28 november 2008 - sjukling.. igen!

Jaha.. först en Felicia, sen Jonathan och nu har Felicia fått magsjuka stackarn -_-
Sitter bara och väntar på vem som ska kräkas här näst och nu när Kim har ledig helg oxå så skulle jag inte alls bli chockad om både han och jag blir sjuk så de inte blir nått julpynt eller nå! :(
Sen blev inte Jonathan glad då han var tvungen att vara hemma igår och idag heller.. Han älskar dagis och sina vänner, så han blev riktigt sur när han fick veta 20 min innan de var dags för dagis att han inte kunde fara för att lillasyster var sjuk. Så idag vägs det upp med godis och myspys tillsammans istället och igår var han ute typ 2h med oss och åkte pulka då Felicia låg och sov :)
Men idag har de sandat så de går inte värst bra nu..
Fick ställa in mötet med Annika idag för hon lär nog inte vilja ha magsjuka så här innan jul.

Ska skriva mer sen, men nu ska jag vila en stund medans lillan sover och killarna kikar på tv.

Kram


26 November 2008 - *suckar*

Vaknade seeeeeeeeeeeeeeent idag. Kvart över tolv var hon.
Känns som att huvudet ska sprängas, är helt tät i näsan och slemmig i halsen plus massa nys! Så jag antar att snart är jag sjuk :(
Har försökt medicinera mig, men de känns knappt nått bättre.

Sabla snö! Jag som hade skottat så fint igår, fick göra om allt idag igen ! >:(

Ska hoppa in i duschen så fort lasangen landat i magen, sen ska jag sminka mig så kanske man känner sig mer som en människa!

Usch och fy hittils för denna dag!

Kram






Nu har man duschat, hämtat barnen och vi har ätit... och känner mig fortfarande helt kass!
Jag hatar att vara sjuk!! Har en massa obehagliga förvärkar idag oxå *suckar*
Vill bara gräva ner mig under täcket och soooooova.. men barnen ska väl va vakna 1½-2h till + sagostund... "pettson och tomtemaskinen"... nått de tycker är mkt spännande.

*sniff sniff*
Usch nu har hon skitit oxå.. *suckar*

Zul Zul


25e November 2008 - Barnmorskan m.m

Kl. 10.30 hade jag tid hos BM.. kl 11 tog hon emot mig, hon var en aning sen med besöket innan mig. men det gjorde inte så mkt, hade ingen annan tid att passa så :)
Tog blodstatus i armen samt kollade sockret som låg på 4. Hade inte fått äta sen igår så hungrig som tusan va jag. Sen fick jag dricka sockerlösningen.. smakade som avskagen sockerdricka, så inte farligt alls.
Hade 100/55 i blodtryck.

Sen gick vi in i hennes vanliga rum.. väl där kom hon på att hon borde ha tagit blod att skicka iväg oxå iom att mitt järnvärde bara ligger på 100. Så då fick hon sticka mig i andra armen. Mätade magen, lyssnade på hjärtat och sånt därnt. Ligger på min egen kurva på sf måttet.. en aning högre än mitten linjen. Cornelia hade hicka så de lät lite roligt då vi lyssnade på hjärtat hehe ♥

Sen var de dags att vila.. så jag sa att jag skulle sova tills hon väckte mig och de gick alldeles utmärkt. Så jag somnade och vaknade.. 1h efter tiden hon sagt de skulle vara klart, så jag gick och knackade på. Hon hade haft en patient i provtagningsrummet då klockan måste ha ringt och hon var helt förstörd hehe
Måste kanske göra om det där, men jag sa att de inte gör nått.. de va inte farligt alls. Och om jag vilar på mvc eller hemma spelar inte mig nån roll :D hehe
Så hon hade en lite tokig dag.

Sen for jag hem, skottade lite snö.. plockade fram leksakerna från under trappen så Kim tog dem då han kom hem till förrådet. Nu är det typ fullt upp till taket där inne.. kanske dags att kasta en hel del.. *host host* Jag har så svårt för det, men när de väl är gjort känns de SÅ befriande! Så länge vi håller oss borta från bebissakerna!
Så nu är julstädningen ute klar. Ska få enriset nästa tisdag från mamma o pappa, samt granen som ska vara ute. Just ja, måste fixa iordning på baksidan oxå, men de får kim göra tror jag för de är en massa lyftande. Ska höra sen med älsklingen.

Hämtade busungarna kvart i fyra.. Felicia va å söt som skulle klä sig själv. "Hjälpa".. så de slutade med att jag klädde henne ändå, men huvudsaken va att hon försökte så hon fick en massa beröm :)
Jonathan var ute då vi kom, full med snö! ♥
Måste prata med dem på dagis att de ser efter hur han klär sig för han hade ollen på sig, men overallen va helt öppen samt att han hade reservskorna (som är för små för tjocksockar) så han va iskall! Plus att han inte fått över overallen själv över ena skon så den va snöfylld och full med röd liten fossing då vi kom hem :(
En annan gång då vi hämtade han blåste de som tusan fast han hade ingen halsduk på sig och overallen va öppen rakt in till halsen. 2-3 dagar senare va han sjuk. -_-
Sen skottade jag och J av parkeringen då vi kom hem, felicia va INTE nöjd att vänta i bilen hehe.. Men de gick rätt fort.

Sen ha de varit en riktig slödag... vi har mest sett på film... sen åt vi middag.. sen va de dags för dem att sova.
Somnade faktiskt oxå hehe

Vaknade av att J skrek och grät och va skit arg, helt oresonlig så han väckte Felicia. Efter ett tag somnade J, men F stog och grät så då fick hon komma upp en stund, träffa pappa som nyss kommit hem från jobbet och mysa lite med oss. Sen somnade hon snällt igen.

Och nu ser kim på south park på mtv vilket inte alls intresserar mig så då tänkte jag att jag skulle blogga av mig lite hehe!

Igår då vi hämtade ut babyboxen på babyproffsen hittade vi vår bärsele! En sån man kan ha i liggande ställning upp till 4 mån, sen i sittande fram-bakåt vänd upp till 6 mån.
Ska köpa en orange :D Märket Cybex. 999:- tror jag de va. Billigare än en baby björn activ samt att de kan ligga i den och vila ryggen kändes SUVERÄNT! Så den köps in i januari.
Sätter in en bild, kopierad från babyproffsens hemsida.

Annars tror jag inte att jag har så mkt att skriva..

Kram!



Cybex i.go
Denna ska vi köpa till lillan :-)

24 November 2008 - Ultraljud

Idag Kl.10.30 hade vi tid för Ultraljud igen *skoj!* (Tack för barnvakten A!)
Tre veckor sen sist och lillan växer så de knakar. Sist vägde hon 1025 gram, idag vägde hon 1400 gram - så hon ligger på sin egen viktkurva som är på -6% jämnfört med en "normal svensson".
Det känns då att hon vuxit på sig, allra helst på hennes sparkar.. har tappat andan ett par gånger hittils redan.. sitter och oroar mig "tänk om hon sparkar av ett revben till slut eller nått :-O" Men de händer nog förhoppningsvis Inte.
Huvudet låg neråt som vanligt.. allt såg fint ut.. vi såg till och med ögonlock, en jätte mysig mun (ser rätt mycket ut som kims mun faktiskt), en liten rumpnisse näsa och ett par knubbiga kinder *hihi*  ♥ Helt underbar! ♥
Vi ska dit igen på torsdag den 18 december kl 10.30 fast då blir det jag och A som far, så hon hinner följa med innan lillan ploppar ut ;) Men annars ska vi ha ett efter nyår jag och Kim oxå om hon ligger kvar hehe

Fick med oss 3 bilder hem idag från UL:et. En bild på snippan och två bilder på ansiktet. Men då hon skulle ta bilderna låg hon lite tokigt, så de blev inte så bra så vi fick dem gratis. Ska sätta in 2 av dem i kvällens blogg, men den sista gömmer jag för där ser hon ut som ett litet spöke ;) *teehee*

Annars då.. jadu, barnen verkar pigga nog att fara på dagis imorgon!! *jippi*
Hoppas de får hålla sig friska nu tills efter nyår i allfall, men de är väl för mycket begärt -_-
Ska pula i dem lite bricanyl och mollipect innan de far, så får vi se hur de går. Men de vet att de alltid kan ringa om de blir bekymmer för dem.
Tur det för kl 10.30 ska jag till barnmorskan för rutinkontroll samt.. göra en glukosbelastning iom att vi har diabetes i släkten. Ska bli mysigt att lyssna på lillans hjärta igen, och är nyfiken på om hon sjunkigt ner i bäckenet något eller om hon bara lagt sig på ett sånt sätt där de ser ut som att magen glidit lite längre ner.
Men de lär bli långtråkigt då jag ska vila i 2h.. jag lär juh tuppa av att vara uttråkad. Men de kan va rätt skönt de med :-D hehe

Nä, ska passa på och fika. Får inte äta nått efter kl 22 ikväll -_- hur nu det ska gå! Och man blir alltid hungrig när man INTE får äta *suckar*
Men de fixar sig alltid!

Kram!



Snippan

Så ser de ut om de är en tjej.

Ansiktet - Man ser en söt liten mun, en kind och en gullig näsa :)

Man ser en liten mun, en rätt stor näsa och en knubbig kind :-)    <3

22 November 2008 - Uppdatering

Torsdag:
Jonathan var sjuk, hade feber och hosta. Så Kim hade ut vård av barn med honom igen.
Sen minns jag inget mer... jag skyller på graviditeten och att den ger mig dåligt minne! :)

Fredag:
Kim var ledig idag, så han behövde inte ta ut VAB.
Pappa och mamma kom och skulle söva över tills lördagen, så medans mamma var på kyrkan och pappa här hos oss drog jag och Kim iväg och handlade de sista julklapparna till barnen.
Det kändes jobbigt, men samtidigt så skönt att få det gjort. Bara några småsaker kvar, men de tar vi lite närmare. De är bara saker till julstrumpan och så, kanske nån liten grej till oxå.
Skönt att slippa alla otrevliga, stressade människor som inte tar hänsyn till andra än sig själva på julrushen. Varför är folk så dumma att vänta till sista minuten? En del av charmen att handla julklappar är att i lugn och ro kan gå omkring och bara ta det lugnt. Annars blir allt fel och hemskt bara.
Men jag har en känsla av att vi nog hade väntat ett par veckor till med att köpa in julklappar om de inte vore för att magen växer så snabbt nu helt plötsligt och kilona bara kommer! :-O *chockad*
Så jag kände mig INTE pigg på att springa omkring, rund som en pilatesboll på affärer i december. Magen börjar bli så tung, sen stressen är inte bra för mina sammandragningar heller. Fick nog av dem igår och blev helt slut av den lilla stund vi va ute, så jag la mig och sov medans Kim lagade middag. Då kändes de bättre, men långt ifrån bra.

Vad hände mer...

Jo!
Kim och barnen bakade pepparkakor och jag knäppte kort medans :)
Mamma och pappa skötte ugnen så de var som vår egen lilla pepparkaksfabrik här hemma och gud vad skoj barnen hade! Det blev tomtar, gummor, gubbar, hjärtan som smakade sååå gott! Glömde nästan att Jonathan gjorde ett pepparkaksmonster oxå haha!

Sen blev det lite natt-tvättning ute i tvättstugan, så vi kom inte isäng förän 02.30 eller nått sånt. *Pustar och stönar*
Men vad gör man, kläder måsta man ha rena och iom att jag inte får göra så värst mycket och Kim inte är van så blir de lätt hänt att man glömmer bort sånt. Plus att vi missade tvättstugetiden förut hjälpte inte heller.
Men nu är de löst, ännu en vecka slipper Umeå se en gå naken på affären!

Lördag:
Idag tog jag med barnen på Maria Kyrkan på marieberg. Det var nämnligen Global marknad där det serverades palt (och korv till barn), fiskedamm, ansiktsmålning, lotteri och försäljning av lite olika saker till ett gott ändamål..
Barnen hade skojigt, de fick fiska fiskedamm, äta korv och fick även en ansikts målning - Jonathan valde en räv och Felicia en katt :-) Och Jonathan vann en linjal hehe
Med oss följde även barnens ena moster. Sköööönt med sällskap och även ett extra öga och hand i mitt nuvarande tillstånd. Men fick ändå en massa sammandragningar och de var jobbigt, men de blev nog lättare med henne med än om hon inte hade följt med. Det var så värt det för barnen hade haft så skojigt! Så tack  A för att du gjorde det till en extra kul familjedag! :)))

Då vi kom hem och efter att mamma och pappa hade farit hem så lade jag Felicia för en tupplur.
Medans hon vilade passade jag och Jonathan på att slå in lite julklappar till Kim och Felicia, då Kim ändå jobbar idag.
Jag fick lite mer hjälp än vad jag behövde - han skrev på kanske 10 lappar, klistarde fast en på ett paket med en 0 på, som betydde Felicia tydligen. Men sen va han en hjälte oxå, för han höll på knuten då jag skulle knyta banden, som alltid brukar strula till sig för mig, men inte med hans hjälp :-)
Imorgon jobbar Kim mest troligt bara mellan 11-14 och tar ut VAB sen med Jonathan iom att han fortfarande inte är kry min lille älskling :(
Igår och idag har han sagt att han har ont i örat, så är de inte bättre imorgon (ibland känns de bra säger han) så får vi nog upp på akuten.
Jag frågade för en stund sen hur han mådde... fick nästan tårar i ögonen. "mamma va inte orolig, de går bra" säger han bara sådär. Visste inte att de lyser igenom så mycket, men jag blir så orolig då han är sjuk. Men mest av allt tycker jag så synd om honom iom att han varit sjuk så ofta sen han va strax över 1 år gammal. Jag vill kunna ta på mig alla förkylningaar, magsjukor och hosta som han får samt hans eländiga astma då förkylningarna kommer. :-( *Kramar om min lilla superhjälte!*

Nej, dags att sluta skriva nu. Ska ta mig några alvedon nu innan vi ska hämta pappa Kim från donkan, får kanske vila en stund sen. *Hoppas* Middagen är redan färdig så :)

Skriver kanske mer sen!

Kram



Pepparkaksbak!

Här bakas det för fullt, lite tjuvstart innan första advent men vad gör det - peppar kakor är ju såå gott!  Och roligt var det :-)

Paketinslagning!

Jag och Jonathan passade på att slå in Felicias och Pappas Julklappar medans lillasyster sov och pappa jobbade :-)    Fick lite mer hjälp än vad jag tyckte var nödvändigt men hehe

Ansiktsmålning!

Barnen, jag och min syster var på Maria kyrkan på eftermiddagen och åt lunch. Där hade de lotterier, fiskedamm, ansiktsmålningar, palt, korv och musik.

18 november 2008 - Runt det går!

Jaha, när den ena börjar bli frisk insjuknar den andra.
Nu har Jonathan 39 graders feber kul kul.. inte alls.. "Jag vill inte haaaaaaa mediciiiiiiiinnnnnnnnnn" *buhääääää*
Hostar så han kan inte somna, så inatt lär inte bli kul. Lär inte bli många timmars sömn för oss. -_-
Ska ringa bvc imorgon för han har säkert fått samma som Felicia hade och hennes höll i sig i 6 veckor, och en 4 åring som inte får sova ordentligt på 4 veckor tänker då jag inte ha och göra med.
Så hon får skaffa en akuttid på vc åt oss.

Det var egentligen tänkt att han skulle åka buss på stan med dagis imorgon, men han lär bli hemma. Och ingen mormor och morfar blir det heller, han får hälsa på dem sen när han är frisk igen.

Nästa måndag är det ultraljud igen! Ska bli skoj att få se hur stor hon har blivit tills dess. Man känner då tydlig skillnad på sparkarna nu. *aj aj*
Läkaren skulle tydligen göra UL så vi kan prata samtidigt och spara lite tid, så de blir bra. Måste nog be henne kolla då så jag inte har öppnat mig något med VUL, då jag haft dessa sammandragningar. (som för övrigt kom tillbaka idag då barnen och jag var hemma själv *suckar*)

Är mest trött och less nu så jag orkar inte skriva så mycket mer.

Kram




Du är på dag 202 av 280. (72,1%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 5 fulla dagar (v28+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 4 feb 2009
Du har 78 dagar kvar till förlossning.

15e november - Veckan lider mot sitt slut

Halloj..

Så är denna vecka snart över och den har varit full med vila för min del. Det har varit super skönt, men samtidigt knasigt då jag brukar försöka hinna så mkt som möjligt. Har tyckt syndom Kim de senaste 2-3 dagarna då han blivit lite sjuk oxå, så jag har försökt att hjälpa till liite i allafall. Idag röjde jag och Kim här hemma, som en tornado vilket jag sitter och känner av nu *suckar*
Men nu är luften andningsbar igen samt slipper man slå ihjäl sig på alla saker som ligger på golvet. Fixade kablarna i datarummet oxå så nu sitter älsklingen mycket mer bekvämt. Sen fixade han min datastol :D *Kramar om*
Det är mycket viktigt nu när Wrath of the Lich King kommit hehe.. ;)

Skriver mer sen, ska försöka få en halv level till så jag blir 73 ikväll.

Kram!


11 november 2008 - Vila vila vila

Jaha.. idag har varit en väldigt ospännande dag.

Har fått order av barnmorskan samt Annika att inte utföra några ansträngande saker, inga tunga lyft och vila vila vila denna vecka pga mina onda sammandragningar. Undrar om de innefattar "Inget sex".. :/ Då blir jag deprimerad.
Har haft onda såna förut denna graviditet, men som Kim säger så är jag rätt duktig på att underdriva när jag har ont.. Så det togs aldrig riktigt seriöst av Barnmorskan.. men om jag fick det att framstå som att de nog inte var någon fara så. Fast idag sa jag precis som de va.. och då fick jag ordern direkt.

Felicia har order om att vara hemma hela veckan och med hennes humör och allt runt henne just nu (klivit in i trotsen, ny säng osv) så skulle detta nog sluta väldigt illa om jag skulle ge mig in på detta. Så Kim ska ta ut vård av barn med henne ons-tors-fre då han egentligen ska jobba. Får se på söndag hur det känns och hur hon är så hade han kanske tänkt hoppa in och hjälpa till nån timme på jobbet.

Har dock trots allt vilande och sovande haft sammandragningar som gjort ont, men markant mycket mindre nu när jag vet att jag kan slappna av några dagar och bara ta hand om bebisen och mig själv för Kim hjälper med resten. Försöker nu släppa alla måsten som tvätt, disk, städning.. vilket inte är lätt. Sånt jag gör hela dagarna som Kim inte är van att göra vilket har en liten tendens till att synas vid dagens slut hehe ;)
Men det blir nog bättre. Man måste juh inte göra allt på en och samma gång.

Så får hoppas att detta hjälper, annars om jag fortsätter att ha sammandragningar skulle jag på en gång kontakta förlossningen eller min barnmorska Gun. Känns så bökigt att ringa barnvakt och sånt för nånting som säkert är som de ska i slutändan.

Annars då... får se nu..
Köpte 13kg älgkött idag.. 35kr kg. (nice price)
Har en hel del kött sen tidigare från denna höst oxå, men man kan aldrig ha för mycket i frysboxen! *mumma*
Ska äta biffar imorgon, idag var det älgstek - ja vi älskar kött!

Felicia är lika hostig ännu och sover lika dåligt. Inatt kom hon in till oss igen och sov där till i morse. Vi väckte henne runt halv nio.. "noonis jacka säger hon" direkt hon slår upp ögonen.. antar hon drömde nått om den haha
"Sova", sen blundade hon haha söta busan! ♥

Lilleman va på super dåligt humör i morse, men då mormor o morfar hämtat han från dagis och tog in deras vovve så blev allt bättre :-)
Han hade inte ätit nånting idag på förskolan :( Så han är nog inte riktigt frisk heller. Får se om han måste vara hemma i slutet av veckan eller hur länge han orkar. För han tycker de är så skoj med sina vänner och sånt där. Men börjar han inte äta snart så vet jag inte vad man ska göra.

Ska lägga mig och se DhW.

Kanske skriver mer sen, kanske inte.

Kram


10 November - Barnmorskan, svärmor/svärfar m.m


HalloJ!

Barnen var hemma idag som alla andra måndagar, alla tog sovmorgon. Jonathan vaknade kl 09 i vår säng, så han fick se tv där. Felicia kom in till oss vi kl 10 och kikade oxå så mamma och pappa kunde ligga i sängen ända tills 10.30 hehe
Då va det frukost/lunch, sen duschdags och sen var det tid för att fara till Barnmorskan vid halv två. (Ja, jag skippar tråkiga detaljer som att felicia sov middag i sin utdragbara, Jonathan tjatade att han ville till farmor m.m m.m *s*)

Hos barnmorskan gick det bra. Väger 59kg nu (+12kg sen innan jag blev gravid), blodtrycket ligger på 120/55, kollade aldrig järnvärdet denna gång utan det gör vi vid nästa möte. Då ska jag även göra en glukosbelastning för att kolla så jag inte har grav diabetes. Men de tror jag inte att jag har. :) Men bättre att vara säker iom att vi har diabetes i släkten.
Cornelias hjärtljud låg på 156 idag, höga som vanligt - typiskt flicka som de säger ;)
Hon ligger med huvudet neråt, men fortfarande ruckbart. Felicia fixerade sig aldrig.
Har kännt av idag att hon gnussar huvudet mycket där nere för det ilar så jag dör ibland, rackarunge! ♥

"Du är på dag 195 av 280. (69,6%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 5 fulla dagar (v27+5).
Du har 85 dagar kvar till förlossning.
"
UNDERBART!

Efter att vi var klara hos BM så for vi förbi BVC oxå, Karin fixade en akuttid 30 min senare hos Vårdcentralen så vi fick träffa en jätte fin och bra doktor.
Han var förvånad över provresultaten som visade att hon var frisk, inga virus eller sånt - Så vi fick en bricanylmix utskrivet och sen sa han att hon skulle vara hemma i veckan och vila.
Blir de inte bättre ska vi få en ny tid nästa vecka. Han tyckte inte om hur hon lät på lungorna alls, men trodde att detta skulle hjälpa. Annars får de bli penicillin sa han. Men vi får hoppas hon blir frisk nu min lilla butterkaka, all sömnbrist och aptitförlust har gjort henne till världen tjurigaste och gnälligaste lilla fifi. Men hon är trots allt det oxå världens goaste Fifi ♥

Sen var de bara att bege sig hem och på affären sen raka spåret till svärmor o svärfar och käka middag. En super god köttfärsås med tagliatelle serverades *mumma!*
Barnen stojade och hade super kul tillsammans :)
Sen innan vi for hem åkte vi förbi Kims mormor o morfar och där fick vi macka med skinka! (en bra dag blev det med allt gotti gott) Och får inte glömma en SUPER god äppelkaka!! (om jag ändå kunde baka!!)

Vi for dit med 2 barn och två vuxna och åkte hem med 2 vuxna, två barn och en ragdoll dam vid namn Blossom som vi ska ha på prov och se hur de funkar med barnen, astma, de andra två katterna osv.
Men den enda som morrar är faktiskt Blossom, de andra två vill mest fram och lukta o kika lite.
Hon är super go, la sig i sängen med oss och tittade på tv/myste. :) Så hittills känns de bra i allafall med tre.
Två ord beskriver henne.. Fet och Lat :)
Batterierna tog slut i kameran så jag hann inte ta nått bra kort, men ett fick jag iaf. Får sätta in andra kort i veckan.

För övrigt så har Kim gått ner ett kilo till, så nu ligger han på -17kg sedan han började med GI/Atkins den 18 augusti 08.
Jag är så stolt över mitt hjärta! ♥

Blossom - Ragdoll (blåögd)
Vår raggis som vi har på prov :-)


Bilder kopierade från http://www.kvarnmoras.se/ på henne datum 0609.










9 november - Söndag..


Har mest sovit och vilat idag då jag kännt mig krasslig.
Kim har varit hemma med våra små sjuklingar, febern har gett med sig på Felicia nu, men helt plötsligt har hon röda utslag på kroppen.. ? Knepigt.. borde inte vara vattkoppor iaf då hon hade det i juni.
Vi ska till barnmorskan imorgon 13.30 så då tar vi en snabbis in till bvc Karin oxå, så får vi höra vad hon säger om vi ska boka tid på VC eller ej. Lillan har varit sjuk, halv-sjuk och sjuk igen rätt länge nu så de vore skönast att få en tid dit och kolla vad det är. Hon blir helt slut av allt. Idag var det bara gråta och bli buren som gällde, fast hon tyckte att det hade varit roligt och fara till farmor med pappa och Jonathan nu ikväll och få leka med sin lille Kusin :) De hade tydligen härjat vilt där de små rackarna! :)
Vi ska dit imorgon oxå, så Kim kan klippa sig.. han ser ut som dr. snuggles ♥ :)

Annars... känt lite ändringar i livmodern. Cornelias rörelser blir allt mer tydliga och man känner kroppen hennes mer och mer. Ikväll låg hon och tryckte ryggen utåt så jag kunde känna hennes sida, typ revbenstrakten och sånt. Kändes jätte läskigt och rätt häftigt samtidigt! Tror hon försöker borra ner huvudet i bäckenet eller nått för öm är jag då på blygbenet! *ouch*
Sen ser man en "bubbla" fara över magen ofta då hon rör sig. I morse stog Desiree (vår maine coon kisse) på magen och Cornelia kickade till hennes tass, snacka om en förvånad katt! haha Det såg jätte roligt ut. :)

Barnen ska med imorgon till BM, så då ska hela familjen få lyssna på hjärtljuden. Felicia tycker inte de är nått speciellt, men Jonathan är imponerad av det i allafall :) "Låter?" är de en liten tös som brukar fråga :)

Skriver mera imorgon.



Syskonmys framför tv:n  - söndag 9e nov -


Min Noonis! "Håll tungan rätt i mun" - söndag 9e nov -


Min lilla sjukling ♥ *Kramar om* - söndag 9e nov -

7 November 2008 - 2 små sjuklingar

Idag har varit en skitdag!

Två små snorisar som bråkat, snörvlat och gnällt. Felicia har velat bli buren hela dagen vilket har resulterat i en jäkla foglossning och en massa sammandragningar. De har inte gett med sig än tyvärr :-(
Och Jonathan har inte lyssnat ett skvatt idag. Och allting har varit fel.
Kräktes pga halsbrännan och allt springande idag.. *suckar* Var ska detta sluta!?

Imorgon väntar en lika spännande dag. Önskar Kim kunde ha ett "vanligt" jobb där han inte behöver jobba till kl 23 och längre ibland och/eller helg. Men de är en dröm. Då hade man då haft hjälp här hemma vid såna här tillfällen. Ska väl vara glad att ha jobb över huvudtaget.

Idag har jag inte plockat undan nått. Knappt ställt bort disken efter middagen eller kvällsfikat.
Tvättade en maskin tidigare idag men orkar inte hänga ur den. Diskade en maskin i morse men orkar inte plocka ur den heller. Dammsugade strax efter att kim for, men ångrar det nu. Kanske hade de gått bättre om jag sparat på energin, men de är ingen som gör saker åt mig direkt. Kim känner sig krasslig och jobbar så han har fullt upp.
Så det ser ut som ett smärre katastorfområde här just nu!

Orkar inte bråka med barnen mer idag så de ligger och ser små einsteins i vår säng, hoppas de somnar av utmattning snart :P
Det lär jag göra i allafall.

Orkar inte skriva mer nu, får bli en annan dag.

God natt


6e nov 2008 - Ultraljudet

Nu när barnen sover kan jag sätta mig ner en stund och rensa huvudet!

Jonathan kom och kröp ner i natt hos oss, han hade drömt en mardröm sa han. Ca 1h efter det hörde jag Felicia gråta, så jag gick och lade mig i Jonathan säng så hon inte skulle kliva upp. Men hon hade visst bara tappat nappen, bäddade om henne så somnade hon om.
När Kim frågade Jonathan vars mamma var sa han "Mamma tyckte inte att vi båda fick plats så hon sover i min säng" haha.. rara unge! ♥ 
Var tvungen att förklara sen att de var för att Felicia inte skulle känna sig så ensam :)

Jag fick sovmorgon idag, behövde inte vakna förän Kim for med Jonathan till förskolan 9.20 då Felicia behövde nån som höll ett öga på henne. Men hon hade feber så jag ropade ner henne i sängen så låg vi och mös där tills han kom tillbaka. "Hej nooni - Hej Pappa" ropade hon. Tror hon blev lite ledsen när Jonathan for iväg dit utan henne idag.
Hon har mer feber idag än igår. 38.5 igår och 39.7 idag, så hon blir hemma imorgon oxå sen ska jag ringa BVC och få en tid. Hon har säkert nått virus eller så kanske hon behöver nån medicin. Får väl se vad de säger.
Jonathan nös och hostade nu ikväll oxå, så de verkar inte bättre än att han oxå kommer att bli sjuk snart.

Fiffen fick åka Cornelias vagn idag, den såg sååå mysig ut. Hon satt i åkpåsen helt ombäddad vår lilla sjukling när vi for iväg till Ultraljudet.
Cornelia vägde 1025gram (1100 är ideal vikten i vecka 27+0, så hon låg 6% efter men de va då inget att oroa sig för). Hon beräknas väga 3400 gram vid 40 fullgångna veckor. Skönt att höra må jag säga! Jonathan vägde 3250 och Felicia 3540 så de är lite mitt emellan då.

Läkaren trodde inte jag skulle gå tiden ut. Inte med tanke på att Jonathan kom i vecka 37+5 (han blev flyttad 10 dagar på Ruting UL, mot för då jag trodde han va gjord och så). Felicia blev flyttad 6 dagar och kom 6 dagar tidigt. Så jag tror nog denna lilla tös kommer att komma lite tidigare oxå.. Känns lite "oroligt", med tanke på att Felicia fyller 2 år den 20 Januari. Vilket det är 15 dagar mellan hennes ULBF och födelsedagen. Så jag hoppas hon väljer att komma på en egen födelsedag hehe
Men det känns som att.. from. 1 Januari 2009 är hon välkommen när som helst ;)

Har blivit lovad igångsättning oxå om hon inte kommit till den 4e feb.
Så jag lär inte behöva gå över nått, vilket känns bra med tanke på allt som skrivs om barn som plötsligt dör i magen vid överburenhet och sånt jobbigt :( Så, runt den 4e feb kommer jag garanterat att hålla henne i famnen första gången ! ♥
Är oxå lovad enkelrum då jag är förlöst! :)) Så då kan jag stanna några dagar vilket jag faktiskt ser fram emot!

Känner mig helt trött numera igen. Kanske håller på att bli sjuk eller nått. *Suckar*
Eller så är de en sån period.
Hoppas de blir bättre snart i allafall :) De är så illa så jag skulle kunna gå isäng kl 17.

Mumma!! Blåbär och mjölk! Vilken strålande ide det var att plocka blåbär i höst. Tror det ska bli min nya drog :D De är bättre än godis iaf, inte för att jag äter godis speciellt ofta.. eller dricka. Bleh, ett blad i min goda blåbärssörja! *spott o fräs*
Men sablar! Var på Coop igår och såg.... LUSSEBULLAR!!! Usch vad jobbigt de va att stå emot, men det känns LIIIITE tidigt för såna saker nu.. om en månad kanske. hehe

Den 13e dec ska vi baka pepparkakor och lussebullar på vår "Familjedag". (Varje lördag är de bara barnens dag. Då kim är ledig görs de till lite extra :) ) Ska nog sätta upp granen då med så de blir gjort.
Sen måndagen den 8e ska väl jag och barnen julpynta här hemma då de är lediga. Ska byta gardiner oxå.. om vi har hunnit köpa några. *Blä en pinne i blåbären*
Måste väl putsa fönsterna nån dag oxå.. *suckar*

Nä, nu får de va nog. Ska kolla familjeliv sen se en film tills Kim kommer hem.

Kram!


Fröken Plutmun!
Plutar med munnen

Lik sin syster!
Så lik Felicia

Felicia nov 08



Jonathan nov 08


5 november 2008 - Fotografering, Cornelia m.m

Hej
Idag har varit en riktig slödag! Har bara fixat disk, tvätt och dammsuga samt plockat undan. Annars har jag inte gjort ett skvatt. Sov 2h på dagen och ändå lika trött då jag vaknade. *Suckar*

Dagen började kl 7.oo då den där jävla telefonen pep. *hatar* Kliva upp, väcka barnen, göra frukost.
Sen började man väl förstå att man var uppe, dock halv sovandes - men uppe. (Och de är de som räknas! ;) )
Duschade barnen och tog en snabb dusch själv oxå då jag lix blivit blöt. Sen var det på med kläderna och fara till dagis.

Första tanken när jag klev innanför dörren kvart i nio var "oj, är de inte fotografering idag?". Barnen hade jätte... ursäkta - men Fula kläder på sig. Urtvättat och för småa om vart annat. Så jag va tvungen att fråga, men visst var de det. *Pustade ut*
Felicia fick vara där tills de tagit kort sen skulle vi hämta henne igen, men det kom en liten hängläpp just innan jag berättade det för henne. Men det gick bra i allafall. Hon gick och lekte med Jonathan då jag och Kim for.

Ringde till dem kl 11.45.. frågade om de glömt bort att ringa dit oss.. iom att fotograferingen skulle va runt 9. Men de hade dem inte, de hade bara lite problem med syskonkortet på Jonathan och Felicia... *Suprise!! Not*
Enskilda korten hade gått sådär. Fiffen hade väl inte direkt sett glad ut. "Fotografen kunde tyvär inte charma henne", sa fröken i telefonen hehe. Då de va dags för syskonfoto hade hon börjat gråta, så de va kvar där för att försöka hitta ett bra tillfälle att ta kort på. De hade gjort det till slut, men det blir inte bra sa deras fröken. Men det hade vi räknat med. Hon är så blyg, så de va väntat. Sen hjälper de nog inte att va en liten sjukling heller. *Kramar om*

Vi hämtade henne runt 12, åkte hem och käkade lunch. Sen gick hon (hör och häpna) och la sig i sin utdragbara säng och sov lunch!! Utan bråk eller stök. Hon klev upp 3-4 ggr, men sprang tillbaka och sa "bädda om" när Kim gick dit. Sen sov hon i 2h. Super duktig kicka!
Hon somnade ikväll oxå i sin säng, men hon sov för länge idag på dagen så hon gick inte isäng förän kl 22 ikväll. Men somnade utan problem då. Hon hade feber igen så de kan va därför hon va vaken så länge oxå. Så hon blir hemma imorgon med.

Kim var ledig idag, men han är inte riktigt kry så han har vilat massor. Båda två sov 2h idag eller alla tre om man räknar fifi oxå medans storebror var på dagis.hehe
Han känner sig inte bättre, men de kanske hjälpte lite på sikt i allafall.. Hoppas han blir frisk snart.

Imorgon ska vi på Ultraljud igen!
Ska fråga om de fortfarande är en liten tjej där inne. Hoppas det då vi köpt en tjejjig vagn, men i "värsta" fall säljer vi den bara och köper en ny. Det är inte hela världen. :)
Skulle de komma en liten gulleponke så är han lika välkommen som om de skulle vara en Cornelia. Könet i sig är juh inte det viktiga utan att barnet mår bra :)
Anledningen till att vi frågade kön denna gång var lite olika.. knyta an till barnet tidigare och kunna personifiera "det", planera och fixa iordning innan (med kläder och sånt) men den största anledningen var för att prova något nytt då vi gjort de på de "traditionella" sättet redan och ville göra de annorlunda nu. Och jag ångrar inte det för en sekund :)

På första ultraljudet sa hon först att de var en pojke. Men efter nogrannare koll samma gång, sa hon "men nu blir jag osäker för här ser det ut att vara ett par blygläppar" och det stämde nu sist oxå med blygläppar. Både jag och Kim såg dem innan hon sa nått båda gångerna, så de känns verkligen som att de faktiskt är en tjej där inne :)

Jag undrar hur hon kommer att se ut.. om hon följer sina syskon och blir blondish eller om hon får brunt hår som pappa. Om hon får bruna eller grön/blå ögon.. min eller Kims näsa.. om de blir Kims "grop" i hakan som Jonathan har, rakt eller lockigt hår.. allt känns så otroligt spännande och jag längtar så oerhört tills hon har kommit så vi får lära känna varandra!

Har blivit lovad av läkaren att jag ska få eget rum så jag kan stanna några dagar på BB. Det känns riktigt skönt ska jag då säga! Annars gick jag hem dagen efter med båda, vilket jag ångrade lite nu i efterhand. Men denna gång ska jag ta tid på mig, vila ut lite och se till att allt fungerar så man slipper bli orolig. Men nu har jag lite mer kött på benen än de andra två gångerna med ammning och dylikt, så det känns juh säkert i allafall. Ska bli rätt mysigt att få lite egen tid med lillan så man får lära känna varandra lite innan de är dags att ta hem henne till övriga familjen.

Det jag funderar rätt mkt på nu är.. "ska storasyskonen komma och hälsa på där uppe eller inte?".. är lite rädd att Kim ska få problem att få hem dem då.
Men Cornelia ska ge dem några fina presenter då vi kommer hem på riktigt, som ett litet "tack för att jag får bo hos er" samt att J och F ska känna att "bebisen är juh faktiskt inget hot utan rätt snäll"... typ.
Har sett på Felicia att hon har tendenser till att vara lite svartis redan nu, då vi köpte en ny vagn till exempel. Kvällen efter så grät hon och sa.. "bebis vagn".. "min vagn".. Jag förklarade att bebisen behöver oxå en vagn. Men att hon tycker så mycket om Felicia så fifi kan få låna den tills Cornelia kommer och behöver den själv. Och då blev det bra. Nu mera heter vagnen "bebis vagn" hehe. Blir nog en annan sak då vi sätter på liggdelen, då blir det en helt annan vagn, så kanske lite lättare att släppa.
Vi har då kvar den andra vagnen oxå för gånger då vi kommer att behöva ha båda två i vagn.

Jonathan han har då inga bekymmer alls med bebisen. De enda han verkar lite rädd för är att bebisen inte ska tycka om honom. Fast efter en massa förklarande och sånt, så tror jag han har kommit över det nu.
Både han och Felicia är så söta med magen. Pussar, klappar och kramar. Jonathan pratar ofta om Cornelia (ja, han vet att de kan komma en pojke om doktorn har sett fel, så då får vi ge bebisen ett annat namn) och vill kika på hennes små kläder, pratar om vagnen och vad dem ska leka och såna söta saker hehe
Hela familjen ser verkligen fram emot detta som komma skall. Kim ska vara föräldraledig då jag kommer att ha aktivitets ersättning till 2011 iaf, så hela familjen kommer att vara tillsammans stor del tiden tills Cornelia börjar dagis. Om de inte skulle vara att F o J behöver mer tid på dagis förståss för då lär det fixa sig oxå. Jonathan har gått 25h/vecka ända sedan han var 1.3år, även då jag hade F hemma. Pratade med rektorn bara om det så löste det sig. Nu går båda så länge på dagis.

Tror det är dags att sova lite nu, men skriver nog mer imorgon. Om inte annat om Ultraljudet, kanske har en bild då oxå.

Sätter in en bild på henne i vecka 23+6 oxå, 4d UL bild.

Kram!



Första inlägget den 4e november 2008 - Blandat

Bakgrund:
Första försöket till en blogg, tänkte det kan vara ett bra sätt att få ner dagens händelser och tankar på för att göra plats till kommande dag. Har märkt att jag börjat vilja skriva av mig lite då och då.. och en traditionell dagbok är inget för mig.

Jag heter Helena -83 och bor med min sambo Kim -81, sonen Jonathan -0406 och dottern Felicia -0701 i en bostadsrätts trea. Bostaden som är på 80 kvm är uppdelad på 2 sovrum, 2 klädkammare, 1 badrum - kök - hall - vardagsrum. 
Sedan har vi två uteplaser, en på baksidan och en på framsidan, så vi har sol hela dagen!
Barnen har stora klädkammaren och sovrummet, så man kan väl säga att de har 1½ rum som deras då vi gjort om klädkammaren till ett lekrum för bilar, dockor, dockvagnar, mat-leksaker och dylikt. I sovrummet deras har de sängarna samt leksaker passande en 1½åring just nu.
En lillasyster är beräknad till 4e februari 2009. En Ruth Eivor  ♥ Cornelia ♥

Vi har även två raskatter här hemma. Den ena är ragdoll dam som heter Doris. En jätte mysig sötnos som älskar att vara med överallt, att sova hos husse och matte men mest av allt älskar hon att sova vid mattes fötter.
Sen har vi en en Maine Coon flicka, Desiree (n22). En riktig hårboll som kurrar så högt, älskar mys och är jätte busig!
---

4e november 2008 - Inlägg 1!
Vi trivs super bra här i lägenheten, ska börja renovera lite smågrejjer vi tänkt på sen vi flyttade in, sen ska vi köpa nya möbler, media saker till sambon, gardiner osv för att göra det riktigt trivsamt!
Vårt stora problem just nu är var vi ska börja haha!

Blir nog badrummet, en liten förnying.
- Måla lister, tak 
- Gardiner 
- Några prydnas ljusthållare att ha i fönstret.
- Köpa ny blandare med underskåp
- Köpa ny toalätt
- Köpa skåp att ha ovanför tvättmaskinen

Köket
.
- Nytt kakel (troligvis svart)
- Nya tapeter (Troligtvis svart/vita. Eller vit vägg samt en fondvägg med medaljongtapet.. i svart/vitt)
- Nya dörrhandtag (Lite mer moderna i krom)
- Nya köksmöbler
- Nya Gardiner
- Tavlor
- Sen bänksiva och diskhoar+blandare.

Barnens rum
- Nytt golv
- Tavlor
- Måla klädkammaren och göra en fondvägg med Blixten
- Nya gardiner
- Kasta ut garderoberna

Hallen
- Köpa en stor garderob
- Köpa krokar för barnens ytterkläder

Vardagsrummet
- K
öpa ny TV
- Köpa nytt hemmabio
- Köpa Ps3
- Köpa nya soffor, soffbord, tvbänk
- Gardiner

Sovrummet
Ehm.. ingen aning.

Detta ovan får va på 5 års sikt haha :D

Man får troligtvis ta de pö om pö. Men badrummet först, med att måla och fixa gardiner. Gärna nått skåp oxå ovanför tvättmaskinen.
Sen barnens nya golv. Sen får vi se.

Annars så händer de rätt mkt.

Felicia är sjuk igen, hämtade henne från dagis i dag vid lunch. Feber och snorig.. Igen.
Typisk, de ska ta kort imorgon så jag har inte gett nån av dem ketchup, aplesiner eller dyligt som kan ge dem utslag runt munnen.. och sen ska hon stå där röd ögd med en rudolf mule istället hehe stackarn.

Hon sover i en utdragbar säng inatt för första gången! Mammas duktiga flicka! Och Jonathan fick en säng idag, en vanlig en. Han tyckte den va så härlig. Tokstollen sa kl 15.15 att "mamma jag är trött" sen klädde han av sig och la sig i sängen.. "Men jonathan du kan inte sova nu", sa jag. "nä, jag bara provar den lite" svarar han :) Sen va de kört, då sprang han omkring i kallingar resten av kvällen.
 Han va måttligt less då jag provade kläder på han idag. "Är jag inte klar snart?".. var tvungen att fixa de han ska ha på sig imorgon på korten. Men jag har inte speciellt höga förväntningar på de där korten haha.. Lillan ser säkert vettskrämd ut och lilleman kommer att se ut som en teaterapa.. *s* De ska ta var sitt kort, samt syskonfoto, så man kan juh hoppas att nått av dem blir bra i allafall! :D

Själv hostar jag fortfarande. 2-3 veckor sen jag va sjuk, så de borde väl försvinna snart. Men usch.. inte nog med att jag måste kissa 100ggr/ natt så ska man vakna av detta hostande oxå.
Har börjat få halsbränna nu.. *suckar* Bara 13 veckor kvar. Samt att lillan ibland trycker under revbenet så de gör ooooont. Känns som ett öppet sår. Börjar fundera på hur hon ska rymmas där inne i flera veckor till.

Har köpt en emmaljunga city cross med city korg!
Liggdel i pro java 08 och sittdel i pink check 09 med matchande skötväska och footsack. (Nån som vill köpa om vi skulle råka få en pojke? hehe)
City korgen, Pro Java 08



Kim har förästen gått ner 16kg på 2 månader, med hjälp av atkins/GI kost samt prommisar! Super duktig!! Är så stolt över honom! ♥

Nä, ska upp kl 7 imorgon så nu är de dags för sängen.

Kram!


RSS 2.0