26 januari 2009

Idag känner sig båda jag och Kim bättre med förkylningen. Jag är bara hostig, snuvig och nysig idag - inget ont i halsen! Och kim är hostig och snuvig bara.
Han satte upp TV:n på barnens rum i morse.. "Ska den där teven vara här inne pappa?", frågade Jonathan - Ja, sa kim - "Du är världens bästa pappa!!!" vrålade han hahaha :D
De va nog lika så bra, då jag sover och occuperar tv:n i sovrummet och barnen den i vardagsrummet så har Kim inget att se på haha.. så nu har vi en var *Tjohoo*

Lillan ligger just nu i våran säng på min kudde... hon verkar då tycka de är mysigt då hon ligger helt tyst och sover. Hon har gnällt över gaser och sånt idag... Hon var riktigt oförskämd då jag bytte på henne.. först kissade hon på skötbädden så jag tog upp henne och la henne över ena armen medan jag torkade rent.. vilket framkallade bajs som sprutade runt badrummet, på mamma och på golvet.. sen mer kiss *yeay!* De va rätt nasty, men skönt för henne kan jag tänka mig. Sen fanns de så klart plats för mera krubb!
Hon har ätit rätt mkt idag. 02 - 05 - 06 - 09 - 12.. sen har jag tappat koll. 1-2 ggr till efter det tills nu oxå. Sen har hon börjat vara lite mer vaken på dagarna nu.. i allafall va hon de igår och idag, men de kanske är övergående. Men de är super mysigt i allafall och ligga och prata med henne och se när hon tar in alla intryck :)

Nä, nu ska jag vila en stund, börjar känna mig lite moshy i huvudet.

Kram!


25 januari 09

Radio funkade! Hon sov i sin egen säng i natt, men i morse då hon åt vid 07 fick hon sova hos mig då jag inte känner mig frisk och huttrade på som en toka! Hade feber igår, ont i halsen, snuvig, hostig och värre va de idag. Men just nu känns de rätt ok efter att ha duschat en låååång dusch i lugn och ro.
Jag har sovit nästan hela dagen idag känns de som. Klev upp kl 13.30 typ, åt lunch och somnade om på soffan till kl 18 då hon skulle äta igen. Nu har hon nyss ätit igen så jag ska ta pencilinet och sen krypa isäng. Snart är den kuren avklarad oxå! Sen hoppas jag på att få vara frisk! Att hela familjen ska få va det!

Ska logga nu.

Kram!



Pöööööööt! 25/1-09

24 jan 09

Hela familjen verkar vara förkylda.. dock verkar de som att Cornelia har klarat sig *phew!*
Ont i kroppen, ont i halsen, matt, snuvig och lite konstig hosta. Ingen feber i allafall... ännu. Men vi får hoppas att de går över snart.. jag har varit sjuk sen förra fredagen då jag fick feber och de upptäckte infektionen. Så de känns som att snart borde jag väl få bli frisk så jag bara kan njuta av att vara mamma. Just nu känns de huttrigt och inte alls mysigt att amma på nätterna. Och att jag svettas som en tok då jag sover (mest om benen faktiskt! Jag mena.. va fasen!) hjälper inte heller mot huttrandet.

Inatt ska vi prova att sova med klockradion igång och kolla om lillasyster sover bättre. På dagarna då de är full rulle här hemma sover hon som en princessa, men på nätterna är de gny och snutt som gäller. Går inte att ha henne i sin egen säng ens och jag sover inte direkt skönt med henne hos mig, ÄVEN om de är Väldigt mysigt :D

Sen känns de som jag överproducerar mjölk på ena boobien.. *suckar*

Felicia hade besök idag. Moster Anita, kusin Ida och kusin Mickael kom och åt tårta. Hon fick en super söt pyjamas av dem med Hello Kitty *teehee*
Då bidde hon glad :)

(Pyjamasen)
Hello Kitty Pyjamasen Felicia fick, super söt!


Nu är de nån som gnyr.. rasten är över :P

Kram!


Efter förlossningen

---
Efter ca 5h fick vi komma upp på BB. Vi var där i 6 dagar pga att jag åkte på en "okänd" infektion och fick antibiotika på drop där ett par dagar. Gud vilken hemlängtan man får när man verkligen inte får fara hem.. men som tur var så sov Kim hos oss nästan alla nätter då Jonathan och Felicia var med moster Anita här hemma under tiden.
Sänkan började på 60 på fredagen, 200 på lördag, runt 200 på söndag, 116 på måndagen och nere på 60 igen på tisdagen så då fick jag gå över på tabletter och vi kunde ÄNTLIGEN åka hem!
Kim va så rar att ha hade tagit ledig åt barnen och kom upp med dem på BB, så då fick hela familjen fara hem tillsammans och snacka om att de var två glada barn :)

"Då jag sitter på sängkanten så känns det nästan som att jag måste grina" sa mamma att Jonathan hade sagt om att längta efter oss. :slash Sånt får en mammas hjärta att brista alltså!
Sen grät han och hade ont i magen en annan dag för att han saknade oss :( *Kramar om*

Men nu är vi hemma och allt går fint. Ammningen funkar toppen, Jonathan och Felicia älskar sin lillasyster och vill hjälpa till mkt med henne, vilket de såklart får göra. Och de nästan slåss om vem som ska hålla henne haha! :D
Så det går över förväntan kan jag lova! Trodde Felicia skulle bli jätte svartsjuk, men icket! Tvärt om, så har Cornelia till och med fått låna F's mysfilt som hon aldrig lånar ut typ! :)

Första badet hemma som storasyskonen tyckte va väldigt spännande!


Lillan efter badet. Mätt, nybadad och helt nöjd!

Förlossningsnoteringar om då fröken Cornelia föddes

Klockan 14.45 satte BM in värkstimulerande drop. De började på 15 ml, sen höjde de till 30 ml (det gick toppen bra, kände knappt av dem. Bara de att magen blev hård typ), efter ca 15 min höjde de till 60 ml - nu började de göra ont. Kim fick skynda sig att äta för jag kunde knappt sitta när de kom. Då han var inne på sin sista gorby kom BM och höjde igen.. til 90 ml denna gång.. "De känns som jag borde SPRINGA tillbaka till sängen älskling för nu kommer det att göra ONT strax"... Han tillbaka till rummet, bad om att bli undersökt - hade öppnat mig 1 cm sen de satte droppet, på typ 10 minuter. Bm gick ut och jag kravlade mig upp i sängen...

Klockan
15.15 kände BM efter igen och jag var öppen 4 cm.. 

Klockan
15.45 ringde Kim in henne igen, en BM som hette Birgitta kom in då och frågade hur det var. Tårarna sprutade på mig och när värkarna kom så skrek jag av mkt plågsam smärta. (Jag har en väldigt hög smärttröskel, så när de gör ont på mig så gör de ONT) Detta va den värsta 30 min på hela förlossningen.
"Snälla kan du inte stänga av detta nu, för jag vill inget mer :'(" sa jag... så hon stängde av det (Hon anade nog att jag hade egna värkar oxå hehe) Men värkarna fortsatte. Efter en stund blev de hanterbara, Birgitta lärde oss andingstekninken vilket var de enda hjälpmedel genom hela förlossningen. Ingen smärtlindring användes alls.
"Gör det så ont eller är du rädd?" frågade hon... de gjorde ont haha :-)
Hon undersökte mig nån minut efter och jag hade öppnat mig 2 cm till, så nu var jag öppen 6 cm.

Klockan
16.20 kom rädslan över mig som jag aldrig anat att jag hade riktigt.. att krysta ut barnet.. så jag sa helt i panik att hon måste ge mig ett kejsarsnitt. Vi satt och pratade om det, sen bad jag att hon skulle känna om de hänt nått.. Hon kände och sa "jadu här händer de grejer, du är öppen 9 cm nu med en liten kant kvar på ovansidan".......... trodde jag hörde fel... de va juh snart över... "Ursäkta vad sa du?" frågade jag haha!

Klockan 16.45
var jag öppen 9 cm med en liten kant kvar..

Klockan 16.50 fick jag börja krysta... läskigt.. kände verkligen hur hon trängde ner och igenom alltihopa.. men konstigt nog gjorde de inte tok ont.. kändes mest läskigt. Fast ryggvärken va inte najs :/
Jag fick 4 krystvärkar typ, varav 1½ var jag tvungen att flåsa mig igenom då lillan höll på att komma på andra krystvärken. Då värmde BM med handdukar och sprutade på en liter bedövningspray typ. Sen först kom huvudet och sista värken tänkte jag att "nu vill jag faktiskt träffa dig lilla barn" och så åkte hon ut.
Trots att jag bara krystade i 12 minuter så sprack jag ingenting. :)

Klockan 17.02 föddes lilla Cornelia, 10 fingrar och 10 tår. Hon hade ett runt fint huvud med massor utav hår. En söt grop i hakan som sin far och världens sötaste lilla mun har hon. Hon vägde 3095 gram och var 48 cm lång. Helt perfekt! ♥ *Kramar om*

Förlossningen tog 2h och 17 minuter från att droppet sattes in. Och jag använde Ingen bedövning, inte ens lustgas.

Kram!

20 Jan - Bilder på Cornelia

Förlossnings berättelse kommer sen.

Här är lite bilder på vår älskade sessa :)

Lång kurva = tid de skulle ha tagit.
Kort kurva = tid de tog att föda henne från att de satte igång mig.
Hon föddes kl 17.02 och beräknades födas vid kl 23 :P

Långa kurva = tid de skulle ha tagit.  Korta kurvan = tid det tog..











Massa hår!





14 januari 2009 - Idag..

Kan inte sova riktigt.. *Undrar varför* hehe

Har haft en del förvärkar som gjort ont i ryggen och magen idag, men de lugnar sig ibland och kommer tillbaka sen. Ska ta 2x citadon innan jag går isäng så jag for sova ostört inatt.

Ska ringa kl 08 till förlossningen.. ska höra så de inte har fullt, så vi kan åka in och föda barn! Hoppas verkligen att de inte har fullt, för jag vill inte gå och vara nervös en dag till! haha
Jag har varit ganska... vad ska man kalla det.. "lätt retligt" idag. :P
De jag är rädd för är att de ska gå för fort så jag spricker så jag måste sy.. vill INTE sy.. om de måste göra de får de fasen söva ner mig! Annars kommer de inte i närheten med en nål!
Ska ringa syster då vi vet nått, och då vi ska föda barn så ska vi mötas på FL så kan hon ta vår bil där de ändå är bilstolar i och sånt nödvändigt som underlättar. Plus att vi slipper betala parkering :)

Kl är 01.03... 7h till typ och jag vet om vi kan åka in eller inte...
Ska lämna barnen kl 9.30, så de blir efter det i allafall.

Hoppas att allt går bra, smidigt - inte för lång tid och att hon mår bra! Är lite orolig att hon måste ha andningshjälp eller inte kan hålla värmen eller vad som helst. *Kramar om* ♥

Skriver väl mer om det blir framskjutet.. annars är jag 3barns mamma nästa gång jag skriver.. då jag nu har tid till det! :D

KRAM!




Tack Anita för att du ställer upp
/Helena och Kim

12 januari 2009 (känsliga läsare varnas)

Vaknade strax efter kl 08 av en massa kramar och pussar från min älskling *myyyyys*
Han hade väckt barnen så det stod en liten sessa och kollade på mig, som sedan klättrade upp i sängen för o kramas. Storebror hade klätt på sig redan (har börjat göra så, annars kommer de alltid försent för han blir på så dåligt humör och vägrar klä sig, "jag vill se barnprogram!"..) så vi gick upp och åt frukost tillsammans i lugn och ro.
Ringde till syster yster för att höra lite om tider på barnen i veckan, så jag skrev upp dem och skickade med det på en lapp på dagis.. pappa är lite glömsk ibland, så de va bäst så hehe :)

Felicia kläddes och sedan var de ytterkläderna på och fara till dagis med Pappa, som för övrigt jobbar sitt sista pass nu på.. 7½ månad! (ledig imorgon, sedan är de föräldraledighet)

Bara 2 dagar kvar.. "inte imorgon men nästa dag".. Ska hämta upp Anita innan vi far till förlossningen så hon kan ha vår bil då hon är barnvakt, samt slipper vi parkeringsavgiften oxå för de dagar vi stannar där hihi De blir så mycket enklare så för henne, samt att hon blir mer fri än om hon inte hade stolarna och sånt. Så de blir super!

Känner mig lite full idag faktiskt.. vet inte hur jag ska beskriva det på ett bättre sätt. Lite lätt förvirrad, bortdomnad, känns som att saker händer lite i slowmotion. haha

Hade en redig slempropp i trosorna i morse.. riktigt klibbig.. som höll på att falla ner från trosorna då jag skulle sätta mig på toan. Så de var bara att byta då den oxå blött ner lite i dem.. "gud vad jag önskar jag hade trsoskydd hemma" va min tanke då. Jag börjar undra hur mkt de finns av den rackaren! Man tycker att det borde ta slut nån gång! haha
Men den var fortfarande gul/grön, inget blod i.
Känner just nu av lite värk i ryggen igen, samt i "tjejmagen".. kanske måste jag på toa.. kanske inte.. ingen aning vad de är för värk. Kanske är de förvärkar eller värk som gör att jag börjar öppna mig eller kanske är det till och med inbillning! :)
Mycket funderingar om väldigt konstiga (och som ni ser, rätt äckliga) saker nu för tiden. Men snart är hon ute och man kan börja fundera på lite mer lättsamma saker som.. ehm... jaha.. man är för "gravidskada". Kommer inte ens ihåg "nomala" tankar längre ;) haha!
Hur som så tänker jag gå och sova en stund till, det gör nog susen!

Hinner nog skriva mera sedan!

Kram!


11 januari 2009... 3 dagar... kvar..

Oh my! Endast 3 dagar kvar nu! Nyss var det juh 3 veckor och då va det nog nervöst!
Snart ska vi sova.. sen är de "inte imorgon men nästa dag" kvar... ännu närmare... börjar kännas riktigt pirrigt nu kan jag lova. Nervös är nog inte rätta ordet.. utan mer "pirrigt/spännande". Den lilla tös man burit i magen så länge kommer man snart att hålla om, lukta på, krama, trösta, mata, bada... (byta på får pappa göra ;))

Känns helt underbart att Kim ska vara föräldraledig med lillan, så får vi dela denna upplevelse tillsammans. Så värt att vi köpte en ny vagn denna gång, så man inte drar sig för att gå ut på promenader pga en vagn man inte alls tycker om (m.m ofc) utan kan stolt gå ut och känna sig väl till mods! Kim tog ner liggdelen till den nu ikväll så hela familjen fixade iordning den, så nu är den klar för använding oxå! Svart och beige, neutralt - då kan vi sälja den rätt enkelt då hon använt den klart oxå med lammskinnet till.

Syster yster ska hämta barnen på dagis imorgon, de blev helt överlyckliga då jag berättade det för dem :)
Så de lär nog vara väldigt snälla imorgon bitti med att klä sig och fara till dagis då de vet vem som hämtar hehe
Sen ska de vara lediga på tisdag, iom att Kim är ledig oxå så kan vi spara in timmar den dagen (vi har 25h/v till förfogande). Sen börjar de vanlig tid på onsdag, Anita hämtar dem på dagis sen lämnar hon dem på torsdag halv sju tror jag, hämtar nog vanlig tid eller så och på fredag skulle de få vara lediga och hemma med henne. Så hon ska sova här ons-fredag så då kan Kim vara med mig och lillan på BB :) *GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD*
På fredag skulle barnen få komma upp och hälsa på sin lillasyster så då skulle Anita komma med oxå hihi

Sitter och undrar när man ska fara hem från BB... Får jag inget eget rum som jag är lovad, så åker jag hem på en gång. Annars.. stannar jag kanske till lördag-söndag eller fredagkväll.. får se hur mkt hemlängtan jag får haha och hur lillan mår så klart! Hoppas hon kommer att må bra.. vår lillasyster ♥

Snart fyller Felicia år.. 20e januari. Nästa tisdag blir det kalas, tänkte försöka få alla att komma samma dag så man får det överstökat med. De är nog en stor omställning med att ha en bebis i huset igen, så man slipper nog helst folk som droppar in 2v efteråt nu i början. Men ett krav kommer vi att ha... de ska inte vara sjuk.. eller nyss ha varit! hehe... vill inte bli sjuk eller få sjuka barn nu igen.
Ska köpa såndär handsprit eller va de kallas, så alla får tvätta sig med. Kanske låter lite väl överdrivet, men efter en hel höst av sjukdommar så skippar vi gärna fler än nödvändigt. De tar så himla mkt av våra krafter som barnen behöver.

Nä, ska hoppa isäng nu och få lite sömn!

Kram!


11 Januari 2009 - Älsklingen!

Hej!
Idag har jag mest hunnit sova bara. Vaknade med världens huvudvärk (nått jag aldrig brukar ha), så jag åt frukost sen tog jag 2x alvedon och somnade om igen runt 10.30-13.
Kim väckte mig och hade gjort lunch och plockat undan, sen har han gjort saker idag på löpande band. Jag har som inte hunnit "se" vad som måste göras, innan han har hunnit göra det haha (Det är ovanligt) Så jag är helt överlycklig!
Har inte kännt nån som helst stress idag då tack vare det! Huvudvärken var borta då jag vaknade, näst intill i allafall.
Han föreslog att vi skulle bädda vagnen idag, "jag vet att det kliar i dina fingrar att få klart det".. de har han rätt i iof. SÅ han skulle fixa så jag kan bädda den :)
Sen ska han fixa undan tvätten då han smält maten en smula sa han *Hihi*
Han är helt underbar idag ♥

Jag tror nästan han har börjat "boa" lite :)

Det ser bra ut på "förlossningsfronten". Ytterst lite slemmis har kommit idag bara, har vilat mest hela dan så jag har märkt av bara 10 förvärkar kanske. Har dock lite ont i ryggen, men kanske är de för hur man ligger i sängen på nätterna. Magen tynger kroppen på konstiga sätt. Samt lite ont då och då i "mensmagen".
Inget vatten har gått och inget blod i sikte, så man kan nog andas ut idag oxå. Är i vecka 36+3. (Enligt våra egna beräkningar med ägglossningtest och dylikt, är vi i vecka 38+0 idag.)
Bara 3 dagar kvar nu.. ♥

Nä, ska vila en stund på soffan medan Felicia sover middag, Jonathan ser barnkanalen och Kim kikar på discovery.

Kram!


10 januari 2009

Idag har jag vilat mest. Skulle vilja vila mer, men ibland går de inte.
Slemproppen släpper rätt mkt nu oxå, igen. Började igår kväll, blir mer och mer tycker jag. Men än är de inget blod i den i allafall.
Har dock börjat få en konstig värk i ryggen och mår lite illa, så då jag skrivit klart ska jag lägga mig och vila en stund. Ska ta och se lite tv så jag inte ser allt som borde göras här hemma men inte görs. Kanske ska ta ett varmt och skönt bad först om jag orkar. Men jag vill som aldrig kliva ur.. de känns så bökigt. *hihi* Ska kasta in en tvättmaskin innan badet i allafall.
Och nu får jag en massa förvärkar, så jag får skynda mig om jag ska hinna med det innan jag går isäng. Skippar nog badet och går rakt på citadonet+sängen efter tvätten.

God natt

Kram


9 januari 2009 - vilodag

Idag har jag inte gjort nått... de jag gjort är väl badat.. allt annat har blivit gjort åt mig :-D
Anita och Ida hämtade barnen på dagis så de kom hem runt tre, snacka om att de blev överlyckliga över sin risifrutti haha! Man riktigt såg hur de njöt :) *Tack tack*
Sen har de fått busa med sin kusin, de var helt slut nu ikväll hehe
De var skönt med sällskap och uppassning, syster yster lagade middag och gjort allt :)
Vek tvätt, fixa disken, gjorde middag, rengjorde vaggan samt fixade madrassen till den osv osv  Sånt jag känt mig stressad över men nu blev de gjort :))
Jag brukar sitta och undra hur detta hade slutat utan henne och de hade nog inte alls slutat speciellt bra tror jag. Så både jag och Kim känner en djup tacksamhet ♥

Kim ska leta reda på spjälskyddet med nalle puh i helgen.. så kanske man kan fixa nått till vaggan med det och behålla de rosa till spjälsängen.

Bara 5 dagar kvar... helt sjukt... Imorgon och söndag är Kim ledig, måndag hämtar Anita barnen och stannar tills Kim är hemma från jobbet, tisdag är Kim ledig sen är de dags... fattar inte hur fort dessa veckor gått!
Ska försöka vila så hon stannar inne tills dess. Hon blir i allafall 3 veckor tidig, så de känns som att jag måste göra vad jag kan även om de är frestande att ställa sig och skura golv osv för att får hålla den lilla skatt tidigare. Men vi får hålla ut.. "Den som väntar något gott"

Maten och sömnen är klart bättre nu än för 2 dagar sen. Hoppas de håller i sig så jag orkar med förlossningen bättre. Magen är inte i uppror längre heller. De enda som jag får kämpa med nu när jag har energin och krafterna tillbaka är att hålla igen och vila haha :P

Sitter och tänker på om jag glömt packa ner nått i väskan.. borde nog lägga ner vår systemkamera då jag insåg idag att då vi åkte in igår, glömde vi bort den totalt. haha
Annars så tänkte jag skynda mig att byta byxorna till de svarta samt lägga ner min ammningsbH. Sen kan jag bara vänta på att vi ska fara så tandborste o kräm kan läggas ner.

Nä, nu ska jag hoppa isäng. Känner hur de börjar dra i ryggen på mig så snart tränger sig förvärkarna på. :(

Kram!


9 januari 2009 - Förlossningsrunda

Somnade väl runt 03.30 igår morse.. efter att jag hämtat in lillan till oss som låg och grät i sin säng. Hon somnade sött om och mina 2x citadon började hjälpa mot förvärkarna. Vaknade klockan 05 och trodde jag skulle dö.. kände hur magatarren smög sig på, samt fick jag magknip så de var bara att springa på toan. Så höll det på en timme, förvärkarna kom tillbaka men va rätt milda. Hade ingen smärta av dem utan de va mest magen som drog ihop sig.. kanske va citadonet som gjorde att de inte gjorde spec ont..
Runt 06.30 väckte jag Kim, behövde hjälp att leta bikarbonatet - själv kunde jag bara sitta på toan hela tiden, mådde illa och magknip. Sen smällde de bara till så fick jag jävulska förvärkar med 2-3 min mellan, trodde jag skulle dö! "Det går över", tänkte jag.
Klockan 07 ringde Kim in till förlossningen åt oss då jag bara grät av smärtan (och jag har hög smärttröskel kan jag tillägga) och oxå rädsla (hon är trots allt bara 36 veckor gammal av 40), de ville vi skulle komma in på koll. Så jag ringde till A och grät "*snyft* du måste komma nuuuu *buuuuäääääääää*"... tror jag skrämde slag på henne ;)
Felicia vaknade av mitt gråtande "ä de mamma?" frågade min lilla sessa.. "Mamma har ont i magen, det är ingen fara raring". "Mhm" sa hon. Sen försökte hon få mig på bättre humör med små tokiga saker.. "Tjennna" + världens roligaste blick bla. *hihihi*
Anita kom väl runt 07:30 och vi for iväg.

Fick ligga i en sån där ctg-apparat, hade mellan 2-3½ min mellan värkarna och då läkaren undersökte mig var jag öppen 3 cm och tappen var kortare. Nu runt 2cm ist för 3cm som den var i onsdags då hon kände. Så värkarna hade börjat påverka.. Vilket inte är super farligt i min vecka, men hon ska helst ligga kvar till nästa onsdag då hon räknas som fullgången. Skulle nog inte va så kul om hon hamnar i kuvös eller så sen med min mage.. vet inte ens om jag skulle få träffa henne om de skulle va nått virus jag hade.
Fick fortfarande springa på toa titt som tätt, kunde inte ens dricka vatten.
Hon föreslog att jag skulle sova där under dagen, men jag är så hemmakär plus att de inte kändes bra samtidigt som jag va så taskig i magen. Så vi bestämde att jag skulle hem - sova under dagen - försöka få i mig vätska och om de inte funkade skulle jag höra av mig och komma upp på kvällen för att få drop och sova.

Vi for hem, svängde förbi konsum och köpte blåbärsoppa. A var hemma hos oss fortfarande så vi fika frukost, sen for Kim och jobbade kl 11. Jag fick i mig 2-3 glas blåbärsoppa samt en halv macka. Så satt jag och syrran och surrade lite sen for hon iväg på lunch så jag tog två citadon mot mina förvärkar och gick isäng. Sov till kvart i eller kvart över tre (minns inte riktigt) sen väckte en telefonförsäljare mig. "Hej, jag ringer ifrån *mummel* och söker Kim Dahlberg" (telefonförsäljare)...... efter att ha sovit 1h på natten och mkt mkt mkt lite sömn sen i lördags.. så fick hon svaret "MEN HELVETE MÄNNISKA JAG HAR SOVIT 1H I NATT OCH DU RINGER OCH VÄCKER MIG!! HAN ÄR FAN PÅ JOBBET!!"... Hon ursäktade sig och blev helt ställd stackarn. Men de kändes rätt skönt att äntligen orka skälla ut de jävlarna ;) Dock fick jag tillbaka förvärkarna då jag blev upprörd.. men de va de värt lite hihi
Somnade om och vaknade strax innan syster yster kom hem med barnen från dagis. Så härligt!
Sen va de rätt lugnt med förvärkarna ett par timmar.

Anita gjorde middag och vi åt tillsammans, sen fifflade hon på lite här hemma så jag kunde bara ta det lugnt.. de va super skönt att få släppa allt för en stund och att saker ändå hände hihihi. Vi kikade på glamour, sen kände jag hur trött jag började bli.. tror hon såg de för hon tyckte jag skulle gå och vila om jag kände mig trött. Vilket va en bra ide för i samma veva som energin tog slut kom de lite elaka förvärkar tillbaka. Så jag gick isäng och sov över en timme  igen medans Anita va med barnen. Hon gjorde ett mkt bra jobb att ha tyst på dem för jag hörde aldrig till dem haha och DET är mycket OVANLIGT :D

Sen kom Kim hem och vi bestämde oss för att inte åka upp iom att de kändes rätt lugnt. Jag hade fått i mig vätska, mat, fått sova samt att förvärkarna lugnat sig. Så Anita for hem.
Hon fixade så barnen började 8.30 idag till 14.45 istället, så Kim kunde lämna dem innan han for på jobbet så han kan ha bilen om han måste hem fort. Så ska hon hämta dem då (glöm inte risifruttin, nått båda började prata om i morse redan hahaha) och komma hit. Tror Ida skulle följa med oxå :)

Var "smart" nog att dammsuga vaggan igår, så de var bara att ta 2 citadon och hoppa isäng sen. De kändes inte alls ansträngande så jag blev som förvånad. Så om hon ska ligga kvar där inne till onsdag så börj jag inte göra nått typ. Och varje dag i magen är mkt mkt bra!
Somnade strax efter 23 :D Sov till... 01, sen hämtade Kim Felicia, som va ledsen igen inatt. Men hon va gasig, låg och pruttade den lilla fisfian. Sen sov jag till 06 utan att vakna!! Somnade om och vaknade runt 09.

Meeeen! Nu börjar förvärkarna igen så de är bara att gå isäng och se TV. Funkar de inte så tänker jag ta ett varmt och lång bad, 2x citadon och sen sova en stund till.
Skriver mer sen om jag kan sitta vid datorn.

Kram!


8 januari 2009 - update

Lite mer slemmis har kommit nu, men inte så värst mkt. Fortfarnade "ofarligt" färgad.. = inget blod i, så de kan dröja dagar.. OM hon kommer innan onsdag dvs.
Sitter med förvärkar.. har inte klockat.. orkar inte då de inte är så farliga. Känns mest som waste of time just nu.
Hon är då helt vild emellanåt hehe

Gick in i vecka 36+0 idag enligt ultraljud.
Kopierat från Familjeliv.se om "Min" vecka.

"Vecka 37 - 8 jan - 14 jan 2009
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
"

Har tvättat upp sakerna till vaggan. Skulle behöva ett påslakanset till i allafall.. lakan har vi och sånt. Men, man tager vad man haver. Hon får väl sova med filtar om de blir kris. ;)
Kim är och tvättar i tvättstugan.. så de inte ska vara så mkt tvätt om saker och ting skulle gå igång. Sen även om de tar till onsdag så är de skönt att inte ha de hängande över axeln hela tiden. Han var även duktig och bäddade rent i sängen, så jag ska sova så gott på mina 2 citadon och 1 stillnoct ikväll i vår nybäddade säng! Jag tycker det känns olustigt att ta sömnpiller och medeciner så jag har en aning svårt att komma isäng inatt märker jag.
Jag sitter och funderar om jag borde ta med mera kläder till henne och mig.. men samtidigt kanske Kim tycker de är kul o få hämta upp kläder till sessan och sånt och pyssla oxå. Ska höra vad han säger. Hon har... 3-4 ombyten.. vet aldrig om hon kommer att kräkas mkt eller hur hon kommer att bli. Felicia kräktes typ 1 gång då vi va uppe på BB.. Jonathan kräktes ner typ allt innan vi kommit hem dagen efter :P
Men jag känner att jag vill byta ut ett par byxor i allafall.. gröna mot ett par svarta om de skulle läka blod efter förlossningen känns de inte sexigt att ha en synlig fläck. De va en noja jag hade sist.. ":O har de läkt?" men nädå, de hade de inte hehe

Det slog mig just hur många knäppa tankar jag har runt förlossningen...
"Tänk om jag måste snittas, då måste jag ta ryggbedövning (är mer rädd för de än smärtan att föda haha). Tänk om jag dör.. Tänk om jag spricker hela vägen och måste sy?" De är som inte de "vanliga" som folk är rädda för, smärtan som är att föda till exempel.. utan konstiga saker runt om.
Men med tanke på att jag genomlevt de andra två, utan att snittas och utan att spricka så tror jag inte risken är stor att jag behöver genomgå nått sånt :)
Min plan är: Lustgas, varma rispåsar och oerhörd smärta. De är en så kort stund man genomgår det i sitt liv ändå så jag skulle aldrig vilja missa det pga smärtstillande. Hellre föda barn än bryta ett ben!

Hoppas att hon kommer att må bra när hon kommer ut i allafall, vilken dag det nu än må bli. Varje dag i livmodern är bra för henne, så de känns lite själviskt att önska att de ska sätta igång snart. Men samtidigt tror jag att jag har små barn (trodde även läkaren) till en början som växer ikapp i slutet. Att jag då egentligen är i vecka 37+4 idag och mätningarna på RUL inte riktigt stämmer. Vi blev trots allt flyttad 11 dagar.. trots att vi hade stenkoll på Ägglossning med stickor och dylik. 
Men hur som så får ni hålla tummarna att de är en stark och frisk liten sessa (eller prins om de skulle råka va så trots alla Ultraljud hehe) som föds! :)

Ska se om jag får i mig nått innan jag ska prova sova.... :S

Kram!


7 januari 2009 - Ultraljud/Läkarbesök m.m (ej för känsliga läsare)

Idag var vi på vårat sista Ultraljud, träffade oxå en läkare i samband med detta ultraljud.
Lillan vägde 2705 gram (gått upp från -9% till -2% bara!) Flödet såg bra ut i navelsträngen, hon kollade upp fostervattnet oxå då hon tyckte de såg lite ut, men hon hittade en ficka med bra med vatten så de va bra oxå.

Sen träffade vi läkaren.. hann knappt in förän jag började böla
Har knappt sovit sen i lördags pga förvärkar på nätterna, halsbränna, gaser, ont i leder - you name it Iv had it. Så de var väl väntat, sen plussar du på brist på aptit så har du mig i ett nötskal just nu.
Vi hade bestämt förra mötet att hon skulle känna på tappen och så denna gång inför igångsättningen nästa vecka den 14e. Hon fick in 1finger först (1½cm ungefär) och kunde vicka runt det, så hon provade stoppa in ett till och de gick hur bra som helst, sen va hon och töjde och menade att "om man töjer lite så går de säkert in 3 fingrar", men de gjorde rätt ont så hon slutade.
Så mina förvärkar har då inte bara gjort ingenting utan de verkar ha gjort lite nytta i allafall!
Så, tappen mjuuuk och öppen för 2 fingrar, dock bakåtlutat. Men det är gynsamt för igångsättning på onsdag... om hon inte redan råkat komma då.

Fick oxå citadon utskrivet, ska ta 2 såna + 1 stillnoct. Får jag inte sova på det skulle jag in på förlossningen så skulle jag få morfin och sova på där. Så vi får hoppas de funkar!

Såg för en stund sen att en del av slemproppen börjat lossna oxå... grön/genomskinlig. Inget rosa i ännu (blod), så de är inte nära alls tror jag. Men who knows hehe

Så började det med de andra två oxå.. ett par dagar innan de kom, men vi får väl se hur de går.
Får fortfarande springa på toa.. inte för att kissa...

Men, de känns bra att de går framåt - om än sakta! hihi

Vecka 35+6 idag, 36+0 imorgon den 8e.

Kram!


Lista för lite koll på vad som händer fram till att hon e född!
Lördag3 : Hemska förvärkar 12-04 + magsjuka
Söndag4: Hemska förvärkar under natten.
Måndag:5 Barnmorskan tyckte tappen kändes mjukare och lite kortare + bakåtlutad. Jätte Hemska förvärkar under natten!
Tisdag6: Hemska förvärkar under natten!
Onsdag7: Läkaren får in två fingrar rätt lätt, tappen mjuk men fortfarande bakåtlutad. Hemma börjar genomskinlig/grön slempropp lossna. Förvärkar under dagen, oregelbundet.

6 januari 2009 - :(

"Jag är ett svart litet regnmoooooooln, lägg inte märke till mig" Detta är jag idag

Fick inte sova nått inatt typ.. såna hemska förvärkar, slumrade bara av mellan dem sen vaknade jag då de kom. Satt bara i ryggen konstigt nog.. tror jag. Orkade aldrig känna o klämma på magen för o se om den va hård för jag ville bara sooooooooooooooova. Men kändes inte så  iaf.
Sen kl 04.30 lägger sig sonen hos oss, jag får pirr i benen, halsbränna så jag typ kräks i munnen lite, ont i höfter o dyligt, mer förvärkar och kl 06 smäller nån jävel av en raket utanför här så jag tror jag skulle dö! Hade nyss somnat och vaknar av det = mer förvärkar.. en pissig dag helt enkelt!
Sen kan jag inte äta nått typ, mår knäppt, känner ingen hunger och jag mår illa då jag dricker nått. Så jag har legat i sängen och gråtit hela dagen.. fattar inte hur jag ska orka 1v till då de är såhär redan efter 4 dagar. (Fick magsjuka i lördags, men den gick som över efter 12h)
Nu får jag springa på toa 100gr, och inte för att kissa direkt.
Önskar mig just nu en natt med sömn... 4h i sträck skulle va gott nog

Ska till UL imorgon och träffa läkaren för sista gången innan igångsättningen den 14e jan. Får se om hon kan hjälpa mig få bukt med dessa fv, sömnproblem och halsbränna.  
Jag lär ju storgråta när vi börjar prata, känns super jobbigt :/


Kram!

2 januari 09

Dag två på 2009 och nu har Felicia oxå fått vinterkräksjukan. En härlig start på det nya året! Not....
För 30 min sen hör jag henne i sitt rum, går in och hittar sängen full av kräks så de var bara att stoppa in henne i duschen, tvätta av kroppen och tvätta ur håret. Snurrar in henne i en handduk och sen får hon sitta och mysa i mitt knä. Efter en stund.. för 15 min sen typ, så slutade det vara mysigt då hon helt plötsligt kräks på mig... och jag som är helt livrädd för magsjuka! Så då var det två som fick duscha.... usch vad äckligt!! BLÄ! Fick över armarna och usch! Kim fixade bort det i sängen och som kom på golvet i vardagsrummet så det slapp jag iaf!
Jag hoppas verkligen att jag klarar mig, men förstår inte hur de ska gå till nu. :(
Kim hoppas att han hellre får det än jag... han är allt bra söt han min älskling :-)

Annars har vi inte gjort så mycket idag, mest pysslat om barnen och Kim har fixat och donat på här hemma. Jonathan har sovit mesta delen av dagen och Felicia har busat och blivit sjuk.
Själv slumrade jag till en stund på eftermiddagen, de va riktigt skönt! Har en massa förvärkar som verkligen tar energi från en, mycket irriterande! En annan sak som är irriterande är våra katter. Doris och Desiree är helt jädra tokig. "MJAU MJAU" hela tiden *Kurr kurr* *Kläng kläng* *Tramp tramp* De ska vara uppe i en hela tiden! Hinner inte ens slå upp ögonen förän nån av dem börjar!
Blossom sover hela tiden, kliver upp - äter, dricker och går på kattlådan. Sen samma visa igen.

Hm, Cornelia har busat på i magen sen i förrgår. Men idag har hon varit rätt lugn. Gjort illa mina revben bara då och då. Sen trycker hon på mitt bäckenben så jag dör ibland. Att stå upp gör skit ont. Så jag hoppas tiden till den 14 jan går fort nu!

Mån 5 - Barnmorskan kl 10.30 Skoj...! Utom att barnen är ledig så de måste med. Men är Felicia sjuk, så får de va hemma med Kim medans jag far dit själv.
Ons 7 - Ultraljudet/Läkarbesök Ska på ultraljud, sen efteråt ska vi träffa Maria för att se om de börjat mogna eller hur de ser ut. Hur som så gör de inte så mkt om tappen är omogen iom att jag fött 2 barn redan så lär de inte vara allt för stora problem. Ska bli intressant att se hur fort/sakta det kommer att gå. Brukar öppna mig typ 6 cm på 1-2 dygn annars, sen sista 4 på några timmar bara. (Så va de med J och F, lika) Blir nog mer intensivt, men knappast lika energitagande som de "brukar" va.
Tor 8 - Lunch med mamma, Lillill och Anita! Det ska bli skoj! Barnen är på dagis så det blir i lugn och ro :)
Lör 10 och sön 11 är Kim ledig, så den tiden lär gå fort i allafall!
Sen är det den 14 januari! Såg att då är jag i vecka 36+6, fast inbokad för igångsättning. Får se hur de går, om de promt måste vänta till vecka 37+0 innan de gör det. Då blir det den 15 jan isåfall. Men det bokade datumet är den 14e i allafall. Så vi går efter det, om de inte säger nått annat på morgonen den 14e då vi ringer upp!

Har packat väskan nu. Kim får ta upp kläder sen om de behövs.
Ska bara kasta ner tandborsten innan vi åker in sen. Just ja, ska lägga ner nått att sova i oxå. Eller... jag gör de lätt för mig och ber om en sån där ful BB-gown ;) /Sexy
Så skönt att jag ska prioriteras för enkelrum... hoppas de blir ett lyxigt med egen toa! ;-)

Nä, nu ska jag kolla lite på Familjeliv.se

Skriver kanske mer sen!

Kram!


12 dagar!

Wehoo! 12 dagar kvar till den 14e!


Årets första inlägg - 2009!

God fortsättning allihopa!

Igår hade vi det riktigt mysigt!
Gjorde hemmagjord potatisgratäng och super smaskigt älg kött som vi skivade och stekte. *MUMS*
Sen efter middagen gick älsklingen ut till frysen och hämtade in en del av våra egenplockade blåbär och gjorde blåbärspaj :D
Efter det kikade vi lite på TV, barnen busade med Kim och jag hade mina pinvärkar hehe
Sen plockade vi fram lite godis, chips, dip och läsk - Myste ner oss i soffan och hade det jätte skönt. Kollade på WallE som barnen tyckte va jätte skoj. (Gud vilken söt film förästen!)
Pausade strax innan tolv, klädde barnen och gick och kikade på fyrverkerierna runt om här..
Varje gång det small: "OJ smälla!" sa lillan hehe Men hon var helt tagen av dem! Och blev jätte sur då vi skulle gå in hehe. Jonathan tyckte det var jätte spännande, speciellt då de sköt en sån här kub :)
Satte oss och såg klart filmen (fast Felicia somnade i mitt knä efter 10 min) och sen gick vi i säng allihopa runt 01 nöjda över en sån mysig kväll tillsammans!

Jag vaknar runt 03:30 av en Jonathan som springer genom vardagsrummet och kinkar. "Hm.. han är säkert mörkrädd och kryper ner här sen" tänkte jag.. strax efter det låter det som att någon häller en hink vatten i badrummet, så jag försöker få liv i Kim och han flyger upp i samma veva som handen tar i honom och han springer in till badrummet. (Skulle jag försöka rusa upp så skulle mitt blodtryck göra så jag svimmat haha.. sen är jag så himla osmidig nu, så de är på Kims lott just nu hehe)
Där möts han av en toalett nerspydd i fin blåbärsfärg... hela toan, golvet, väggar, tvättmaskin, ren tvätt i tvättkorgen som jag hade ställt ut för att hänga sen.... Överallt var det. Mjäkig som jag blivit nu som gravid, så tar Kim bort det värsta, spolar av lilleman sen mår både jag och Kim illa haha
Sen har vår natt handlat om att springa upp och ner och hjälpt Jonathan. Han har suttit med hinken i knäet medans han suttit på toa, så han har inte varit kry alls. Han har då sovit som en stock idag, sprungint på toan - sovit ect ect.
Vi fick väcka Felicia 11.15.. hehe Kim ringde jobbet strax innan. Sen har de varit rätt lungt här idag. Ingen av oss som orkat göra nått speciellt mycket idag.. Vi kollade på Kungfu Panda tillsammans alla fyra, nerbäddade i vår säng  *myyyyyyys*
Sen har Jonathan sovit ännu mer, Felicia har sprungit omkring naken (försöker träna henne med pottan lite sådär) och busat, Kim har fixat mat och jag har tokstädat badrummet. (Har fobi för magsjuka! :S)
Så nu ska allt vara borta där inne!

Felicia la vi efter middagen runt halv sju så hon sover så sött, Jonathan kom in till oss i sovrummet så nu ligger han och kollar på Fivel i vilda västern lite slött. Springer iväg då och då och pysslar om honom, min lilla sjukling :/ 
Och Kim är ute på prommis i nån timme eller så. Så nu sitter man "själv" och tar igen sig efter en dag fylld av... ingenting.. :P
Jag ska stoppa in disken och hänga tvätt.. och duscha. Sen ska jag bara viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiila. Fick nog av pinvärkar igår och de är ingenting jag tänker uppmuntra genom att springa omkring som jag gjorde igår och stressa sönder mig själv. Det jag inte hinner idag hinner jag imorgon! Sen har Kim hjälpt en massa idag iof, så de pinvärkar jag haft har varit mildare än igår i allafall, än fast de inte är ett dugg sköna heller.
Tror jag skrev förut att jag fick 4 på 10 minuter, så började det. Sen kom dom med 5-7 minuter emellan i typ 5h och alvedon hjälpte inte. Jag provade att bada lite och de blev de bättre av i allafall. Sen mer eller mindre försvann dem efter tolvslaget :)
Har som sagt haft en hel del idag, men de är bara pinvärkar. Känns inte alls som dem jag hade dagen då lillan föddes ;)
Men varje gång jag går på toa spanar jag efter en slempropp hehe

Så långt gången är jag enligt Ultraljudet: Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0) (BF 4 feb)
Så långt gången är jag enligt Ägglossningen: Du har gått 36 fulla veckor och 4 fulla dagar (v36+4) (BF 24 jan)

Det är 11 dagars skillnad... Personligen tror jag mer på vårat eget datum då jag hade koll med Ägglossningstickor på själva ägglossningen.. och annars skulle jag ha fått ett plus på grav-testet typ 6 dagar efter hon blev till.. vilket känns som "No way".
Blev flyttade 10 dagar med Jonathan.. och han kom tidigare. Men, hur som så kommer hon ut till oss om 13 dagar :-D
Skulle hon komma tidigare så får hon väl göra de då hihi

Den 8e kommer vaggan, sen nu i helgen ska vi hämta saker till den hos syster yster så vi kan tvätta upp det och förbereda. Sen är allting klart.

Ska stoppa in i maskinen nu och hänga tvätten sen ska jag njuta av ett varmt bad tror jag :)

Skriver kanske mer sen.

KRAM!


RSS 2.0