Renovering, mens snack, läkarbesök, nostalgi, inredning, barn, m.m


Hm.. funderar på att göra om min blogg lite. Högst på listan står jadu.. vad heter de nu sådär lite fint.. ääh, texten på mina inlägg för just nu känns de lite plottrigt eller vad tycker ni mina 4 trogna läsare? haha
Känns lite fjuttigt då alla snackar om rekord på sina bloggar, "wohoo jag hade just rekord: 288 besökare!" och själv säger jag "Yes idag var det rekord, 11 stycken!" *fnissar* Spelar faktiskt inte så stor roll då jag bloggar för min egen skull, skriva av mig lite så man slipper gå och fundera på saker och ting. De funkar rätt bra faktiskt, även om inläggen handlar om meningslöst dravel! :)

Så vad händer i helgen? För hoppningsvis en massa saker! Önskar att vi hinner så pass långt att det bara är att sätta in golvet och listerna i barnens rum när helgen är över. Hur fasen vi ska få in golvet är en annan femma då ingen av oss kan det! :P Men de löser sig nog, man får väl köpa in lite extra om inte annat ifalla man råkar förstöra nått :)
Vi ska då spackla golvet, de torkar rätt fort men sen ska de va någorlunda jämt också.. sen är de bara lätta saker kvar, förutom att lägga in golvet. Måla rosa i tjejernas rum, tapetsera i Jonathans rum, Kim ska måla hans tak ikväll och en vända till i the girls room  :) Möjligtvis att vi måste dra på en till vända i tjejernas rum imorgon men de ser vi väl. Jag börjar se ljuset i den eviga tunneln när de gäller de där två rummen! Själv ska jag slipa Felicias säng som inte blev av förut, sen ska den målas vit samt bokhyllan ska målas vit som Jonathan ska ha. Sen ska vi fixa i ordning en skrivbordhörna i Lillemans rum, men de kan vi ta framöver, måste till Ikea och köpa vita Lack hyllor först, de ser så mkt snyggare ut utan konsoller som syns :)

Om en vecka fyller Cornelia 1 år.. helt ofattbart! Tack så mycket för all hjälp vi fick syster A, vi hade inte klarat det utan dig! Jag sitter och läser i bloggen sen förra året, tänkt så fort man glömmer allt de jobbiga med en graviditet. Känns skönt på ett sätt att vi mer eller mindre bestämt att inte skaffa fler små-pluttar, medans de också kan kännas lite tomt typ. Längtar redan tills vi får barnbarn som man kan köpa små söta kläder till och vara barnvakt åt :) Men de dröjer ett par år..

Om ca 2 veckor, den 20 januari så fyller Felicia 3 år. Tiden går verkligen jätte fort när man har småbarn, de säger liksom bara tjoff så har ännu ett år gått. Dock känns de rätt bra när man inser hur mycket man har fått uppleva under det gångna året. Kim var föräldraledig 8½ månad, vi har sett barnen växa upp, tillsammans har vi fått uppleva detta tillsammans. Detta år var klart mycket bättre än -08.
Efter att ha haft den möjligheten själv, så undrar jag varför sverige inte ordnar det så att föräldrar får fler föräldrapenningsdagar OM de tar ut de extra dagarna tillsammans. Skulle va så mycket bättre för barnen och föräldrarna. Men men.. nu äre som de är. Vi har ingen aning riktigt vad vi ska köpa till de små sessorna.. En leksak vet vi i allafall, en bondgård med djur som de får ha tillsammans. Sen blir de nog mest kläder.. kanske nått bäddset till Felicia och en matta till de nya rummet. Får se vad vi hittar.

Just ja, jag och älsklingen satt och diskuterade sovrummet tillsammans för nån vecka sen.. de känns inte oss riktigt, sen känns de oklart också.. Så vi kikade på möbler osv dit. Detta kom vi fram till.

Vi ska köpa väggfäste och sätta upp plattvn på väggen, under ska vi ställa en byrå, Malm från ikea i Ek med 6 lådor. Den är 160 cm bred, 48 cm djup och 78 cm hög, så det kommer att se najs ut. I hörnet mellan den och väggen vid fönstret ska de stå en vit lampa. Mellan sängen och den byrån ska det ligga en lagomt stor vit ryamatta. Och till sängbord kommer vi att köpa två små byråar i samma serie fast med två lådor bara som är 40 cm bred, 48 cm djup och 55 cm hög. Sen pratade vi om att köpa nån hylla ovanför tv:n där vi möjligen skulle ha DvD:n på med kabellist ner mellan. Troligtvis en lackhylla i Ek som inte har några synbara konsoller. Vi ska även ta lite kort på oss tillsammans så vi har några fina kort att placera på den stora byrån. På detta viset känns sovrummet varmare och vi får möjlighet till mer förvaring! Hittade inte riktigt lampan vi tänkt oss, men nått liknande som på bilden nedan, runt 160 cm hög.

  

Jag dog när jag såg på de där inredarna, simon och tomas tror jag de heter, när de hade tapetserat ett par föräldrars garderobs dörrar med en fototapet av barnen, visst så blev de koolt, men jag skulle aldrig vilja ha bilder på barnen i vårat sovrum.. de är liksom föräldrarnas egna krypin där man får vara ifred, så i vårat sovrum kommer de aldrig att finnas bilder på våra barn. Vi har 68 andra kvadratmeter där vi kan placera bilder på dem, de behöver inte just vara på våra egna 12 kvm tycker vi.

Barnen är verkligen fulla av energi idag, de vill så gärna gå ut men då Jonathan nyss har haft feber och han fortfarande har ont i ena örat och halsen så bestämde jag att vi ska vara inne. Hoppas ryktena stämmer att de skulle bli mildare i helgen så de får gå och ut och göra av med lite energi! För som de är nu är de tungt. Saker över allt i vardagsrummet, svårt o hålla ordning över huvudtaget med detta kaos sen deras överskotts energi hjälper inte situationen heller..! Jag brukar sitta och fundera om lilleman hade haft de lättare med astman om vi bott på landet, om jag hade varit sjuk mindre ofta samt så skulle de ha haft de bättre där de kan gå ut och leka själv när de vill. Här i stan vågar jag inte skicka ut dem själva no no, de lär nog dröja lääänge innan jag vågar det. Vet inte om de är jag som är överbeskyddande eller om de är med rätt jag känner så här, men Kim känner likadant och då kan de väl inte vara helt oberättigat? Får rysningar då jag ser 3-4 åringar springa omkring och leka själva ute, hur de springer och jagar varandra på cykelbanan vid bilvägen där bussarna susar omkring i 50km/h minst i detta väglag. Usch! Jonathan brukar vara duktig på att lyssna, så jag tror inte att han medvetet skulle gå dit han inte får gå osv, däremot så har han så lätt för att glömma saker och bli helt inne i de han sysslar med så han lätt skulle kunna ila iväg. Men men.. nu är det som det är. Man får väl göra de bästa av situationen vilket vi håller på med. Men de skulle va skönt om man vann pengar så vi kunde bygga ett hus hos svärmor, de skulle nog barnen må bäst av och säkert vi också för den delen.

Fick ställa in läkarbesöket imorgon, Kims chef hade bara skakat på huvudet när han hörde ifall han kunde kila iväg med mig på besöket, de är kl 13 mitt under lunchen på en fredag så de va dömt från början. Dock skulle man ju kunna tro att hon skulle se de som en "investering", att de kunde klura ut varför jag är sjuk så himla ofta vilket skulle leda till i slutändan om de går att 'bota' att Kim inte skulle behöva vabba så ofta som han gjort hittills. Jag sa till Kim att de kan dröja tills de har en ny läkartid och vad vi kan ha att vänta under tiden med div sjukdommar, han visste men vad ska han göra. Jag sa till han att jag bokar om denna, men vi har inte råd att boka om fler gånger iom att vi förlorar en del pengar när han tar vård av barn, samt att de är så slitsamt när kroppen knappt har återhämtat sig från en sjukdom så åker jag på en annan och han förstog. Hoppas hoppas hoppas det faller in på en bättre tid nästa gång, för jag klarar inte av att fara dit själv. Imorgon har jag alla barnen hemma också iom att de är lediga från förskolan och jag drar inte med mig alla tre själv på ett läkarbesök. Dumma chef. :(
En konstig grej som antingen är en slump, eller så hör de ihop är att 1 vecka innan jag får mens får jag feber och ont i hela kroppen så jag knappt orkar resa mig ur sängen. De har hänt dessa två gånger som jag haft mens nu sen Cornelia föddes, så de känns inte som en slump då jag kännt mig likadant båda gångerna. Sen då mensen kommer försvinner febern, jag har ont i kroppen 1 dag efter åt sen inga spår av febern, men då är de mensvärk delux som gäller istället. Så ont så ont.. Vi lär väl se denna månad om de blir samma.. blir de det så undrar jag personligen om de hänger ihop med infektionen jag fick i samband med Cornelias förlossning.. långsökt kanske, men den enda 'vettiga' förklaring jag kan komma på just nu.

Barnen ser just nu på Pettson och Findus - Kattonauten. Eller "ser på", de halv ser den och hoppas i sängen samtidgt. *suckar*

★ Vill att klockan bli 20 nångång så man får kramas med älsklingen ★

kram






Kommentarer
Postat av: Jennely

Läste precis om dina bekymmer med att alltid vara sjuk, är det olika virus du drar på dig eller? Låter lite som nedsatt immunförsvar, jag hade/har det så efter att ha haft lunginflammation på lunginflammation + massa andra virus krävde jag remiss till infektionskliniken där de konstaterade min sjukdom och jag fick behandling för den så nu mår jag ändå rätt bra, har inte behövt äta penicillin på över ett år om jag inte minns fel, förut kunde det vara 3 doser på en månad, så jag hoppas när du väl tar dig till doktorn att antingen de kommer på nåt eller kan remittera dig till infektion där de är specialist. kram!

2010-01-13 @ 17:40:30
URL: http://blogg.vk.se/nenny

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0