenting?
Bara för att de får ta ansvar för sitt barnbidrag så betyder INTE det att de kan allt och vet allt, de behöver guidning lika mycket som 15 åring som en 5 åring. Speciellt om de håller på att betee sig illa, då ska väl verkligen föräldrarna ta och kliva upp och säga ifrån till sina barn.
Nä då låter de dem ränna ute på stan till sena kvällen på en skoldag. Ansvarslöst!

Nu låter jag som 80åriga gamla Agda, men från sekunderna vid befruktningen tills att de är 18 år så bär vi föräldrar ansvaret och jag tycker det är oerhört egoistigts av Föräldrar som bara kastar över ansvaret på samhället istället för att ta itu med det själva.

Avslutar detta inlägg med;
"Den dagen Du bestämmer Dig för att skaffa barn är dagen du väljer att ha Ditt hjärta springandes utanför kroppen."
Men folk som inte bryr sig om sig själv har nog svårt att förstå denna mening.

Kram


Usch vilken dag!

God kväll..

Först migrän, när de väl gick över fick jag en isande magknip. Kändes som att ha ett hål i magen och stå ute mitt i kalla vintern och känna kyla bita sig fast inuti magen. Och sen ett illamående på det! Nä fy fasen!

Barnen somnade runt 19, eller Felicia och Cornelia. Jonathan såg TV tills Kim kom hem.. själv slocknade jag på golvet i Felicias rum strax efter 19 när jag låg och såg TV med Jonathan. Kim väckte mig runt halv elva.. men jag är lika död som om att jag har varit vaken i 48 veckor. Så jag är påväg i säng nu.

Imorgon så ska jag lämna barnen på dagis, 9.30.. blä. Och de hämtas väl runt 14.30.. blä igen. Sen ska vi fara hem och vara hemma.. blä åter igen. *Tummen upp* De blir lattjo...!

God natt..

Kram


13 okt 09 dagens bild

Dagens Bild
Nu är dessa godingar en favorit här hemma igen.. Ååååååh så goda dem är!


Giving up..

Giving up
dosn't always
mean you are weak.


Sometimes
it just means
you are strong
  enough to let go.


Dagens bild som bjuds.

Dagens Bild

Dagens Bild,
består av ett foto tagit i stugan då vi var och grillade korv uppe  
i Aborrvattnet.

Gud vad barnen tyckte det var fränt!

Den kommande helgen

Halloj!

Redan söndag! Men de har varit skönt att helgen har gått fort faktiskt, Kim är ledig imorgon så. Sen jobbar han tisdag 11-20, onsdag 10-19, torsdag 8.30-14.15 och fredag 10-19 med ledig helg ♥ Så han lär väl lämna barnen alla dagar utom på.. torsdag. *Lättad*
På torsdag far Kim iväg med Magnus på kvällen och ser stå upp komikern Pablo Fransico. (Ingen aning hur hans efternamn stavas)
Sen på lördag förmiddag åker vi nog till stugan för Jonathan skulle få följa med på älgjakt med morfar. Ska bli skönt att komma till stugan och få lunt runt öronen för en stund. Vi lär åka hem på söndag igen, men det dygnet är ju bättre än inget :)


Budade på en Lego overall på tradera och vann den, 150 kr inlusive frakt, lagomt pris för en overall som Cornelia lär ha växt ur till nästa höst. Hoppas den sitter bra på henne, annars får jag sälja den på blocket.se men det ska nog bli bra!



Ska leta reda på Felicia rosa/grå små skor som hon hade vid 1 års ålder. De kommer att passa fin fint :)


På torsdag den 15 oktober kl 10.00 ska jag med Cornelia till bvc. Då är de vägning som gäller samt att jag ska höra med henne om vaccination mot svin influensan, om hur man ska göra.. Den jag funderar mest på är Jonathan som brukar ha jobbig förkylnings astma, hur de skulle påverka honom om han inte fick vaccinet, samt hur farligt de är..

Oj oj, nu är de en 2årig princessa som håller på att somna i våran säng så jag ska slita mig ifrån bloggandet!

Kram


Wiiieee!

Hejsan!
Har suttit och fixat med bloggen i ett par timmar, men nu är jag rätt nöjd. Gjorde en ny.. vad de nu kallas "Header", sak samma den blev fin i allafall. Är rätt nöjd med tanke på att jag inte kan nått om det haha! ♥
Ska snart gå isäng och sova, tänkte bara skriva att idag har varit en bra dag. Från det att jag vaknade så har barnen varit så snälla så :)
Och nu har vi en TV-spel frälst liten kille här hemma! haha

Natti natt!

Kram


10e oktober 2009, dagens bild

Dagens Bild,
är på Jonathan som spelar TV-spel.
Super Mario kart till Game Cube var tydligen något som var jätte roligt att spela.

♥ I varje kurva så svängde hela pojken!

Jonathan hade så roligt :)


Bilderna

God kväll!

Har suttit och myst med Jonathan i soffan ett tag ikväll, sen såg jag en stund på Idol.. De finns några som verkar kunna sjunga sen finns de några som man får hoppas blir bättre. Jag själv kan inte alls sjunga, så jag vågar faktiskt säga att när vissa sjöng så skulle jag föredra att lyssna på en marskatt istället. Och den där långa kvinnan.. hon såg bara.. helt enkelt läskig ut.

Har precis tagit korten på köket, de är till för att visa det jag inte är nöjd med och som ska ändras så fort det finns pengar till övers.

Kökskorten (Håll musen över bilderna för mer information)

Trasiga lådpartiet, ska antingen byggas hyllor + vinställ eller så sätter vi in en vinkyl. Tapet/Kakel/'kakelplanka'  Gröna tapeten ska målas vit, 'kakelplankan' ska fixas vit och kaklet ska fixas på nått sätt oxå.  Då vi gör de på riktigt så ska de vara en smal kakelplanka i vitt samt nått avbrytande kakel mot rummet. Här ser ni hur bården jag STÖR mig på ser ut.. Seriöst... Vi tänkte inte ha nån bård i köket vid ventilationstrumman. För hoppningsvis är den bara ett (hemskt) minne blott om inte allt för länge! Man ser färgerna ganska exakt på denna bild.


Annars så har de inte hänt så mycket idag, förutom att vi är en tredjedel barnlediga ikväll! Felicia sover över hos sin moster och har lite 'semester'. Kan vara skönt för henne att få vara minst igen för en stund också.
Sist jag hörde nått så satt hon och åt ostkrokar och sa att hon skulle gå och sova sedan. ♥
Har varit en oerhört lugn kväll får jag säga, Cornelia somnade i samma veva som att dem for vid klockan 19-snåret, sen skulle hon ligga i knäet och äta lite välling runt 20.30 men mellan det har hon bara sovit och sover fortfarande. ♥
Och Jonathan den raringen satt och såg på TV med mig. Han och jag fikade i vardagsrummet medans vi såg på Idol, sen fick han gå isäng runt 21.30 och leka med sin leksaksdator men han somnade så fort ♥
En riktigt härlig kväll minsann, snart kommer Kim hem och förstör allt. Nääää, skojar bara :)) Då blir kvällen ÄNNU bättre så klart! *Saknar*

Kram


Nionde Oktober 2009, dagens bild.

Dagens bild,
är tagen av ett doftljus tillsammans med en utsmyckad tändsticks ask som vi fått av min Kära Svärmor !
Detta doftljus är placerat i vårat (tomma) barskåp och varje gång jag öppnar för att hämta eller lämna digitalkameran där inne så möts jag av en sån oerhört stillsam doft som verkligen vaggar alla sinnen till ro.

..så lungande.


God eftermiddag

Hej alla glada! ♥

Ska strax väcka Cornelia så ska vi hämta Jonathan och Felicia på förskolan. Kim har nyss börjat jobba, så honom träffar jag inte förän ikväll runt 23 kanske. Eftersom det är helg och han jobbar kväll så har han bilen, så det blir till att promenera till förskolan idag. Skönt att huvudvärken har släppt :)

Ska ta kort idag är de väl tänkt, på det läskiga/hemska köket. Jag kom på mig själv med att inte ens nämna de jag tycker om där inne, vilket är vitvarorna och handtagen till luckorna ♥
Satt och kollade igår på olika saker man kan ha där inne.. hittade massor med sött på.. sablar! Glömde spara sidan! Så nu lär jag aldrig hitta tillbaka. Men de fanns en massa gamla saker, som nyckelknippor med gamla nycklar, jätte stiliga kakburkar, ljuslyktor och sånt roligt! *Ledsen*

Dags att klä godingen.

Kramar från lilla jag som är på strålande humör!


Äsch!

Eftermiddagen
Hann inte ta några kort ikväll, får bli imorgon istället! :)

Kvällningen
Cornelia har sovit sen 18.30, hon vaknade runt halv tio och fick sig en flaska välling så somnade hon om då den var slut.
Jonathan och Felicia hade bestämt sig för att INTE sova i tid ikväll.. de somnade runt tio snåret.. tokungar! Kanske somnar de tidigare imorgon då istället.. *hoppas hoppas*

Blandat
Nu har Kim kommit hem, eller han kom för kanske 30 minuter sen. Just nu står han i duschen.. sen va det tydligen sängen som gäller! Imorgon ska han laga köttgryta! *längtar* Det lär vara godare än dagens middag/lunch i allafall...
Lunchen bestod av pyttipann som var för salt. Och middagen blev lagad efter barnens recept.. bacon/ägg-röra med Forest Blend krydda - Svartpeppar och Aromat. Serverad med fullkornspasta.. De gick att äta.. då man använde ketchup till! *fnissar* Dock åt barnen som några utsvultna lejon! hehe

Det blir nog en tidig kväll känns det som.. hoppas man kan somna bara. Och att man får sova när man väl somnat. I morse 04.30 åt Cornelia.. 05 tyckte hon de var dags att stiga upp.. *suckar* Galen unge! ♥ Men hon är nog i en tillväxtperiod.
Får se på torsdag den 15e kl 10.00 då vi ska på kontroll.

Kram


Lite blandat

Vi har bestämt oss nu, köket får bli vitt. Enklast att matcha med det. ;)

Barnen ska väl strax gå isäng, Cornelia sover redan.. Tänkte röja i köket när de sover och passa på att ta kort.
Får se om jag sätter in korten ikväll medans jag väntar på att Kim ska komma hem.

Kram!


PhotoFunia - LoL


"Unfortunately we couldn't detect any faces on the photo. Please select a photo with well lit frontal face", där är beviset på att jag faktiskt inte fastnar på foton och anledningen till varför jag oftast är den Bakom kameran! haha

Satt och pillade lite på photofunia.com...

Felicia, klicka för animering.


Jonathan, posterboy!


Cornelia


Jag


Kim HAHA




Kram


Barn kan verkligen driva en till vansinne!! 'morr'

Argggggh!!

Vi har redan nu två vändor tagit bort leksaker från barnens rum, för de vägrar städa. (Vi har provat allt verkligen, det var sista utvägen)

Nu står resterande möbler ute i hallen och kommer att flyttas till förrådet inom en timme. Det enda som finns kvar är böcker, några gossedjur längst upp i bokhyllan och deras sängar.
Och de värsta är: De verkar inte bry sig!? 'fräääääääääser'

Jag är så arg nu och LESS så jag tror jag får en hjärtinfarkt och dööööööööööööör! 'sitter och svär för mig själv'

Nä, prioritet nr. 1 är att den där jävla väggfan flyttas så de får sina egna jävla rum. Som de är nu river Jonathan ut i Felicias rum och skyller på henne och skiter i att städa!!

ÄR SÅ LESS SÅ JAG KRÄKS!

Känner mig som världens sämsta mamma just nu.


Hm

Kan inte sova.. tänkte blogga av mig lite, men de är bara konstiga saker jag tänker på som jag inte kan tänka mig gör någon klok om de inte gör mig de så..

Borde sova. Varför somnar jag inte? Fortsätter de såhär så lär jag bli en levande död. Tack och lov för PowerKing.

Sitter och funderar på olika saker man kan göra med barnens rum.. Men de känns olönt då karln inte vet vad han tycker eller vill. Är less och höra det dödliga "Det blir säkert bra.." VADDÅ!? Antingen vill jag höra "Jaaa vilken bra ide!" eller "Är du inte klok?! Kommer aldrig på frågan!"
Men de blir väl bättre när rummen är klara som han säger. Annars gör jag bara som jag vill. Och hör sen! :P

Idag är en Anti-dag. Men den har innehållit en del solsken i allafall!

Ska ta kort på det HEMSKA köket imorgon. Varnar känsliga tittare.

Kram


Färger... funderingar..


Hejsan!
Tror de blir färgen 'Nordic' i köket... Bara de jag skulle skriva ;)

http://www.rusta.se/zoom-bild_10301220.html

Kram


En aning less på köket! (Klago inlägg)

Hejsan!

Usch, jag mår lite illa varje gång jag går in i vårat kök.. ljusgröna tapeter med bladmönster, hudfärgat standardkakel, en del trasiga lådfronter.. TJOHOO!
Sen om man lägger till våra totalt omatchande köksmöbler till det, en del i klarlackat furu med vita stolar som seriöst behöver ommålning + en soffa som tar upp alldeles för mycket plats så blir man helt trasig.
Sen bården... har stört mig på fanskapet sen dagen jag fick se att den satt där. Ena sitter väl bra, men den andra sitter 15cm nedanför den första pga en ventilations låda. Men så blir de när folk kör sitt eget race istället för att lyssna på vad ägarna vill och har för ideér. *Morr*

Jag sitter och funderar på en billig lösning på problemet, eller åtminstånde nått som gör att man inte mår lika illa i allafall när man kommer in där.
Jag såg på nätet fanns det en kakelfärg, både som spray och som 'vanlig' färg. Som man kan måla om kaklet med. Hittade aldrig något pris på den dock, men de blir nog billigare än att kakla om just nu. Det ska vi göra oxå, efter att barnens rum är klart, men de dröjer lite till. Då byter vi kakel, bänkskiva, blandare och skaffar inbyggd diskho. I allafall, tillbaka till kakel sprayen.

Om man använder sådant, målar om till nån trivsam färg och bygger hyllor/målar där de trasiga lådfronterna är. Så blir köket nog genast mkt trevligare! Möblerna får vi väl leva med ett tag till, tror vi köper nytt när vi har renoverat så allt stämmer överens - Sak med smak -. Blir lättare att köpa gardiner om vi har en bättre färg att matcha med.
Sitter dock och funderar på vilken färg som skulle passa i köket samt som går i stil med resten av lägenheten.. Cremé eller vit kanske? Vit = enklast att matcha gardiner med imo. Men de kanske är lite tråkigt? Nä.. stilrent ;)


Dags att köra mat, stackars barn som ska behöva äta de jag lagar 'fniss'.. Lär bli överkokt spagetti med brända korvskivor. *Tummen upp* - "Kanon!"

Fick en ny datastol idag förästen :)

Grattis Josefin på födelsedagen!

Kram



Hej!

God kväll!

Jag satt och funderade igår på hur man kunde renovera på för sätt som skulle göra att lägenheten skulle sälja för mer. Jag och Kim har pratat om att bo här i runt 2 år till och medans renovera upp lägenheten så priset vi säljer den för skulle kunna bli en aning högre. Det är ingen av oss som har känt oss peppade riktigt på att flytta, men vem skulle göra det då man har världens bästa grannar, super mysigt kvarter och en hel del minnen här i vår trea. Vi har nog med kvm'R, men för få sovrum så de har känts väldigt otrivsamt.
Så jag bestämde mig i allafall för att kolla runt på hemnet.se och leta ideér.

Det jag hittade var ingen idé, jag hittade lösningen på ett problemet så att vi inte behöver flytta! :)
Man bygger om i barnens rum, just nu är de ett ganska stort sovrum, samt en separat klädkammare i anslutning till det rummet. Man flyttar väggen och gör två rum av det istället! Då får vi rummen vi behöver!
Det ena blir en aning mindre än det andra som man tar sig till via det större, men det gör inget för det tänker man inte på eftersom det rummet har fönstret. Det större rummet ligger i anslutning till vardagsrummet.

Vår nuvarande planlösning
Nuvarande planlösning 

Den blivande planlösningen
Efter väggen är flyttad
Man passar på att lägga klickgolv på en gång i båda rummen då tror jag. Sen tänkte vi måla i tjejernas rum, som skulle bli det första rummet och är det lite större. Vitt med en ljusrosa fondvägg. Då kan man måla över det sedan om man blir less ;)
Jonathans rum tapetserar vi i några passande tapeter som han kan växa med som han gillar.
Ååååååååh längtar tills vi sätter igång, men vi ska spara ihop en slant först så man gör klart de man ska göra på en gång!

Det känns så skönt att äntligen har funnit en lösning som man känner sig tillfreds med. Då känns det riktigt värt att ordna ny altan på baksidan, byta luckor och fräscha upp köket, fixa till i badrummet och sedan inreda lägenheten som man faktiskt vill ha den. ♥
Sen fixar man till klädkammaren i vårat sovrum så man får in allt i den och slipper ha garderober.



Jag hade lite tråkigt medans jag väntade på Anita och Ida idag, så jag tog några kort på Cornelia. Förstorar man kortet så ser man att hon har jätte bruna ögon på det, men i verkligheten är de bruna runt om pupillen i samma form som en stjärna, samt mörkblå runt det bruna.

 



Kram!

En dag i Oktober

En dag i Oktober



Första är på Cornelia, den blev lite rolig för det ser nästan ut som att hon säger "YES! Jag klarade det!" när hon har knytit handen på det där viset, plus hennes blick då :)

Cornelia, 2a oktober 2009
Cornelia, nöjd över att ha dragit upp sig i sängen.


Dessa två bilder är tagit från vårat sovrums fönster. En mycket vacker årstid att betrakta.

2a oktober 2009, Sovrums fönstret. Hösten är vacker..
Man skulle nog se mer om jag hade putsat rutorna innan ;)

  Vy 2, hösten   Vy 1, sovrummet


Nästa bild är på barnens saxar, de satt och pysslade - jag hade kameran och tråkigt. :)

En rolig investering för barnen, en klar favorit!
'Saxigt' *Fniss*


Nästa bild är en favorit.

Dahlbergs Skyddsängel
<3 Jätte fin


 


Köpte ny tvål till badrummet, pumpflaska... vet inte varför jag tog kort på den men..
Jo, den stack ut lite mot övriga saker i badrummet.

Har en likadan i stugan fast med andra färger.
Tvål, har en likadan i stugan fast svart/guld om jag minns rätt.


Två Bilder på blomman jag fick av Kim och barnen då jag fyllde 26. Ehm, menar 25 ;)
(Man blir aldrig äldre än 25 som ni vet)

Fin fin!
Close up Den är inte fejk



See you around..
Cornelia

Kram



RSS 2.0