Dagens bild 091128 (In english WITH typos :P)


So.. think this is my first post I make in english and it's a bit rusty now since I haven't played World of Warcraft for a few month so bare with me :)

This post is called "Picture of the day".
We'v talked alot about exercise me and Kim, but with having three children in the ages between 5½ and 10 months it's extremley hard to find enough time for it and yet keeping the balance between being a parent, a spouse and a co-worker plus keeping the apartment in good shape. Going to a gym dosn't even exist in our thinking there just isn't enough time for it.
BUT we have agreed on that we both need some sort of training and sex dosn't seem to cover it :P so we bought ourselfs a crosstrainer! So todays Picture is of the box which contains our very own gym!



I will also put in two pictures of my little princesses :)

 

Cornelia and Felicia.. Little Ms Felicia looks a bit.. odd thou, the eum.. "prelight" for the lightning dazzled her =)

Hugs!


Söndag den 22 november 2009


Tjo!
Vilken bra dag detta blev till slut, trots en dåligt start i morse då det slog in att både jag och Kim var ena riktiga morgon-monster. Det slog ett par gnistor här hemma och inte av den bra sorten, men det 'gick över' ganska snabbt. Ikväll då han kommer hem ska vi mysa framför tv:n en stund medans tvätten torktummlas ute i tvättstugan..
Vi kom på en smart grej att få undan tvätten fortast utan att 'boka upp sig' dagar som man tex. verkligen inte har tid, och då man har barn så vet man aldrig när dessa dagar slår in. Och de är krångligt att tvätta medans han jobbar, för jag måste ibalnd vara borta upp emot 30 min och de känns inte säkert att lämna barnen.
Hur som så har vi löst det med att jag tvättar under dagen här hemma så går han ut till tvättstugan och torktummlar det på kvällen/början på natten då det är ledigt. Det värsta som finns är tvätt hängande på torkställningen inne... känns rörigt bara av en sån sak! Då känns de verkligen bättre att låta allt torka samtidigt och sen vika bort det och lägga in dagen efter.

Igår var vi till Kyrkan! Det var globalmarknad och paltservering. De fanns även försäljning av tunnbröd, sylt osv samt hade de ordnat ansiktsmålning för 10kr/barn. De fanns säkert mer där också, men vi valde att komma dit lite senare så man skulle få parkering samt för att Kim hade jätte ont i huvudet på morgonen.
Då fick barnen var sin ansiktsmålning, eller de två större fick. Nästa år ska Cornelia få hon också men i år kändes hon vara för liten iom att penseln killas så hon skulle säkert ha gnussat ut färgen innan den torkat.
Jag tog några bilder då vi kom hem på barnen som kommer här, Felicia ska föreställa en katt ´(en såndär blå katt, minns inte på rak arm vad de är för ras just nu men.) Jonathan är en 'byracka' :)


 
  


Idag skulle vi ha farit till Barnens hus, men ungarna var så fruktansvärt gnälliga och bråkiga med varandra och vägrade lyssna så vi bestämde att nä, det blir inget idag. Vi får se imorgon efter förskolan om de är snällare så tar vi oss en tur dit. Jag ska dra med mig dem och köpa vinterskor och vintervantar till J o F också, eller Felicia har skor i allafall, så det är de bara Jonathan som behöver.
Samt ska vi köpa massor med sockar åt dem då tvättmaskinen verkligen verkar äta upp dem hela tiden! Blir galen! Tror vi har köpt 15-20 par åt dem i år och vi hittar kanske 2 par som matchar varandra. Så ibland brukar de ha olika sockar på förskolan, båda strumporna kan vara randiga men färgerna på ränderna kan skilja sig. Dock brukar Jonathans kompisar tycka de är tufft när han har så, så de verkar inte göra speciellt mycket egentligen. Men det är en såndär grej som de vuxna kanske irriterar sig på.

Imorgon är de utvecklingssamtal för barnen också.. tycker till viss del inte om dessa samtal. De enda intressanta är att kolla i 'utvecklingsmappen', där man ser foton från sådant barnen har varit med på, det brukar finnas teckningar osv. Sedan de drog upp Jonathans 'tal problem' förra våren så kan jag inte riktigt ta dem på allvar. De tyckte att Jonathan inte pratade nog bra (han skulle fylla fyra då), han hade svårt att säga R och K, dock kunde han säga ex. Nyckel men inte Väska.. det blev "vässla". Och "R" blev "ejj". Jag sa att jag tyckte de började bli bättre och bättre och att man förstår honom vad han säger om man tar sig tid att lyssna. Men de gnatade på så vi bestämde 'tillsammans' (höll inte med henne alls om att han skulle vara i nån 'risk' eller vad man ska säga, men to shut her up liksom) att vi skulle till en talpedagog med honom.
Han skulle in på 4års kontrollen i samma veva och jag tog upp detta med distriktsköterskan och en till person, nån pedagog som kollade typ förståelse och tal, men ingen av dem höll med personalen på förskolan som hävdade att hans språk var svårt att förstå.
"Han pratar som vilken annan 4 åring som jag mött, sen finns de väl de som 'kan mer' liksom men det är ingenting jag skulle vara orolig för." sa dem. Men jag fick hjälp att boka en tid på sjukhuset så de skulle få kolla upp det.
Sommaren gick och vi fick komma dit i september, hon undrade då varför vi ens kom på besök för de fanns inget att anmärka på eller 'rätta till' förutom att han behövde träning hemma att lära sig färger samt räkna, men de kunde man baka in i vardagen. "Jonathan, ge mig de där TVÅ BLÅ strumporna" typ.
Hur som, så känns de ibland som att "jaha vad ska de va om den här gången då".

Sen varje år så kommer frågan "Jaha, så när ska du börja jobba då?"............
Jag tycker den frågan är så himla jobbig varje gång för jag har aldrig nått ordentligt svar så det känns som att de bara tränger sig på och jag känner mig helt värdelös som inte är som "alla andra"..  Men jag har svårt att göra annat än att ta en dag i taget. Jag önskar att de hinder som fört mig dit jag är inte hade funnits och att jag var som alla andra, ekonomin hade varit så mkt bättre och så många "problem" hade varit mindre problem. Men jag hoppas på att ta mig till en ljus framtid där livet känns lättare.
Jag brukar svara på ett sätt som kanske ger henne en hint om att hon inte har med det att göra, utan att vara otrevlig. I år funderar jag på att svara "Jag vet inte men Jag meddelar Er när det blir aktuellt med ett nytt schema".

Nä, nu är det dags att kasta i en ny tvättmaskin!

Kram!




Lördag


Så känns det äntligen liite bättre i allafall. Hade feber tidigare idag, men nu är tempen nere på det vanliga 36.5grader igen. Har dock en aning ont i halsen på vänstra sidan och som upp i örat :( Får hålla tummarna att de bara är inbillning! Jonathan har ingen feber idag, inte hade han de igår heller tror jag.. minns inte riktigt. Felicia hade lite feber, strax under 38 grader tidigare idag, men jag har sovit en stund så jag vet inte om han har tempat henne nått mer.

Jonathan sa det sötaste nu ikväll om han och Cornelia. Han tycker så mkt om sina systrar så man blir nästan lite gråtmild ibland haha. "Mamma, jag och Cornelia har samma gulliga ögon, samma glada mun och är lika busiga". Och de stämmer, de är så lika varandra alla tre *Fniss*

Vi gick till Konsum för en stund sen och handlade dipp, vi har plockat ut "lördagsgodis" ur vårt liv nu. De är grönsaker och dipp eller liknande, dricka till myset har vi kvar dock. Godis är ok vid högtider, födelsedagar/Jul osv. Men annars finns de andra goda saker att äta som faktiskt är nyttigare.

Nä, nu ska jag ta och slita mig härifrån. Snart dags för familjemys.

Kram


urk


Har nyss ätit tacos... mår illa som bara den! Magen bubblar och som om de inte var nog med det så har jag feber ännu oxå  :(
Ska strax mysa ner mig i sängen blir de väl, soffan är upptagen av två små som ser på "Babe - den modiga lilla grisen", ligger jag där är de en herre som kommer att fråga saker hela tiden om filmen.. "Varför gör han så? Varför får inte han följa med, Varför är han ledsen" osv.. Blir slut i huvudet bara jag tänker på de.

Cornelia sover, hon somnade väl runt halv sju tror jag. Hoppas hon sover hela natten nu, men runt 23 vill hon nog ha en slurk välling.

Kim plockar undan efter middagen nu, de blir nog ingen dammsugning och skurning för han idag, de hinner han nog inte.

uuuurk, ska stänga ner nu, mår för illa för att ens existera.

kram


Tacos


Hej svejs
Idag tänker Kim göra Taco gratäng och hela paketet.. hoppas magen min pallar med det! Är så grymt hungrig hela tiden men så fort jag äter nått så får jag magknip :/

Barnen och Kim städade deras rum idag.. vilket var mkt behövligt! Han har plockat undan också här hemma sen skulle han visst tvätta lite till, dammsuga och skura. Skönt att bara ha fått vila idag, jag har knappt ork till att blinka ibland känns de som.

Har fortfarande feber, hoppas de har gått över till imorgon i allafall för då far han och jobbar igen så kl.14.30 blir jag själv med alla tre.. Cornelia sover väl mellan 11-14 om jag har tur. Önskar han var ledig så jag kunde vila ut ordentligt, jag blir ju aldrig frisk nångång som det är nu. :(

Orkar inte sitta och blogga mer, ska lägga mig i sängen och vila tills han kommer hem från affärn'.

Kram


Ett riktigt äcklig inlägg om spya mest.

Vill varna känsliga läsare, det finns oerhört äckliga beskrivningar i detta inlägg.

Dagen började helt suveränt.. eller inte. Vaknade runt 10 och fick rusa iväg till toaletten, kräktes som en jädra fontän. "Neeeeeeeeej" lät de på hela vägen dit, jag verkligen hatar att spy! Hatar hatar hatar! Tyckte så synd om mig själv så jag började gråta också.
Cornelia bara skrattade, tror jag skrämde henne när jag flög upp ur sängen så där men de såg tydligen roligt ut för en 9 månaders bebis. Sen va de inte så kul längre då mamma dröjde så länge, så då bestämde hon sig för att skrika lite. *suckar* Jag gick till henne och möttes av den mysiga doften när jag kliver in i sovrummet. "oh shit hon har bajsat" och jag kan lova er att de luktar fruktansvärt! Och när man nyss har spytt så är det tio gånger värre! Men jag hade inte så mycket annat val än att byta på henne eftersom Kim jobbade.

Sen fick hon en vällingflaska, leka lite i lekhagen medans mamma låg utslagen på soffan. Hon verkade leka tittut med mig, men jag fick bara fram nått fult kacklande till skratt, men de funkade de också.
Runt halv tolv fick hon en flaska till och sen bäddade jag ner henne för en liten sovstund. Sprang från spjälisen in till badrummet och.. ja ni fattar.

Ringde till Kim runt tolv och lämnade meddelande på hans mobilsvar, sen däckade jag i soffan. Han ringde upp runt halv ett och det samtalet minns jag inte så mycket av annat än att han sa han skulle komma hem i tid för att hämta barnen på förskolan på vägen hem.

Sen vaknade jag runt kvart över tre/halv fyra nån gång och har legat och vilat i soffan. Feber har jag också fått, som att kräkas inte var nog!

Men de är väl helt som de ska, att vara sjuk tre gånger på typ tre veckor. Man blir verkligen pigg och alert.......... *Lessen i ögat*

Urk, orkar inte sitta här mer nu. Soffan lockar mycket mycket mer eller sängen ännu bättre.

Kram


Slarvmajan själv..


Jaha.. Idag tänkte jag att det var dags att leta reda på min fina metallic röda Samsung SGH-X480 som jag haft på vift sen vi kom hem från stugan i september. Jag visste ungefär var den kunde vara, trodde jag. För när jag började leta så insåg jag att den inte alls var kvar på det där 'braiga stället' som jag hade lagt den på så jag skulle komma ihåg var den var. Den är fyra år gammal, så de kanske är dags att köpa en ny.. om man ska va så där "pryltokig", men jag tycker så mycket om den. Måste vara för det är den första mobilen jag köpt själv hehe Av den enkla anledningen till att förskolan skulle nå mig när som helst när Jonathan började där augusti -05.


Hittar jag inte igen den så får jag väl ta och köpa en ny, synd bara att kontantkortet sitter i den så jag lär väl förlora alla kontakter jag hade sparat i den.
Jag och Kim får köpa matchande, såg från netonnet.se två fina. Inte så dyra heller, 890kr styck!
Samsung C3050 bilder (från netonnet.se):

Min, Rosa.
Samsung C3050 Samsung C3050 Kims, Midnight black.
Fnissade lite för mig själv då jag såg en liten funktion som den har..
"Falskt samtal
Ibland kan man hamna i obekväma situationer. Med Samsung GT-C3050 finns det hjälp. Låtsas att du får ett samtal genom att trycka på en knapp som får telefonen att ringa."

HAHA!


Annars så har de inte hänt så mycket idag förutom att jag har haft en sån huvudvärk så jag höll på att gå under. Det var så illa så i slutet önskade jag att de skulle vara en hjärnblödning så jag fick dö! Men jag lever än så jag antar att de inte var det i allafall..

Har så dåligt samvete över att inte ha kunna fara ut och leka med barnen idag då det har kommit så 'mycket' snö och allt, så jag hoppas snön vill ligga kvar och att jag är bra imorgon igen så vi kan leka lite! Ska passa på att bära sommar leksakerna till förrådet då tror jag så kan Jonathan hjälpa mig. Jag bad Kim för några veckor sen.. men de ligger kvar så då får jag väl göra de själv då :P

Jag började städa idag också, men de blev icket mycket gjort då mitt huvud höll på att explodera, men de går kanske bättre imorgon. Tror Kim ska få plocka i ordning här hemma ikväll så kan jag dammsuga och skura imorgon! (läs din propp)

Nej, nu ska jag slita mig från datorn en stund så ögonen får vila.

Kram på DIG!



Fredagen den sjätte november!


Tjing!
Så börjar denna dag nå sitt eviga slut! Men det har varit en ganska bra dag i allafall.

Felicia var hemma idag igen, hon ville absolut inte gå till förskolan i morse. 'Jag vill vara hemma och mysa med maaaaaaammaaaaaa!!' vrålade hon, så hon fick vara hemma med oss och chilla.
Hon känner sig nog inte helt frisk än, vara kraftigt sjuk 2 gånger med bara en veckas mellanrum tar nog väldigt mycket på de små, mer än man kan tro.
Så vi har legat och myst i soffan alla tre och sett på Disney Playhouse, vi fikade till och med i vardagsrummet idag! :P Hon är så otroligt lugn när hon är själv, för som aldrig nått liv. Eller jo.. hela dagen har hon tjatat om ostkrokarna som ligger och väntar på dem till imorgon.
Men de va inte så farligt, "Tjata" är att överdriva, hon mer liksom frågade ofta. Skillanden mellan att tjata och fråga ofta tycker jag går vid hur väl de tar ett nej - Grin och gnäll = tjat. Medans att acceptera de mer eller mindre men frågar igen är att fråga ofta. Eller håller du inte med?

Nu ska jag berätta om ett sånt där tillfälle som man egentligen måste ha varit här och upplevt, men det var så gulligt.
Vi satt och åt middag, så knorrar Felicia med sina fötter och ska lägga upp dem på bordet och som många av er vet så tippar våra stolar OERHÖRT lätt, så den vickade till men hon lyckades balansera till de så det inte hände någon olycka denna gång. Men hon blev så klart rädd och kröp ihop till en liten boll och såg mycket ängslig ut på sin stol.
Så jag frågade henne vad som hände förra gången hon inte kunde sitta ordentligt på stolen. "Jag ramla då" sa hon.
"Ja det gjorde du, lärde du dig någonting den gången då det hände?" frågade jag. Och hon svarade "Ja" följt av ungefär en 5sek paus, på vilket jag och Kim hann stoppa in mat i munnen, så säger hon totalt oväntat "Ja' lärde mig dansa då faktiskT" med sin lilla gulliga röst! Spagettin åkte ur munnen på mig och Kim höll på att sätta i halsen, fy fasen vad vi garvade då!

Och Jonathan är lika rar som vanligt. Varje dag får jag höra "Mamma, jag gillar dig", "Mamma jag tycker om dig" eller "Mamma jag älskar faktiskt dig jätte mycket" följt av en kram :)
De gånger han inte har sagt något brukar jag fråga han om jag luktar konstigt. "Nä" brukar han säga lite frågande, "jag tänkte för jag har ju inte fått nån kram idag" brukar jag säga då. Så skrattar han och tycker jag är lite tokig sen kommer den mysiga meningen och kramen ♥
Imorgon ska vi nog ta och städa tror jag, på deras rum. Det ska beställas 2x förvaringsmöbler från Ikea med syster yster när de far ner dit. Så de kan rafsa ner allt i den när de städar, så de går fort för dem. Läste att man kan även använda den som bänk, så då får vi ta och köpa och göra en fin dyna till dem att sitta på.
Ikea Apa förvaringsmöbel, bild från Ikea.se
Längd: 70 cm
Djup: 36 cm
Höjd: 29 cm

Cornelia var så söt inatt. Hon vaknade där runt 03 och ställde sig upp i sängen jätte glad, så jag drog sängen till mig och stoppade in min arm och strök henne på benet. Så sätter hon sig på huk och håller i sig med en hand, den andra lägger hon på min arm. Sen på nått sätt så kittlade jag till henne på benet varpå hon släpper handen hon håller fast sig med och tippar ner i sängen och totalt asgarvar rakt ut och länge! ♥

Dags att lägga 3x barn, håll tummarna för att de är snälla ikväll!

Kram


Canal Digital HD Boxen


Tjo!
Idag kom Boxen från Canal Digital, så jag for och hämtade ut den nu ikväll. Barnen fick se på Playhouse Disney, den barnvänligaste kanalen som jag sett till på VÄLDIGT länge. Har inte hört en enda svordom eller något som kan ens liknas med en. Cartoon är skrot, Barnkanalen är tråkig och Disney Playhouse rockar! :P
Så nu har vi en massa kanaler i 3 månader, sen ska vi ta 4 favoriter +HD paketet. Så vi får Disney kanalerna 2 st sen var det 2 andra också som jag inte minns namnet på.. tror de var tv4 fakta och nån stå-upp komedi kanal.

Då jag kom hem efter att ha hämtat lilleman på förskolan och såg vårat.. kaos här hemma, så kunde jag för mitt liv inte förstå hur det kan se ut som de gör och att man inte märker något förän man lämnat röran en stund. Jag sa till Kim att det var nog raket geväret från GTA 4 som orsakat detta, jag måste ha siktat oerhört snett när jag spelade för de såg verkligen ut som att en raket hade exploderat här inne.
To do list: Städa!

Imorgon ska Felicia få fara till Förskolan igen, men de blir nog en kort dag för henne. Kl 9.30-13.00 istället för till kl 14.30, hon lär nog bli väldigt trött skulle jag tro.
Jonathan hade varit på dock teater på folketshus idag, det var en teater inspirerad av barnboken som handlar om 'Benny', minns inte så mkt mer. Men han tyckte den var rolig, speciellt arga gubben eller vad figuren hette.

Nä, dags att lägga 3x småttingar.

Kram




dumma dumma


Jag hade skrivit ett jätte långt och fint klagoinlägg på livet, hur mycket det sög att vara jag/mamma/sambo och när jag ska publisera det så inser jag försent att jag hade varit borta från datorn så pass länge att jag skulle hamna på log-in sidan igen. Jävla skit.

Summering:
Jag har en tjurskalle till karl!
Mina barn är djävulens avkommor!
Det skulle vara skönt att dränka sig så man får va ifred!
Irriterar mig på allt och alla.

Kram

 ♥  


RSS 2.0